ЗЛОВЕЩО: Ето ги масоните на България – 70 депутати се кланят в тайни общества (СНИМКИ)

3 24 709

Президентът Румен Радев, финансовият министър Асен Василев, прокурорът от ВКП и бивш шеф на държавното обвинение Сотир Цацаров, подуправителят на БНБ Петър Чобанов, експремиерът Пламен Орешарски...

Това са само част от хората във властта, за които от години се говори, че са членове на масонски ложи. Публичен списък с ложите и членовете няма, защото ревниво пазят сбирките и проявите си в тайна. В България обаче това са по-скоро приятелски кръгове от хора в различни сфери на обществения живот, отколкото класически масонски ложи, казва пред „Филтър“ отлично запознат със сбирките на „зидарите“.

В края на миналата седмица те отново станаха актуални заради събитието „Рицар на годината“, което тамплиерите организират в навечерието на Коледа. Пуснаха снимки от церемонията, на която награждават вицепрезидента Илияна Йотова.

Това породи буря от шеги и подигравки във фейсбук, още повече че президентът Радев е свързван неофициално с една от ложите в Пловдив, за която на всичкото отгоре се твърди, че била нелегитимна.

Тия комични чичковци май наистина си вярват, че са масони…

Реклама

В публичното пространство има най-много информация, че хората около него участват в подобни тайни общества. Всъщност така нареченият Орден на тамплиерите, който е наградил Йотова, винаги се е разграничавал от масонските ложи. Въпреки че водачът им – божем великият приор Румен Ралчев, е известен като масон от най-високата 33-та степен.

Той е бил бодигард на Тодор Живков като служител на УБО в ДС. Днес службата е известна като НСО. В свои интервюта Ралчев е заявявал, че във всеки парламент има около 70 масони от различните партии, но никога не разкрива кои са. Това са една трета от народните представители.

Всъщност Илияна Йотова не е единственият носител на приза „Рицар на годината“ от властта. Маргарита Попова като вицепрезидент през 2009 г. също е наградена от тамплиерите. Други носители са кметовете на София и Стара Загора Йорданка Фандъкова и Живко Тодоров. Мая Манолова като омбудсман, Венцислав Мутафчийски като шеф на ВМА. Това обаче не означава със сигурност, че те са тамплиери или масони. Наградата е за граждански лица.

За разлика от тамплиерите в последните години все по-публична става и организацията „Обединена велика ложа на масоните”. За разлика от несменяемия тамплиер №1 Румен Ралчев ложата избира велик майстор на всеки 3 години. Повечето обаче са сравнително неизвестни на широката публика. Сега водач е Николай Божилов, който е адвокат, бил е юрисконсулт в НАП и се е издигнал до съветник на министъра на отбраната през 2015 година.

Предшественикът му Искрен Йотов също е адвокат. Други водачи на обединената масонска ложа в миналото са преподавателят и банкер Григорий Вазов, бизнесмените Борислав Сарандев и Георги Крумов.

Всички обаче имат солидни контакти по върховете на държавата и участват е различни масонски ложи, където има представители на всички власти у нас – законодателна, изпълнителна и съдебна.

3 Коментара
 1. Ivanov казва

  Сатанисти, Сър, сатанисти!

 2. Д-р Менгеле казва

  Д’ еба мангалаците ви недоклатени, къде не ви е изчистил чичо Адолф!
  КЕЧ-а ще управлява държавата ми!

 3. Д-р Менгеле казва

  Баба Йотовица къде мяза на продавачка от кооперативен пазар томплиерка???!!!
  МухахаХ! Мъ я сиктир!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.