Новината! Три спецченгета от ГДБОП ще разследват имотите на Борислав Сарафов

5 209 041

Трима разследващи полицаи от ГДБОП са определени да работят по преписките срещу главния прокурор и неговите заместници. Това каза днес Даниела Талева, която встъпи в длъжност ад хок прокурор, който да разследва главния. Талева, която по принцип е съдия в Софийския градски съд, беше назначена временно като прокурор по новия механизъм за разследване на шефовете на държавното обвинение.

Даниела Талева

Новият специален прокурор коментира още, че ако ѝ бъде оказван натиск, ще даде гласност на подобни действия и обществото да бъде информирано.

„Надявам се хората, които са по високите етажи на властта в тази държава, да проявяват здрав разум и морал и никой да не си позволява подобно нещо“, каза тя, цитирана от БТА.

От думите ѝ се разбра още, че ѝ е осигурен кабинет в прокуратурата и двама служители, също така има създаден отделен модул в системата на прокуратурата, на който ще бъдат качвани актовете ѝ до който само те ще имат достъп. Тримата полицаи от ГДБОП също ще ѝ помагат в работата.

Реклама

Даниела Талева посочи, че се е срещнала с и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, като са си пожелали „всеки да си върши работата по възможно най-добрия начин“.

Всичко, което е във възможностите на главния прокурор, го е направил, постарал се е да създаде такива условия, че наистина да се чувствам независима, увери Талева.

Тя уточни, че предстои утре или в понеделник Върховният касационен съд да препрати сигналите срещу главния прокурор и заместниците му, които после да се входират в системата и да започне работа по тях.

Талева е първият съдия, избран на случаен принцип да разследва главния прокурор и заместниците му. Жребият беше изтеглен на 7 юли между 22 съдии, които са дали съгласие да се включат в новата процедура. Назначението на Талева като прокурор обаче се забави, защото Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

Първата преписка е по сигнал от 7 юни срещу тогавашния заместник главен прокурор и настоящ и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. В сигнала директорът на пресцентъра на прокуратурата от времето на Иван Гешев, когото Сарафов запази на поста, прилага публикации, свързани с твърдения за имотни сделки на семейството на Сарафов.

5 Коментара
 1. Пенчо Доктора от Черни Осъм казва

  Гарван гарвану око не вади!

 2. Со керез казва

  ВъЙ, ни думайте!

 3. Го го казва

  А на Бойко Рашков кога?

 4. Пецов казва

  „Кайман не гони кайман“!
  Виждаме една манекенка без институционална подкрепа. Системата неможе да и гарантира сигурност и дори да има желание, няма да има възможност, а и никой няма да и позволи…заради системата. Всичко е за пред чужденците!
  Така у нас работи системата.

 5. ВЪПРОС казва

  А,колко ЧЕНГЕТА ще РАЗСЛЕДВАТ „Другарят-евроантлантик“Борисов-БЕЗ ИМУНИТЕТ ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.