Само в Narod.bg: МВР и НАП удариха автокъща „Онтарио“! Шефът Александър Тодоров внасял коли от Канада с по-ниско мито и ДДС

8 310 591

Мащабна схема за данъчни измами е разкрита при акция на МВР, НАП и прокуратурата. Врътката минава през търговия с луксозни автомобили и по първоначална информация е за милиони левове.

В края на миналата седмица е бил претърсен офис на голям търговец. Там данъчни, антимафиоти и прокурори открили данни за мащабната схема за измами.

Narod.bg разкри, че става дума за автокъща „Онтарио“, разположена в Студентски град на бул. „Асен Йорданов“ 1а.

Автокъщата е собственост на „Онтарио А и А“ ООД на Александър Христов Тодоров, който има и канадско гражданство. В момента е затворена, защото на терена е планиран строеж.

МВР източник на Narod.bg осветли схемата, по която Александър Тодоров удрял бюджета – нашенецът с двойно гражданство купувал ударени коли от сайтове като www.impactauto.ca, където ги фактурирал на доста по-ниски цени от реалната им стойност. Така вносителят на плащал по-ниско мито и ДДС и прави огромни печалби са сметка на държавния бюджет.

Ето и едно мнение на ощетен от автокъща „Онтарио“ купувач, което репортер на Narod.bg извади от автофорум, правописът е запазен:

„Здравейте, автокъща „Онтарио“, Студентски град са измамници. Опитаха се да ми пробутат Мазда 6, внос от Канада, като твърдят, че колата е 2015г. и е на 30 000 км. След проверка по номер на рамата установих, че колата е 2013г., до края на 2014 е била на 70 000км. и е имала 2 ПТП-та, като при второто е изхвърчала от пътя и са регистрирани множество повреди.

Александър Христов Тодоров се оказа доста деен в бизнеса с участие в 16 дружества:

Евроспорт БГ ЕООД – Едноличен собственик на капитала

БУЛСТРОЙ ИНК АД – Съвет на директорите

АЛИНА Д ЕООД – Съдружник

Ню Шанс 96 ЕООД– Едноличен собственик на капитала

ДЖОРДЕ 90 ЕООД – Съдружник

АВТОМОБИЛНО РЕЦИКЛИРАНЕ АД           – Съвет на директорите

Реклама

МАВИ Л ООД – Съдружник

ОНТАРИО А и А ЕООД – Едноличен собственик на капитала

ЕГИДА-21 ЕООД   АЛЕКСАНДЪР ХРИСТОВ ТОДОРОВ – Съдружник

ЕВРОПОЛ СЕКЮРИТИ ЕООД – Едноличен собственик на капитала

АЛИАНА ГРУП ЕООД  – Съдружник

ОНТАРИО СПОРТ – Х.А.Т. ЕООД – Едноличен собственик на капитала

АЛИАНА – Л ООД – Съдружник

АЛИАНА-В ООД – Съдружник

СИТИ ПРОДЖЕКТ БГ ООД – Съдружник

ОНТАРИО СПОРТ БГ ЕООД – Управител

Действията по разследването срещу измамите са проведени в шест града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян. Извършени са и 23 претърсвания, като в хода на дейностите са установени 7 адреса, които не са били първоначално известни на разследващите.

„14 от претърсените адреси са на счетоводни кантори. Иззета е голям по обем документация, компютърни конфигурации, както и голям брой електронни подписи. Текат разпити по делото”, уточни на брифинг заместник главният прокурор Мария Павлова.

Само в рамките на последната година е установено, че щетата, която групата е нанесла на държавния бюджет, надхвърля 6 млн. лв.

„Автомобилите са регистрирани извън държавата. Те се внасят от чужбина. 20% ДДС не се внасят. Фирмата, която се занимава с това, е куха – тя няма офис, няма служители… Колите не са само леки, но и товарни. Стотици скъпи автомобили са вкарани в страната“, съобщиха от прокуратурата. 

Според разследващите става въпрос за схема за избягване на ДДС. Засечен е нерегламентиран оборот от 30 млн. лв., върху който е следвало да се начисли ДДС, но това не е сторено. Схемата включва поредица от кухи фирми, приспадащи данъчен кредит по Закона за ДДС без да имат основание за това.

Очаквайте продължение за схемите на Александър Тодоров само в Narod.bg

8 Коментара
 1. SemKolo казва

  И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: cвиpка, анaлeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двама ви, подобрен вкус на спермата: тя ще иска да яде все повече и повече! Съветвам всички да опитат––> https://tyny.to/suex

 2. Хачо казва

  Трябва да знаете, че баща му Христо АТ е основател на автокъщата, той е изпълнител на тревните настилки на националния стадион и не само и е свързан с ДС.

 3. Радек от Боктор казва

  Кой малоумник ще се хване на лъжата за внос от Канада? Като сложиш само контейнера за кораба, който е около 2000$ и сметката не излиза!

 4. Греда казва

  На незнаещият сметката никога не излиза. Явно не, че не си в час с превозите от САЩ и Канада, и затова пишеш тъпотии. В София 9 фирми внасят от САЩ и Канада и 4 от Азия, с контейнери, и не смогват… Защото според теб, сметките им „не излизали“.
  ‘Оди си изпери главата три пъти на канала. 🙂

 5. Урко казва

  Живея в район Студентски,но не зная да има бул.Асен Йорданов.Преди живеех до ул.Асен Йорданов,но в Лозенец.

 6. Защопъкне казва

  Всичко е вятър от и мъгла. Човекът продава коли с платено ДДС от първия собственик. Тъпата държава да ви търси парите от държавата където е платен. Наредили се като цигани на опашка и протегнали и двете си ръце. Някой е луд да им шета на тъпите мозъчета. Някой дървенячка ще рече, да ама не е така . Защото правилото не било такова. Правилата ги пишат точно такива и назначават жени да ги спазват. Изобщо не си дават сметка защо е точно така. Дори не могат да се замислят. Не им е по силите. Човекът измислил бизнес. Сега искат да му вземат парите на готово за себе си. Лапачите на държавна служба. Сега ще ни дадеш парите са, а ние ще смачкаме делото и няма да те съдим. Ти пари пак ще си спечелиш. Това е схемата и това ще стане. Истината е че нямаме елит. Всички народи имат елит, кой олигарси, кой милиардери, кой принцове и градове, кой комунисти, кой мандарини или махараджи. Това са имена на елита. При нас елит е 100 кила и Делян Пеевски…

 7. Чул и видял казва

  Хахаха…..поръчкова статия, като имената на този човек са наложени върху новината за разбитата престъпна група, ощетявала държавата, за която си пише по всички медии, а не се споменава тази фирма и това лице. Аз лично съм си купувал коли от тази автокъща с 20 годишни традиции и никога не е имало нито проблем, нито каквато и да е измама. Ако бяха измамници нямаше да са 20 години на пазара и да са работили при всякакъв вид политичска власт.

 8. КирилКаменов казва

  Да открехна леко експерта с коментара за контейнера-един контейнер събира три средни коли(ако е двоен-6)или две големи.При цена два-три пъти(поне)по-ниска от реалната на колата и 2000$ за транспорт печалбата е най-малко 10000$от контейнер,дори и с платена стандартизация.Не само,че им излизат сметките,ами доста тлъста им е печалбата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.