НОВИНА: Ето кой сменя Антон Хекимян в bTV

0 9 499

Сегашният заместник главен редактор на „Новини и актуални предавания“ в bTV Асен Иванов се очертава като фаворит за стола на Антон Хекимян, който влезе в политиката. Иванов, който има солиден телевизионен опит, бе сред опонентите на Хекимян още докато двамата работеха в телевизията.

Има и подкрепата на голяма част от колегите си, защото не изпада в паника и взема разумни и премислени решения.

Освен неговата кандидатура ръководството оглежда и още двама претенденти за поста – Петър Нанев и Веселина Петракиева. Нанев, който прави първите си стъпки в професията в спортната редакция на bTV, неотдавна се върна от Ивицата Газа, където направи добри репортажи за ужасната война в Близкия изток и набра точки в своя полза в подходящ момент на смяна на властта в нюзрума, пише „Филтър“.

Реклама

Веселина Петракиева е главен редактор на bTV новините и е четирикратен носител на наградата „Продуцент на годината“, но според хора от нюзрума на медията има най-малки шансове да спечели.

Като кандидат за поста напоследък се спряга и Даниел Чипев, който в момента е главен продуцент „Новини“ на БНТ и отговаря за съдържанието и развитието на информационните емисии.

През близо 20-годишния си журналистически стаж е работил основно в БНТ и Нова телевизия. На „Сан Стефано“ е един от създателите на иновативната емисия „По света и у нас“ в 18 часа. Той е и единственият кандидат за поста, който не е от екипа на bTV.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.