Обрат в Narod.bg: Обвинителите на прокурорския син Васил Михайлов спипани в корупционни схеми (ДОКУМЕНТ + СНИМКИ)

0 21 529

Сагата около пернишкия гамен и побойник Васил Михайлов, син на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Мипайлов, получи неочакван обрат, разкри източник на Narod.bg от миньорския град.

В навечерието на местните избори и сякаш от нищото Васил Михайлов бе тикнат в ареста от Районния съд в Дупница по дело за отправени преди повече от година закани към бившата му приятелка Боряна Рангелова. Окончателното решение по задържането му бе взето от Кюстендилския окръжен съд ден след балотажа.

Оказа се, че първоначално изненадващата активизация на Софийската районна прокуратура, която наблюдава делото, има своето обяснение и то се крие в топлата връзка между градоначалника на Перник Станислав Владимиров и един от заместник-районните прокурори на столицата – Георги Петков Иванов.

Мълвата в миньорския град носи, че макар и от дома си, Васил Михайлов бил основен двигател на купения вот за Георги Недев – един от основните конкуренти на червения градоначалник. Това била и причината прокурорският син да бъде задържан непосредствено преди вота.

Зад осигуряването на гласове срещу Владимиров не се криел само паричен стимул, а и лична неприязън – преди година в пернишки ресторант близкият до кмета Владимиров бизнесмен от Сърница Реждеп Ибишев прави опит да застреля Михайлов, като го прострелва в краката след спречкване между двамата. При пукотевицата, разиграла се по време на абитуриентско парти, бяха ранени още трима души.

След намеса на заместник-районния прокурор на София Георги Петков Иванов делото бива иззето в столицата и разследването е поверено на доверения му човек Валентин Видев.

Прокурор Видев шокиращо решава, че стрелбата с боен пистолет насред пълно с абитуриенти заведение не е обществено опасно деяние и прекратява делото, като по този начин оневинява кметския приятел Ибишев.

Координацията на действията между софийските прокурори е наистина забележителна. Буквално дни след постановлението на Видев неговият ръководител Петков изготвя акт, с който Михайлов бива задържан, а с това се осуетяват плановете на бизнес кръговете в Перник, които са във война с червения кмет на града, да качат на власт техен човек.

Последва ответна реакция. С постановление на магистрат от бившата Специализирана прокуратурата Валентин Видев е отстранен от делото за стрелбата в Перник. Неговият началник в СРП Георги Петков обаче не се разминава така леко.

Срещу него е образувано разследване за престъпление по служба досущ както срещу другите доверени остриета на старото ръководство на Прокуратурата в София – прокурорите Константин Сулев и Невена Зартова.

Прокурор Георги Петков Иванов се издъни зловещо

Реклама

Поводът е, че през 2021 година като младши прокурор Георги Петков Иванов скандално прекратява дело срещу неговата колежка Марчела Пантелеева за шофиране след употреба на алкохол.

Обвинителят наивно дава вяра на показанията на обвиняемата си колежка, която по време на проверката и пред погледите на четирима патрулни полицаи от 6-о РУ на СДВР и двама катаджии изпила от притеснение 10 глътки уиски и оттам в кръвта й било отчетени 2 промила алкохол.

Марчела Пантелеева

След като смачква преписката, Георги Петков Иванов се радва на стремглаво кариерно развитие и само за една година от младши прокурор става заместник-ръководител на СРП.

Типично за човек с малък ръст облеченият във власт Петков започва да се държи арогантно с колеги, адвокати, дори със съдии. Раздава присъди, наказва сурово всеки, който дръзне да му противоречи. Не са рядкост и разправиите му с членове на съдебните състави по време на заседания пред смаяните погледи на пострадали и подсъдими.

В момента Петков се е снишил, като търси всякакви варианти да спаси кожата си. Източниците на Narod.bg твърдят, че е готов да изтъргува спасението си срещу доноси за колеги и обещание за изпълнение на нови поръчки, този път в услуга на новата власт в държавното обвинението.

В гилдията обаче преобладава мнението, че повдигането на обвинение срещу любимеца на бившето ръководство на СРП е въпрос на седмици.

Другото интересно е, че в пиянската изцепка с прокурорката дейно участие взема и Никол Толева, бившето гадже на Алекс Иванов – покойния вече син на Златко Баретата. Случката се разиграва на бул. „България” след див купон в „Джанам” по време на ковид рестрикциите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.