С кого се сдушва Корнелия Нинова?

4 14 245

Корнелия Нинова заяви тази седмица намерението си да прави нов ляв патриотичен фронт. Според експерти това е поредният й опит да се спаси от тотално потъване в дъното на политическия живот. Факт е, че е безумно закъсняла, понеже и копейките не спят, а са се хванали здраво за Кремъл и за патриотизма, така както те си го разбират. Затова предстои жесток сблъсък кой да обере гласовете на лявото пространство, което става и ляга с лозунгите за тъпите кравари, посолството, злия Сорос, но пък великия Путин, който е спасителят на човечеството от либерализма и джендърите, съобщи „Уикенд”.

Нинова в отчаян опит да изблъска от сцената Копейкин, вече обяви кои са силите, които свиква под червеното знаме – куп маргинални формации, но пък със състоятелни фигури в тях, натрупали парите по доста съмнителен начин.

Най-скандалният нов съюзник на БСП е „Партията на зелените”, създадена през  2001 г. от друга скандална фигура – футболния бос Христо Порточанов. Той обаче набързо е изгонен от партията, а като лидер започва да се изтъква бизнесменът Христо Дунчев. В ръководството е и адвокатът от Дупница Йонко Гергов, който от 2022 г. е без шофьорска книжка. Спипали го да кара на градус.

В Петрич „Партията на зелените” си има коалиционен партньор – „За нашия Петрич”. Преди 20 години от името на тази формация Коце Маце става общински съветник. Още тогава е известно, че той е контрабандистът и виден деец на черното тото. Константин Хаджииванов -Коце Маца с гласовете на циганската махала е избран за съветник и дори за кратко е шеф на общинския съвет.

През 2006 г. „Партията на зелените” участва в създаването на някакъв „Зелен алианс” и на учредяването Коце Маца обявява: „Ако не знаете, аз съм председател и на гражданско сдружение „Зелен Петрич!”. Редом до него е и партньорът му Димитър Бухларски. Той е кадър на „Мултигруп” и е бизнес партньор на скандалния бизнесмен Мирчо Циганина. Както е известно, те бяха разследвани за източването на държавния резерв.

Коце Маца и Димитър Бухларски в онези години, когато в София пламва криза с депонирането на боклука, изведнъж се появяват като медиатори! Нали са „зелени” се оказват посредници между столичната община и протестиращите хора от Горни Богров, които не желаят селото им да се превръща в сметище.

„Зелените” Коце Маца и Димитър Бухларски се хвалят, че ще пишат екостратегия на общината. Такова нещо, разбира се, не се случва. „Партия на зелените” се запомня, че винаги подкрепя едрия бизнес и неговите искания за строителство в защитени местности. Те подкрепят и добива на злато с цианиди.

Амбициите на Коце Маца „да спасява” природата накрая завършват безславно, понеже той е подгонен от Интерпол.  Константин Хаджииванов изчезва в чужбина, но продължава да контролира партията от дистанция. Сега обаче ще може и лично да дърпа конците в партията, понеже обвиненията срещу него са свалени и той дори дефилира в родния си Петрич неотдавна, по повод 100-годишния юбилей на футболния отбор „Беласица”.

На едни от поредните парламентарни избори през миналата година „Партията на зелените” стана мандатоносител на „Български възход” на ген. Стефан Янев. Сега двете братски формации отиват при голямата „сестра” БСП.

Реклама

В коалицията на Корнелия Нинова се влива и маргиналната партийка „Свобода”, която също беше ползвана покрай играта с мандатите от ген. Стефан Янев. Тя е създадена от покойния Павел Чернев. След смъртта му в нея се навъртат странни фигури, които не крият мераците си да слугуват на Москва. Виден представител на тази партия е ММА-борецът Живко Иванов, който е съден в Испания за наркотрафик и доскоро воюва в Донбас на страната на проруските сепаратисти. Сред активистите е и човек, който отговаря за вербуване на наемници от България за частната армия „Вагнер”, твърдят запознати.

След като миналата година „Български възход” с мандата на „Свобода” влезе в парламента, между ген. Янев и председателя на малката партийка Владимир Симеонов избухна скандал за разпределение на държавната субсидия. Симеонов директно си поиска една трета от парите, уж за да развива структурите. При това удържа на думата си. Малката партийка наистина започна да гради организации по села и паланки. Една от първите структури е създадена във Варна. В морската столица като лидер се представя някой си Румен Широков, който е излежал няколко присъди като търговец на наркотици. За Широков се твърди, че гравитира около общинския съветник Генадий Атанасов, чието име във Варна също се свързва с подземния свят.

Двамата новоизлюпени политици Румен Широков и Генадий Атанасов активно се включват и миналата година в кампанията на Стефан Янев. При това при гостуване на генерала през септември 2022 г., залата, за да не остане полупразна поради слабия интерес на Варна към събитието, е напълнена със „симпатизанти” с тлъсти досиета в МВР.

На последните местни избори преди месец „Свобода” в коалиция с ВМРО успява да вкара като общински съветник Генадий Атанасов. Гласовете на мотивираните подобаващо наркозависими избиратели обаче не стигат в съвета да влезе и представител на воеводите. Все пак, двете формации  ще имат възможност да задълбочат своите сътрудничество и на национално ниво под ръководството на другарката Нинова, защото хората на Каракачанов, потомствения агент Иван от ДС, също са сред поканените за новата лява проруска коалиция.

Другарката Нинова е успяла да привлече като съюзник и партия „Социалдемократи”. Шокът е огромен, понеже миналата година тази структура беше мандатоносител на „Продължаваме промяната”, а сега са преминали в лагера на техните най-върли критици. Всъщност, социалдемократите са попаднали точно на мястото си. В слабо известната формация е бъкано с проруски елементи. Сред тях блести неформалният й лидер Лъчезар Шиков, който е виден кадър на Държавна сигурност и БСП. До промените през 1989 г. Шиков е част от висшата партийна номенклатура. Той е руски възпитаник и му е поверено ръководството на военния завод „Арсенал” в Казанлък.

След преврата срещу Тодор Живков Шиков е избран за член на висшия партиен съвет, рамо до рамо с покойния ген. Любен Гоцев. Става и депутат във Великото народно събрание. Паралелно с това подхваща частен бизнес, като една от фирмите му е земеделското дружество „Ангора”. Там Шиков е изпълнителен директор, а акционер – скандално прочулата се по време на правителството на Жан Виденов „Евроенерджи”. Близката до Красимир Премянов групировка успява да се забърка в множество банкови афери и сделки с държавата. Сред тях е и рафинерията „Плама Плевен”, която „Евроенерджи” купува с обещания за огромни инвестиции и възобновяване на работата. Вместо това, рафинерията е окончателно източена от червените другари.

След разразилият се скандал Лъчезар Шиков се потапя дълбоко, но няколко години по-късно на обществената сцена изгрява синът му Тенчо. За отрицателно време червеният наследник успява да изкупи почти 1 млн. декара ниви. Това го превръща в един от най-големите притежатели на собствена земя в България, веднага след държавата. Към днешна дата цената на декар е над 1000 лева, което прави фамилията Шикови официално милиардери.

Парите за покупките си Тенчо Шиков изкарва чрез мистериозни трансгранични сделки, които според финансисти напомнят за схеми за легализиране на изнесените преди промените „червени капитали”. В основата на схемата е фирма „Ромфарм Компани”, която държи заводи за лекарства в Румъния и изнася хапчета за Русия, а печалбите от сделките стигат до сто процента. Това е крайно нетипично за фармацевтичния бизнес, казват експерти. Изкараните в Русия стотици милиони печалби се пренасочват към България, чрез сложна схема от фирми. Стигнали до „Ромфарм Компани” парите моментално се влагат в покупка на земеделски земи. Освен че цената на нивите всяка година се вдига, собствениците получават и солидни субсидии на декар от ЕС. Годишно става дума за десетки милиони евро.

Оказва се, че земеделските компании на Шикови са взели над 70 млн. лева евросубсидии. При това младият Шиков не обработва лично земите, а ги дава под наем и прибира солидни аренди. През цялото това време Шиков-баща дърпа конците на движение „Социалдемократи” . Доскоро той е бил официален лидер на партията, сега е пенсионер, поел ролята на сив кардинал. Иначе казано, чудесен партньор на Нинова – хем червен в кръвта си, хем олигарх.

4 Коментара
 1. мъпет Контрера казва

  ДС-МВРо на ДС-Ванче караПрас с Джандбаз е КАРЪКА в БГ-партизанщина! Който се е коалирал с тях все се е разпадал и заминавал в небитието или затвора!

 2. ИСТИНАТА казва

  „БСП“=“бсп“+“дпс“+ОПГ“герб“,което е КОАЛИЦИЯ „РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ“ !!! Е,с КОГО се е СДУШИЛА Нинова ?!

 3. J.English MI6 казва

  Корнелия Крушовска:
  Дрогари НИЕ сме на всеки километър,от тук до края на света

 4. uioqfnahd казва

  Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:––> https://tyny.to/sunex

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.