ИЗНЕНАДА: Прокуратурата погна министър Христо Хинков

0 16 687

С изненадваща контраатака излезе директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров срещу опиталия се да го отстрани здравен министър Христо Хинков, който е на дузпата за уволнение.

„Прокуратурата е в „Пирогов“, не мога да кажа за кой казус, разследва.

Не разследват мен. Разследват хора от екипа на г-н министъра. Това е“, заяви той пред депутатите от здравната комисия. А на уточняващ въпрос все пак разкри кого проверяват – началника на кабинета и директор на дирекция.

Защо превръщаме Народното събрание в цирк, попита той.

И отговори с нова атака към министерството, отново за обществени поръчки, но от здравното министерство. Той се възмути за обществена поръчка за ремонт на 10 столични болници на стойност от 1,6 млн., финансирана с евросредства.

Реклама

„Тя е спечелена от фирма от Русе, регистрирана на 22.11. 2022 г. с 6 служители и референции за ремонт на 2 апартамента.

При прогнозна стойност за „Пирогов“ 400 хил. с  50% от прогнозата стойност – 189 хил. без ДДС. При 100% авансово плащане от МЗ, плюс санкция, ако до 200 дни не бъде извършен ремонт – 0,05% върху стойността. Така е още в 10 болници. Написах официално писмо до министър Хинков, в което сигнализирам, че има опасност за „Пирогов“, обяви изненадващо д-р Димитров.

Той се оплака, че носи отговорност макар да не плаща и да няма финансови взаимоотношения. Бил обаче длъжен да пусне строителя в клиниката по токсикология.

„Блокирайки клиника, която ми е печеливша, влизайки тая фирма, ще ми блокират работата. Имал съм такива случаи – направиха покрива. 700 хил. лв. бях задлъжнял и бях притискан да ги платя, но докато не си свършат работата…“, депутатите обаче го прекъснаха да каже от кого е притискан, а той лаконично каза – „разни хора от общественото пространство“.

„Това съм го играл. И написах писмо до министъра. Това не касае само мен. Атакуват ме за обществените поръчки, които съм извършил аз…“, продължи шефът на „Пирогов“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.