ИЗВЪНРЕДНО: Лаура Кьовеши подпука наша община, търси къде изчезнаха 5 млн. лева

1 18 157

Европейската прокуратура е извършила претърсвания на 23 ноември в рамките на разследване за потенциална злоупотреба с европейски средства, включваща проект за ремонт и реконструкция на общинската пътна мрежа на Бойчиновци. Това съобщи пресслужбата на ръководената от Лаура Кьовеши институция.

Претърсванията са извършени на множество места в България, включително в обекти на фирми, участващи в строителните дейности, както и в администрацията на община Бойчиновци. Иззети са множество документи и са разпитани свидетели, обясняват от европрокуратурата.

Реклама

Според разследването на 9 юли 2019 г. община Бойчиновци е сключила договор за финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие“, свързан с изпълнението на проект за 5 098 290 76 лв. по Програмата на ЕС за развитие на селските райони 2014-2020 г.

В договора е установено, че срокът за усвояване на средствата и за подаване на искането за окончателно плащане е 36 месеца от датата на подписването му. Оттогава срокът е удължаван няколко пъти, но към днешна дата няма данни договорените дейности да са изпълнени, нито проектът да е приключен.

По разследването работи и националната полиция.

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    Като не ви боли гърба, гъзът сърби ли ви, че ми бутате тъпите си реклами, та да ви псувам?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.