МРЪСОТИЯ: Васил Терзиев в тайна договорка с общинарите на Костя Копейкин

4 12 103

Групите на „Продължаваме промяната”- „Демократична България” – „Спаси София” и „Възраждане” подготвят неформална коалиция в Столичния общински съвет, мълви се усилено в политическите кръгове. Странната на пръв поглед колаборация е договорена между кмета Васил Терзиев и неуспелия му конкурент за поста Деян Николов, който изненадващо напусна депутатското си място, за да поведе групата съветници от русофилската формация на Костадин Костадинов-Костя Копейкин, твърдят източници на „Уикенд”.

Васил Терзиев и Деян Николов от години са близки покрай участието им в IT бизнеса, разкриват нашите източници. Затова и след утихването на изборните страсти нямат проблем да договорят сътрудничество между общинските съветници. Все пак и от двете формации признават, че вижданията им как да се развива София съвпадат в огромна степен.

От спирането на безкрайните скандали с ремонт на ремонта на ремонта, стопиране на кражбите, овладяване на проблема с боклука до дигиталната трансформация на Столична община. Твърди се, че уговорката между Терзиев и Николов е формално да няма коалиция, за да не завалят обвинения към ПП и ДБ, че съюзявайки се с хората на Путин, са предали евроатлантическата кауза.

Съветниците от групата на „Обединени за София” и „Възраждане” само щели да подкрепят заедно полезни за столицата решения при харченето на двумилиардния общински бюджет. Първият тест на неформалната коалиция ще е другата седмица, когато предстои нов опит за избиране на председател на общинския съвет. След отказа на ГЕРБ да издигнат свой кандидат, претенденти са лидера на „Спаси София” Борис Бонев и червената Диана Тонова.

На първия избор след клетвата на съветниците, Бонев събра 23 гласа, колкото е числеността на групата на „Обединени за София”, а зад Тонова застанаха само деветимата представители на БСП. Според правилника, за избор са необходими 31 гласа. Така на балотажа другата седмица на Бонев са му нужни още 8 гласа – точно колкото са и съветниците на „Възраждане”.

Борис Бонев вече обяви, че ще търси подкрепа от всички партии, но без ГЕРБ. Надеждите му са да получи подкрепа от социалистите и хората на Копейкин, с които имат сходни приоритети за управлението на София. До колкото червените държат на своята кандидатура, то решаващи при избора ще са гласовете на съветниците от „Възраждане”. Ако се спази договорката между кмета Васил Терзиев и Деян Николов, проблем при намирането на нужните 31 гласа не трябва да има. Още повече, че самото гласуване е тайно. Така няма опасност да лъсне странната коалиция между евроатлантици и путинофили.

Проблем все пак има, твърдят източници от партията на Костя Копейкин. Още в деня, когато столичния общински съвет стъпи в длъжност, един от представителите на „Възраждане” Иван Алексиев патетично обяви във Фейсбук, че става независим. Алексиев отказа да разкрие какво го е накарало да се отцепи. Намекна само, че има конфликт с шефа на групата Деян Николов. Източниците ни от формацията на Копейкин потвърдиха за напрежение между двамата общинари.

Твърди се, че те жестоко са се скарали при среща на новоизбраните съветници. На нея Николов обявил на колегите си, че имат договорка за неформална коалиция с „Промяната”. Всички без Иван Алексиев, който приел насериозно партийната пропаганда за безкомпромисна борба със „соросоидите” от ПП и ДБ се съгласили, че трябва да се загърбят партийните боричкания в името на София.

Реклама

Деян Николов печели подкрепата на своите колеги и с обещанието, че доста от решенията, гласувани от новата коалиция, които са наистина полезни за гражданите, ще се внасят от „Възраждане”. Така хората на Копейкин могат да оправдаят съюзничеството си със своите врагове на национално ниво.

От ПП-ДБ нямат нищо против да помпат имиджа на русофилите в замяна на осигуряване на заветното мнозинство при харчене на бюджета на София, който е над 2,5 милиарда лева на година. Още повече, че същите мерки по „изчегъртване” на крадливите практики и безобразия от предишното управление са и в тяхната програма. Едва ли ще е проблем Борис Бонев и компания да се похвалят с успехите по прилагането им, без значение кой ги е предложил.

Както гласи поговорката, приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари. Нашите източници твърдят, че освен с трупане на имидж пред избирателите, от „Промяната” са осигурили и друг, доста по-убедителен стимул за шефа на съветниците на „Възраждане” Деян Николов. Става дума за проект на фирма, в която той е акционер, по Плана за възстановяване и устойчивост.

Една от мерките, финансирани със  118 млн. лева от Брюксел – „Подкрепа за иновативни предприятия, отличени с „Печат за високи постижения”, е насочена към софтуерни фирми, които трябва да създадат  иновативни услуги и продукти. Преди няколко месеца, когато получателите на милионите станаха ясни, в медиите гръмна скандал, че част от фирмите са свързани с видни фигури от „Продължаваме промяната”, включително и новият кмет на София Васил Терзиев.

Сред одобрените е и „Трансметрикс”, която се занимава със софтуерни решения за оптимизация и намаляване на разходите в карго индустрията. Фирмата пеели проект „Демонстрация за подобряване на прогнозите за инфраструктурен капацитет в транспортния сектор” на стойност 3 341 841 лв. Сред акционерите в „Трансметрикс” е и Деян Николов от „Възраждане”, установи проверка на „Уикенд”. Там той от години гради и кариера като софтуерен гуру, какъвто е и приятелят му и нов коалиционен партньор Васил Терзиев.

Деян Николов започва работа в „Трансметрикс” през 2017 г. като анализатор, за да се издигне до главен оперативен директор. Напуска поста малко преди да стане депутат, но запазва акциите си. Негови колеги и съдружници са все хора, близки до новоизбраният кмет на София. Част от собствениците на „Трансметрикс” лъснаха и като дарители за кампанията на Васил Терзиев. Най-щедър е Любен Белов, който е спонсорирал политическата кариера на своя приятел на два пъти – с 29 999 лв. и 20 001 лв.

Твърди се, че ако неформалната коалиция в София между ПП-ДБ-„Спаси София” и „Възраждане” потръгне, това може да бъде използвано от Деян Николов, който не крие своите амбиции да смени Костадин Костадинов като партиен лидер. Както „Уикенд” вече писа, Николов иска да смени партийната линия. Вместо ролята на пета колона на Москва, опонента на Копейкин настоявал да се забрави името на Владимир Путин и „Възраждане” да заложи само и единствено на патриотизма. Разбира се, при очертаващият се конфликт с лидера Костадинов „кой да води бащината дружина”, Деян Николов може да си направи и собствена партия, отцепвайки останалите общински съветници.

Негови противници припомнят, че семейството му има традиции в политическото номадство. Майката му Сузана е бивш общински съветник в Пловдив от ГЕРБ. До 2011 г. Сузана Николова е и зам.-председател на общинския съвет. Изгонена е от партията след повдигнатите и обвинения за искане на пари при продажба на общински имот.

Николова е оправдана, но останалите участници в схемата получават присъди. Тя от своя страна продължава с политическата си кариера в няколко други партии – „Воля” на Веселин Марешки, АБВ на Георги Първанов и „Изправи се” на Мая Маналова. През пролетта на 2023 г. Сузана Николова е уредена от сина си за зам.-председател на Районната избирателна комисия в Пловдив-област – този път от квотата на „Възраждане”.

4 Коментара
 1. Контрера казва

  Не им е за пръв на копейките да обърнат „резбата“ = Коце от Маскуда беше зам.шеф на ДС-МВРо на ДС-Ванче караПрас с Джандбаз и мъпета Контрера!
  Сега избраха БКП-джендър-педалите вместо да останат в опозиция! Пита се БКП+ДС-терзията колко вазелин-милиона се е бръкнал за „неформалната“ интимна сглобка?!

 2. Циганска София казва

  Поредният интимен сглобка-катун обяздва София: Коце от Маскуда, Деянчо със Сузана – от Столипиново, Ваня-ЧеГеВарата от „Хр.Ботев“, ….. Достойни наслeвдници и рода на правешкия гюфто Замфиркьо Яшар – Тато (с БКП-псевдоним Тодор Живков – Янко), които също е започнал партийната си кариера като шеф на СОС и БКП-партиен секретар на софийската градска организация на БКП!

 3. SemKolo казва

  И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта: желязна ерекция цяла нощ, няма да свършите бързо: cвиpка, анaлeн и вагинален секс колкото искате, увеличена издръжливост до 10 ПЪТИ по-дълго, ярки оргазми и за двама ви, подобрен вкус на спермата: тя ще иска да яде все повече и повече! Съветвам всички да опитат––> https://tyny.to/suex

 4. ✞❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ tiny.cc/D3H9FE казва

  ☞♦️☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/5ja2vz

  ➤▶️☣️♦️☢️☮️⚠️Ha yлицa Kepaмиk, в kвapтaл Mлaдocт, в блok 111-вxoд Г, в гpaд ПOПOBO, eтo тyk: 350.my/jOrtGAi6 и тyk: 350.my/VXkYsjTE ГНУCНИ, ДOЛHИ, ГAДHИ, ЦИГAНИ П•Р•Е•Б•И•B•A•T, ИЗHAСИЛBАT мнoгokpaтнo, и се ГABPЯT с млада жена, a KOПEЛETATA от мaфиотизираната МИЛИЦИЯ прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват ДА ПОТУЛЯТ СЛУЧАЯ, цигaнckaтa дъpжaвa мълчи❗❗❗☮️☢️☠️☣️♦️: 350.my/LV7HvmUw

  ☞✡️☣️♦️⚡Цигaни-Бългapoyбийци пo poждeниe гpaбят и тpепят нapoдa, a цигaнckaтa дъpжaвa мълчи ги пpиkpивa❗❗❗⚡✡️♦️☣️: tiny.cc/fsgvuz

  ☞♦️☢️Пpи Boйнa пъpвo щe ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ, a тoвa ca Овластените ФEOДAЛИ-ГЛАВОРЕЗИ, от селсkия-kмет и селсkия-пoлицaй, дo миниcтъpа и пpeзидeнтa, независимо от коя паpтия са, това са ypoдитe koитo бeзнakaзaнo oтвличaт, изнacилвaт, пpoдавaт в poбcтвo, yбиват и безчинстват както си щът в цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ❗❗❗☮️♦️☢️: 350.my/CpKNM38y

  ☞♦️☢️Фeoдaлизъм и poбcтвo цapят в цигaн-милициoнepckия Kлoзeт-БГ❗❗❗☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ☞♦️☢️Пpecтъпнитe БГ-пoлитици ce нaзнaчaвaт oт cвeтoвнoтo жидoвcko зaдkyлиcиe, зa дa yнищoжaт бългapckият нapoд и дa им пoднecaт бългapckaтa тepитopия нa тeпcия❗❗❗⚡: tiny.cc/gwfzuz

  ☞☠️♦️☣️☢️⚠️☮️Oт 78 гoдини България е под ЖИДO-МИЛИЦИОНЕРО-ЦИГАНСКО ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия❗❗❗❗❗❗☮️☣️☢️☠️♦️: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☠️♦️☣️☢️⚠️☮️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaля-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт ПOЛИЦAИ-БAНДИТИ и МAНГAЛИ-CВOДНИЦИ❗❗❗❗❗❗☮️☣️☢️☠️♦️: 350.my/qGB6qlE6

  ➤▶️♦️☢️☮️Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC❗❗❗☮️☢️: tiny.cc/wewyuz

  ☞♦️⚡Bcичkи oвлacтeни дo eдин cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/yrb3vz

  ☞♦️☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи❗❗❗☢️: 350.my/J1SkBGch

  ☞♦️☢️Mъpтъвци „пoдпиcвaт“ избopнитe kнижa нa пapтиитe в Koнцлaгep-Бългapия❗❗❗☢️♦️: 350.my/fV5tMvTi

  ☞☢️♦️☮️Жидoвeтe-Caтaниcти гoтвят Бългapия зa втopа Ykpaйнa❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/0wfzuz

  ☞☢️♦️☮️B xoд e тaйнa и гнycнa МOБИЛИЗAЦИЯ нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco❗❗❗❗❗❗☮️♦️☢️: 350.my/ld13KzoZ

  ☞☢️♦️☮️Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa❗❗❗⚡: 350.my/VqVhose4

  ☞☢️♦️☮️Cъc зaпoвeд 123 oт 15 Maй 2023 нa пpeдceдaтeля нa вoeнният koмитeт нa HATO Poбepт Бayeр, Бългapия ce зaдължaвa cpoчнo дa мoбилизиpa тpийceт xиляди чoвeka, зa пoдkpeплeниe нa Ykpaинckият фpoнт – тoecт зa пyшeчнo мeco вYkpaинa❗❗❗☮️♦️☢️: tiny.cc/6vh7vz

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e нaй-бeзoбиднaтa пpoявa нa oтвpaщeниe oт yпpaвлявaщaтa kлaca❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e oтнeмaнe нa лeгитимнocттa oт yпpaвлявaщитe пpeстъпници❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e дeмoнcтpaтивнo oтpичaнe нa kpиминaлнo-милициoнepo-цигaнckaтa yпpaвлeнcka cиcтeмa и нa нaчинa, пo koйтo тя ce фopмиpa❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e твъpдa и яcнa гpaждaнaka пoзиция koятo KAЗBA: HAГЛИ-KAHДИДAT-YПPABHИЦИ, HE BИ XAPECBAM, HE BИ BЯPBAM, HE BИ ПPИПOЗHABAM И HE ИCKAM BИE ГHYCHИ CBOДHИЦИ, POБOTЪPГOBЦИ, KPAДЦИ и БЪЛГAPOYБИЙЦИ от MИЛИЦИOHEPCKOTO KOTИЛO, ДA ME YПPAВЛЯBATE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaнeтo зa пpecтъпници e пpecтъплeниe❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaйkи ти лeгитимиpaш влacттa нa бългapoyбийцитe и cвoдницитe oт милициoнepckoтo koтилo❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️TPЯБBA БOЙKOT HA ИЗБOPИТE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Hиkoй нe тpябвa дa xoди дo ypнитe❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Bcekи koйтo глacyвa зa тaя фeoдaлнa-cиcтeмa нa милициoнepckи-гeнoцид e биoлoгичeн oтпaдъk❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ❗❗❗⚠️☮️☠️♦️⚡: tiny.cc/gqe3vz

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Bcяko Пpaвитeлcтвo c пoд 51% избиpaтeлнa aктивнocт e Heлeгитимнo, a koгaтo нa BЛACT e пapтия c пo-мaлko oт 15% paaлни глacoвe, минaвa в ГPAФATA ДИKTAТYPA❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Koгaтo имaмe тaкaвa дъpжaвнo-yпpaвлeнcka CИCTEMA, тo тя тpябвa дa ce YHИЩOЖИ a HE дa ce ПOДMEHИ❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Bcяka Избиpaтeлнa Cekция Tpябвa дa Cтaнe Macoвa ГPOБНИЦA, Bмecтo Бюлeтини Tpябвa дa ce Бpoят милициoнepckи TPYПOBE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Иcтинckия БЪЛГAPИH xoди нa избopи в Зaдyнaйckaтa Гyбepния c OЛOBO, ДИHAMИT и TEHДЖEPИ ПOД HAЛЯГAHE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️♦️☢️⚠️✡️❌Kъщитe и koлитe нa cвoдницитe, милициoнepитe, пpokypopитe, cъдиитe и kмeтoвeтe, тpябвa ДA CE ИЗГAPЯТ зaeднo cъc coбcтвeницитe им❌✡️❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/kwczuz

  ☞♦️⚡✡️❎Всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа❎❗❗❗⚡♦️
  ☞♦️⚡✡️❎Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ доживот❎✡️❗❗❗⚡

  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️ПАЛИ милиционерски коли, изпепелявай милиционерски къщи с коктейл МОЛОТОВ, РЕЖИ милиционерски гърла, СЕЧИ милиционерски глави, ПРОБИВАЙ милиционерски черепи, ОСВОБОЖДАВАЙ майка България от ЖИДO-МИЛИЦИОНЕРО-ЦИГАНСКО ИГО❗❗❗☮️⚡♦️: tiny.cc/pcttuz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Kмeт-ФEOДAЛ – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Дeпyтaт – OБECBA CE нa жълтитe пaвeтa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Пoлицaй-ГAД и KPAДEЦ – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Cъceд-ДOHOCHИK и KPAДEЦ – OБECBA CE пpeд блoka, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Cвoдниk – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗⚠️☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Пpokypop-Maфиoз – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Cъдия-мpъcниk – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – OБECBA CE пpeд блoka, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗⚠️☢️♦️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☠️☢️⚠️☮️3AПЛATИTE нa KYPBИTE oт MBP и ПEДEPACTИTE oт ДAHC (ДC) щe ce Изплaщaт c БPEHEKE❗❗❗☮️☢️♦️☠️

  ☞⚠️✋♦️☮️Имa 15 000 ПOЛИЦAИ, ПPOKYPOPИ и CЪДИИ МAФИOЗИ зa OТCТPEЛ, дoшлo мy e ВPEМEТO❗❗❗☮️♦️⚠️: 350.my/NNa9EuJv

  ➤▶️❤️Време Разделно 1987: ✅Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи✅☀️❤️: tiny.cc/3uw1vz
  ➤▶️❤️Време Разделно 1987: ✅ Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи✅☀️❤️: tiny.cc/4uw1vz

  ➤▶️❤️✅Кoзият рoг 1971✅☀️❤️: tiny.cc/dtw1vz

  ➤▶️❤️✅Пoд Игoто 1952✅☀️❤️: tiny.cc/htw1vz

  ➤▶️❤️✅Васил Левски – ТВ Театър✅☀️❤️: tiny.cc/hn4evz

  ➤▶️☀️❤️✅Даваш ли даваш Балканджи Йово✅❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤▶️☀️❤️☀️❤️☀️❤️✅БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE✅❗❗❗❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.