Гадост: Шефът на „Пирогов” сменен заради бабаита от ДБ Мустафа Емин, Христо Хинков да хвърля оставка!

2 22 021

Болница „Пирогов“ е на печалба, сменя се директорът, защото преди време той огласил един случай с един съветник – Мустафа Емин – „калинката“ от ДБ, който поиска да махнат дете от шокова зала, за да набута своето (б.ред. на Narod.bg). Време е здравният министър Христо Хинков да хвърля оставка и да освободи поста!

Заговора осветли председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) пред журналисти в парламента, след като стана известно, че директорът на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен от поста.

„Това стои в основата на смяната на директора и има много причини, заради които ние да не допускаме политически натиск за смяната на един или друг човек“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС. „Директорът на „Пирогов“ си върши работата, болницата е на печалба и се опитват да измислят нов скандал – с конкурсите в болницата, какъвто не съществува“, допълни Ангелов.

Костадин Ангелов посочи, че премиерът Денков е прочел доклада за „Пирогов“ и според него няма нарушения, които да изискват смяната на директора на болницата. Кой е премиерът на България, попита председателят на здравната комисия. Денков очевидно се обезличава като премиер, не от Борисов, не от Пеевски, а от собствените си министри, такъв е министърът на здравеопазването, коментира той. Според Ангелов докладът е „изсмукан от пръстите“, а днес е пристигнало становище, което разбива всяка една от тезите в доклада. 

Реклама

Въпросът е един единствен – кой е премиерът в България, очевидно не е Денков, коментира Ангелов. Явно е министърът на здравеопазването проф. Хинков, който взема решения, които премиерът Денков казва, че няма да бъдат взети, допълни той.

Попитан дали ГЕРБ-СДС ще поискат министър Хинков да си тръгне, Костадин Ангелов каза, че Хинков не е номинация на ГЕРБ-СДС. Който е издигнал Хинков за министър, той си носи отговорността за този министър, той да взема решение какво да прави с него, допълни той.

Междувременно, обаче, Софийският градски съд спря вписването на новия шеф на „Пирогов“ д-р Константин Димов заради жалба на досегашния директор на Спешната болница д-р Валентин Димитров. От днес започва да тече 7-дневният срок, в който Министерството на здравеопазването може да обжалва решението на СГС.

Директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД д-р Валентин Димитров бе освободен като член на Съвета на директорите заради констатирани нарушения в доклад от проверка на Звено „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването, който е с обем от 134 страници.

По време на проверката са установени нарушения, включително и на Закона за обществените поръчки. Съставеният одитен доклад, съдържащ резултатите от извършения одитен ангажимент на „Пирогов“ е представен на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова инспекция от Агенцията за държавна финансова инспекция. Във връзка с това е образувана прокурорска преписка.

Друг мотив за взетото решение е и създаденото обществено напрежение след провеждането на конкурси за началници на клиники.

За изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД бе назначен д-р Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.

2 Коментара
 1. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ tiny.cc/D3H9FE казва

  ☞☠️♦️☢️☮️Пpи Boйнa пъpвo щe ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ: Пъpвo cъceдитe-дoнocници-kpaдци, пoлицaитe-kpaдци, пpokypopитe-kpaдци и cъдиитe-kpaдци, пocлe овластените ФEOДAЛИ-ГЛАВОРЕЗИ, от селсkия-kмет и селсkия-пoлицaй, дo миниcтъpа и пpeзидeнтa, независимо от коя паpтия са, това са ypoдитe koитo бeзнakaзaнo oтвличaт, изнacилвaт, пpoдавaт в poбcтвo, yбиват и безчинстват както си щът в цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ❗❗❗☮️☢️♦️☠️: tiny.cc/w1duuz

  ☞⚡♦️☮️❎Eй XOPA, вдигaйтe ce дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa мaфиoзo-aнтибългapcka пacминa oт влacт❎❗❗❗☮️⚡♦️: tiny.cc/ka1zuz

  ☞☠️☢️⚠️☮️МИЛИЦИОНЕРСКА ДИКТАТУРА се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ТАШАК❗❗❗❗❗❗☢️☠️: 350.my/viwmuRtd

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️⚡ЛOKДAYН, милициoнepo-уpoдитe иckaт дa зakлючaт oтнoвo Бългapия❗❗❗☢️♦️⚡: 350.my/ucRxEkdn

  ☞☢️☮️♦️Eй XOPA, вдигaйтe ce дa oдepeм KOЖATA нa бeзpoдния YPOД, Бългaроубиецa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от Xepakoвo, и дa пycнeм KPЪВЧИЦAТA мy нa жълтите пaвeтa❗❗❗☮️♦️☠️⚡

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️⚡Бoko-Бypcyka, гнyceн мaзeн CATAНA от ceлo Xepakoвo, ГHYCEH KPAДEЦ-БЪЛГAРОУБИЕЦ, вpъщaй 17-те милиapдa-eвpo, koитo личнo ТИ OTKPAДНA oт бългapckият нapoд KOПEЛДAKOOO, ПPOKЛИНAМ ТE ДА УМРЕШ в ЛАЙНА и ДA ce ПЪPЖИШ в AДA И3POД ГНYCEН❗❗❗❗❗❗☢️♦️⚡: tiny.cc/3ugwuz

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️⚡Зa 12 гoдини ГEPБ cъcипa Бългapия, oтkpaднa и изнecе в чyжбинa 120-MИЛИAPДA-EBPO, и ни въpнa във вpeмeтo нa тoтaлитapизмa❗❗❗☢️♦️⚡: 350.my/DegQsvBh

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️⚡.¸¸¸.††††††.¸¸¸.ГРОБОВЕ и КОВЧЕЗИ за БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ: Бойко Методиев Борисов, Kpacимиp Дoнчeв Kapakaчaнoв, Цвeтaн Цвeтaнoв, Coлoмoн Пacи, Пeтъp Mockoв, Костадин Костадинов, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Димитъp Пeтpoв, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Гeopги Mиxaйлoв, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Oгнян Kyнчeв, Пeнka Пeтpoвa, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Cтeлa Дeнчeвa, Димитър Петров, Николай Габровски, Мира Кожухарова, Ивo Пeтpoв, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Paдka Apгиpoвa, Mиpocлaв Ceвлиeвckи, Гepгaнa Hиkoлoвa, Лъчезар Томов❗❗❗. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА❗❗❗❗❗❗… ¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТИ ДA CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸☢️¸¸¸.††††††… ПPOKЛEТИ ДA CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸ …¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.☢️ ¸¸¸.††††††… ПPOKЛEТИ ДA CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸¸¸¸.††††††.¸¸¸¸¸¸.⚡♦️☠️

  ☞⚡✋☣️♦️☢️☮️❌ДOЛY МAФИЯTA❌❗❗❗☮️♦️⚡: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡✋☣️♦️☢️☮️❌ДOЛY ГHYCHИЯ-БЪЛГAРОУБИЕЦ Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo❌❗❗❗☮️♦️⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ☞♦️✋¸¸¸¸¸¸Пpokлeти дa ca Тoдop Зaмфиpkьoв Живkoв-Яшap-Янko, и вcичkи Зaмфиpkьoвци oт Яшapoвия poд, дo дeвeтo koлянo❗❗❗❗❗❗¸¸¸¸¸¸
  .¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Kлaнът нa пpaвeшkитe koпaнapи-бългapoyбийци Живkoви, дa вpи в kaзaн c лaйнa, в дeвeтият kpъг нa Aдa Вo Вek и Вekoв❗❗❗❗❗❗. . ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА❗❗❗❗❗❗… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТИ дa CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТИ дa CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸ .¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТИ дa CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡♦️

  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️Всички зaптиeтa и cвoдници в МОРГИ и КРЕМАТОРИУМИ❗❗❗⚠️☠️⚡♦️: tiny.cc/hwczuz

  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/4y42vz

  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa бългapckият нapoд❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️ ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/6y42vz

  ➤▶️♦️⚡☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в ТРAПА и отгоре с БУЛДОЗЕРИТЕ❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/zp6zuz

  ➤▶️☀️❤️☀️❤️☀️❤️✅БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE✅❗❗❗❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

  ❗❗❗✋KA3AX☀️❗❗❗

 2. Ivan казва

  Кратко правно становище по одиторския доклад на Пирогов
  1. Констатациите в одиторския доклад за съществени нарушения имат за предмет обследването единствено нарушенията по Закона за обществените поръчки и по специално нарушенията на забраната по чл. 2, ал. 2 от ЗОП, което се изразява в ограничаване на конкуренцията чрез включване на условия или изисквания, които дават необосновано предимство на конкретни фирми или необосновано ограничават участието на стопански субекти в обществените поръчки и които не са съобразени с предмета, стойността, сложността, количеството или обема на обществената поръчка. Всички изчерпателно изброени договори за обществени поръчки са извършени при едни и същи нарушения, което говори за цялостно манипулиране на тръжните процедури там където такива са провеждани.
  2. Административно-наказателната отговорност за нарушения на правилата на ЗОП се налага за извършено административно нарушение, което трябва да бъде установено. Конкретното установяване на нарушението се извършва със съставянето на акт за констатиране на нарушенията от одитори на Сметната палата или от длъжностни лица от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Те съставят констативни актове за спазване на законодателството в областта на обществените поръчки. Глобата се налага на лицата, които са извършили нарушението по ЗОП, с наказателно постановление. В случая министърът на здравеопазването има законовото задължение незабавно да предаде доклада от Звеното „Вътрешен одит“ на МЗ на АДФИ или Сметна палата.
  3. Констатирано е и друго – в периода от 01.07.2022 г. до 29.12.2022 г. от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД са поети задължения за извършване на разходи в общ размер на 274 685,37 лв. без ДДС /329 622,44 лв. с ДДС/, а в периода от 04.01.2023 г. до 26.07.2023 г. – в размер на 678 078,63 лв. без ДДС /813 694,35 лв. с ДДС/ към „Агарта ЦМ“ ЕООД – общо в размер на 1 143 316,79 лв. с ДДС. Поетите задължения са по издадени фактури, без проведени обществени поръчки по реда на ЗОП и без сключени договори – това следва да бъде предадено в прокуратурата.
  4. Недоумение буди и факта при какви условия е сключен Договора за банков кредит, при положение, че за него също трябва да се прави обществена поръчка, за да се съберат оферти и от други банки при предварително обявени условия на договора. Възложителят в случая не е поставил никакви изисквания към банките чрез обявяването на конкурентен търг и то за суми в особено голям размер, а директно и безусловно е подчинил на една банка собствените си интереси – това следва да бъде предадено за обследване в прокуратурата.
  5. МЗ следва да анализира по детайлно финансовото състояние на Дружеството с оглед на голямата му задлъжнялост. Само на това основание управителят може да бъде сменен веднага защото в случая кредитите се покриват с други кредити, а общата задлъжнялост непрекъснато се увеличава.
  Въпреки ограничения предмет на одита, констатираните нарушения са драстични, което предполага незабавни действия на принципала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.