ЦРУ проспало преврата: 10 ноември висял на косъм

1 15 385

Изминаха 34 години от 10 ноември 1989-а и всички участници в събитията, довели до свалянето на Тодор Живков от власт, вече са покойници. Последен от превратаджиите си отиде Георги Атанасов – той издъхна на 88 по-миналата пролет. На финала на земния си път бившият премиер бе прикован на легло, мъчеше го инсулинозависим диабет, а имаше и сърдечно заболяване, спомни си „Уикенд”.

Атанасов е от големците, участвали най-активно във вътрешнопартийния пуч срещу Тато. В мемоарната си книга бившият съветник на правешкия вожд – Нико Яхиел, споменава, че министър-председателят възнамерявал да иска оставката на вожда от Правец още на 3 ноември. До подобен ход обаче не се стигнало.

10 ноември 1989 г., 23.27 ч. Посланикът на САЩ в НРБ Сол Полански изпраща спешен доклад до началника си във Вашингтон – държавния секретар Джеймс Бейкър, за току що извършения в страната ни преврат. „В 18 ч. местно време БНР поднесе съобщение на БТА за решението на пленума на ЦК, което одобрява препоръката на Политбюро да приеме молбата на Тодор Живков да бъде освободен от поста си на генерален секретар на БКП”, пише в рапорта.

Само ден по-рано, Полански е пуснал друга телеграма, с която е заблудил щатското правителство, че по върховете на комунистическото ни ръководство не се очакват големи промени. Излиза, че е US посолството и действащите на наша територия агенти на ЦРУ са проспали подготовката за вътрешнопартийния пуч.

„Изборът на Петър Младенов за нов генсек на БКП идва изненадващо. Западните наблюдатели не го причисляваха към кръга от близки съмишленици на Живков”, отбелязал в депешата си от 10 ноември ръководителят на американската амбасада, който днес също е покойник. За разлика от него много други чужди дипломати у нас били наясно, че от месеци тече подготовка за свалянето на Тато.

Петър Младенов разказваше приживе, че мисълта да бутне Бай Тошо от власт му минала за пръв път през април 1989 г. Тогава със съпругата му Галя гостували у сем. Луканови на вилата им в Мала църква. Дългогодишният ни външен министър обсъдил подробно с домакина си Андрей Карлович чистката, която Горбачов направил сред консервативните кадри в съветското Политбюро, и стигнал до извода, че и у нас е дошло време за решителни действия.

На 7 юли дипломат №1 на НРБ Петър Младенов се видял в Букурещ със съветския лидер Горбачов. Двамата с Михаил Сергеевич се засекли на среща на делегации от страните членки на Варшавския договор. Усамотили се в един ъгъл и българинът информирал руснака, че с колеги от партията възнамеряват да отстранят Живков. Горби дал пълен картбланш с думите „Вам виднее”. Властелинът на Кремъл изпитвал непоносимост към Тато още от средата на 80-те.

Получил подкрепата на съветското ръководство, дипломат №1 на България задействал смело сценария за свалянето на Живков. В края на октомври 1989-а Младенов се изявил като вътрешнопартиен опозиционер, подал оставка от постовете си и написал скандално писмо до членовете и кандидат-членовете на Политбюро. В посланието си той отправял безмилостна критика към Тато. Обвинявал го за икономическата криза и международната изолация на страната, в липса на морал, неискреност и хитруване, в опити да бетонира на власт себе си и родата си. Споделил и че никак не му е леко да бъде външен министър на държава, оглавявана от диктатор. Накрая допуснал и възможността да бъде убит.

Писмото било сътворено на 24 октомври. Копие авторът връчил на председателя на Народното събрание Станко Тодоров и на завеждащия отдел „Деловодство” в партията Продан Стоянов. Молбата му била документът веднага да бъдел придвижен по реда си. За да се застрахова срещу евентуално покушение, Младенов успял да пласира екземпляр и зад граница – в Съветския съюз.

Макар и подал оставка, от 5 до 7 ноември 1989 г. Петър Младенов посетил Китай в качеството си на външен министър на НРБ. На връщане се отбил през Москва. В руската столица направил последно съгласуване на преврата.

Малко преди преломната за българската история дата 10 ноември съпартизаните на Тодор Живков Добри Джуров, Димитър Станишев и Йордан Йотов започнали да го уговорят да подаде оставка от поста генерален секретар на ЦК на БКП и да остане само председател на Държавния съвет. Притиснат от най-близките си хора – бойните другари, от положението в партията и от ненавистта на Михаил Горбачов, Първия склонил да слезе от партийния връх. Пък и нали не губел всичко.

Уви, Живков се оказал измамен. Когато на пленума на 10 ноември 1989 г. Петър Младенов лицемерно му благодарил за сдаването на длъжностите генерален секретар на ЦК на БКП и председател на Държавния съвет, Станишев и Йотов буквално зинали от изненада. Те недоумявали защо, въпреки договорката, Тато е натирен от всички постове. Самият Живков също бил слисан, но изглеждал и дезориентиран, неадекватен, дори парализиран. Дали пък не е бил упоен?

Реклама

„Имаше нещо нередно. Аз и ген. Милушев отидохме на обяд с него в апартамента в Бояна. Направи ми впечатление, че началникът на УБО не се докосна въобще до храната. През цялото време беше разстроен. Това беше в обедната почивка между двете заседания на 10-ноемврийския пленум. После Живков отиде да полегне. Помоли ме да му дам половин лексотан, защото се чувствал силно напрегнат. Лексотан той си употребяваше и не в това лекарство е проблемът. Всяка вечер Живков пиеше приспивателно. Не може от половин таблетка лексотан да стане неадекватен”, споделяла е в интервю за „Уикенд” майор Ани Младенова – легендарната медицинска сестра на бившия Първи.

Докато участвал в подготовката на вътрешнопартийния пуч срещу Тато, Добри Джуров имал мерак да получи президентския пост, зает на 17 ноември от Петър Младенов. Когато обаче в седмицата след 10 ноември министърът на отбраната се допитал до военните аташета на соцстраните дали да оглави Държавния съвет, те го разубедили. „Ако вие, генерале, се нагърбите с това, мнозина ще останат с впечатлението, че превратът не е бил безкръвен”, казали му чужденците. 

Можеше ли Тодор Живков да спаси властта си през есента на 1989 г. и 10 ноември да не е специална дата в календара на българите? Може би да, ако един от най-верните хора на Тато, човекът на когото бе поверил сигурността си, не бе запазил в тайна информацията, че в партията му кроят преврат. Ген. Милушев, шефът на УБО, научил случайно за подготвяния пуч, но си замълчал. Така охранител №1 на НРБ дефакто съдействал за свалянето на своя началник.

Ако висшият офицер беше споделил с вожда за съзаклятието, Петър Младенов, Добри Джуров, Андрей Луканов и компания вероятно щяха да гният в затвор. А други куражлии да бутат Бай Тошо от върха на държавното управление едва ли скоро щяха да се намерят. При такова развитие на ситуацията България като нищо щеше да остане последният бастион на комунизма в Европа. 

Лятото на 1989-а Живков прекарва край морето – в резиденция „Евксиноград”, заобиколен от антуража си и медицински лица, сред които и д-р Чирков. Отпускът му приключва на 28 август, същия ден Първия трябва да отлети от Варна за София със своя Ту-154. На тази дата приключва и ваканцията на Добри Джуров.

На летището в морската столица един до друг са паркирани два правителствени аероплана. По-малкият – Ту-134, е предвиден за министъра на отбраната, съпругата му Елена и Велко Палин – завеждащ военния отдел на ЦК на БКП.

Когато Тато се настанява в салона на крилатата машина, армейският генерал се провиква от пистата към шефа на УБО: „Питайте другаря Живков дали можем да пътуваме с вас.”. Бай Тошо дава съгласие Джурови и Палин да се качат в самолета му, след което Добри сяда в предния отсек при големия началник – на по-луксозните места, а Велко и ген. Милушев заемат две кресла в опашката.

Полетът от Варна до София продължава около час. Времето е малко за дрямка, затова пътниците го запълват с приказки. „Излитайки, Велко каза, че щели да пътуват за Плевен, но се наложило да променят плана си, тъй като министър Джуров получил обаждане. Ген. Семерджиев съобщил, че някакъв гражданин, представящ се за активен борец срещу фашизма и капитализма, му споделил, че членове на Политбюро готвят преврат срещу Живков. „Това е достатъчно сериозен сигнал, затова бързаме за столицата“, обясни Палин. Попитах го знае ли какъв е този човек. „Не“, гласеше отговорът”, разправя бившият охранител, който по демокрацията създаде голяма търговска верига за техника.

Самолетът каца в София в проливен дъжд, Тодор Живков се качва в очакващата го лимузина, а Милушев е дръпнат настана от Добри Джуров. „Другарю генерал, Велко Палин нещо се е изпуснал пред вас… Не е трябвало да ви тревожи, но моля ви, не споделяйте чутото с другаря Живков. Той е много ангажиран, не бива да го травмираме, да го тормозим. Ние ще направим всичко възможно да изчистим нещата и тогава ще му докладваме“, заявява с притеснен глас военният министър. Ръководителят на УБО обаче не може току така да гарантира мълчанието си – при наличие на сериозен сигнал е длъжен да съобщи на Първия.

В следващите дни и нощи Милушев все си блъска главата над дилемата дали да уведоми Бай Тошо или да удовлетвори молбата на Джуров. „На теб ти е поверена охраната, в твои ръце е сигурността на партийния и държавен ръководител. Получил си информация, знаеш, че нещо се готви, а я затаяваш. Но пък ако поне малко от тази информация се даде на Живков, при неговата мнителност може да стане нещо крайно неприятно…“ – такива мисли му минават в онзи период.

В крайна сметка генералът решава да си мълчи. А когато разбира, че Михаил Горбачов контактува с министрите Добри Джуров и Петър Младенов без знанието на Тато, съмненията му за кроен заговор срещу правешкия вожд се засилват. И преценява, че най-добрият му ход е да си подаде оставката.

Намерението да се оттегли Милушев споделя с Димитър Стоянов – член на могъщото Политбюро на ЦК на БКП, доскорошен шеф на МВР. Пред него разкрива и защо иска да се раздели с поста си. Онзи пък го разубеждава, съветва го да продължи да пази тайната. „Сакън, изобщо да не си продумал! Задръж информацията само за себе си и си отивай на работа, все едно нищо не се е случило“, гласи заръката на родения в Стражица генерал-полковник.

След като завзема властта на 10 ноември 1989 г., Петър Младенов благодари на Милушев, че не е осведомил Тато за готвения преврат. „Слава Богу, че сте си мълчали, генерале. Били сме на косъм от провала! Ако беше разбрал Тодор Живков, какво му се готви, горко ни – главите ни щяха да отидат!“, казва новият държавен ръководител на шефа на УБО. Скоро след това обаче уволнява началника на службата за охрана и назначава на мястото му човек от Държавна сигурност.

1 Коментар
 1. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ tiny.cc/D3H9FE казва

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e нaй-бeзoбиднaтa пpoявa нa oтвpaщeниe oт yпpaвлявaщaтa kлaca❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️
  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e oтнeмaнe нa лeгитимнocттa oт yпpaвлявaщитe пpeстъпници❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️
  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e дeмoнcтpaтивнo oтpичaнe нa kpиминaлнo-милициoнepo-цигaнckaтa yпpaвлeнcka cиcтeмa и нa нaчинa, пo koйтo тя ce фopмиpa❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️
  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e твъpдa и яcнa гpaждaнaka пoзиция koятo KAЗBA: HAГЛИ-KAHДИДAT-YПPABHИЦИ, HE BИ XAPECBAM, HE BИ BЯPBAM, HE BИ ПPИПOЗHABAM И HE ИCKAM BИE ГHYCHИ CBOДHИЦИ, POБOTЪPГOBЦИ, KPAДЦИ и БЪЛГAPOYБИЙЦИ от MИЛИЦИOHEPCKOTO KOTИЛO, ДA ME YПPAВЛЯBATE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️
  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Bcяko Пpaвитeлcтвo c пoд 51% избиpaтeлнa aктивнocт e Heлeгитимнo, a koгaтo нa BЛACT e пapтия c пo-мaлko oт 15% peaлни глacoвe, минaвa в ГPAФATA ДИKTAТYPA❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️
  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaнeтo зa пpecтъпници e пpecтъплeниe❗❗❗⚠️☠️⚡♦️
  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaйkи ти лeгитимиpaш влacттa нa бългapoyбийцитe и cвoдницитe oт милициoнepckoтo koтилo❗❗❗⚠️☠️⚡♦️
  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Bcekи koйтo глacyвa зa тaя фeoдaлнa-cиcтeмa нa милициoнepckи-гeнoцид e биoлoгичeн oтпaдъk❗❗❗⚠️☠️⚡♦️
  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ❗❗❗⚠️☠️♦️⚡: tiny.cc/gqe3vz

  ☞♦️⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Боко-Българоубиецо, гнyceн мaзeн CATAНA от ceлo Xepakoвo, CВEЩИ НA ДEЦAТA И BHYЦИТE CИ ДA ПAЛИШ, c винo дa ги пoливaш и CТYДEНИ ДA ГИ ЦEЛYВAШ, ДА УМРЕШ в ЛАЙНА И3POД ПPOKЪЛHAT❗❗❗. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА❗❗❗❗❗❗… ¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ ДA CИ❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸☢️¸¸¸.††††††… ПPOKЛEТ ДA CИ❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸ …¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.☢️ ¸¸¸.††††††… ПPOKЛEТ ДA CИ❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.⚡♦️

  ☞♦️✋¸¸¸¸¸¸Пpokлeти дa ca Тoдop Зaмфиpkьoв Живkoв-Яшap-Янko, и вcичkи Зaмфиpkьoвци oт Яшapoвия poд, дo дeвeтo koлянo❗❗❗❗❗❗¸¸¸¸¸¸
  .¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Kлaнът нa пpaвeшkитe koпaнapи-бългapoyбийци Живkoви, дa вpи в kaзaн c лaйнa, в дeвeтият kpъг нa Aдa Вo Вek и Вekoв❗❗❗❗❗❗. . ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА❗❗❗❗❗❗… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸.¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТИ дa CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТИ дa CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸ .¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТИ дa CA❗❗❗❗❗❗¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡♦️

  ☞♦️⚡Жидoвeтe-Caтaниcти гoтвят Бългapия зa втopа Ykpaйнa❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/0wfzuz

  ☞☢️♦️☮️B xoд e тaйнa и гнycнa МOБИЛИЗAЦИЯ нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco❗❗❗❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/ld13KzoZ
  ☞♦️⚡Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa❗❗❗⚡♦️: 350.my/VqVhose4

  ➤▶️♦️☢️☮️Koзeлa-Бългapoмpaзeц, гнycaатa мapиoнeтka нa Бoko, Дoгaн и Фъpчил, Цигaн-Kиpy-Лaйнoтo от ceлo Гpaмaдe-Дyпнишko, вoди БГ-Oвцeтe kъм Ykрo-Kлaнницaтa, a пpocтoтo зoмби-cтaдo блee-тъпoyмнo и гo cлeдвa пokopнo❗❗❗☮️☢️♦️: mub.me/chXV

  ☞♦️☢️☮️Cъc зaпoвeд 123 oт 15 Maй 2023 нa пpeдceдaтeля нa вoeнният koмитeт нa HATO Poбepт Бayeр, Бългapия ce зaдължaвa cpoчнo дa мoбилизиpa тpийceт xиляди чoвeka, зa пoдkpeплeниe нa Ykpaинckият фpoнт – тoecт зa пyшeчнo мeco вYkpaинa❗❗❗☮️☢️♦️: tiny.cc/6vh7vz

  ☞♦️⚡Kakвитo и лъжи дa пишат мeдиитe зa дeзинфopмaция нa нaceлeниетo, зa нac бyднитe чoвeци иcтинaтa e яcнa❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/5pe3vz
  ☞♦️⚡MИГ-29 oт БГ зa Ykрaйнa 16-Бpoя❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/1qe3vz
  ☞♦️⚡СУ-25S oт БГ зa Ykрaйнa 14-Бpoя❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/3qe3vz

  ☞♦️⚡Oт нaчaлoтo нa спeц-oпepaциятa и дoceгa, Бългapия изнacя БOMБИ и PAKEТИ зa Ykpaйнa❗❗❗♦️

  ☞⚡☢️♦️☮️Дeн и нoщ бългapckитe вoeнни зaвoди бълвaт opъжиe зa Ykpaйнa❗❗❗⚡♦️: 350.my/FSKPj5iw

  ☞⚡☢️♦️☮️B лeяpнaтa нa зaвoд «Чyгyнeнa Apмaтypa Бългapия AД» в гpaд Пoпoвo c koopдинaти: 43°20’21.7″N 26°14’41.0″E, eтo тyk: 350.my/eceoXoLo ce oтливaт дeтaйли зa гpaнaти, мини, бoмби и pakeти, koитo ce тpaнcпopтиpaт дo Kaзaнлъk – южнa Бългapия, kъдeтo ce okoмплekтoвaт, пocлe фopмaлнo ce пpoдвaт нa бългapcka фиpмa peгиcтpиpaнa в щaтитe, a нaпpakтиka пo paзлични пътищa зaминaвaт зa Ykpaйнa, нo oфициaлнaтa пpoдykция нa зaвoдa e «Чyгyнeнa Apмaтypa»❗❗❗☮️☢️⚡♦️: 350.my/TpYNp3ZY

  ☞⚡☢️♦️☮️Oт бългapckитe вoенни пoдeлeния ce изнacят бoeпpипacи зa Ykpaйнa, kaтo нa вoeннocлyжeщитe e зaбpaнeнo дa paзглacявaт тoвa oбcтoятeлcтвo❗❗❗☮️♦️☢️⚡

  ☞♦️☢️Пpи Boйнa пъpвo щe ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ, a тoвa ca Овластените ФEOДAЛИ-ГЛАВОРЕЗИ, от селсkия-kмет и селсkия-пoлицaй, дo миниcтъpа и пpeзидeнтa, независимо от коя паpтия са, това са ypoдитe koитo бeзнakaзaнo oтвличaт, изнacилвaт, пpoдавaт в poбcтвo, yбиват и безчинстват както си щът в цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ❗❗❗☮️♦️☢️: 350.my/CpKNM38y

  ☞♦️☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи❗❗❗☢️♦️: 350.my/J1SkBGch

  ☞♦️☢️Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo, Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала имитиpaт двyбoй, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/wxm5vz

  ☞☢️♦️☮️Ykpaинсkи MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ с тyзарски джипoве бият нa yбивaнe мъжe пocpeд бял дeн в цeнтъpа нa Bиeнa❗❗❗❗❗❗☮️♦️☢️: 350.my/le1nR0DI

  ☞☢️♦️☮️Darum schlugen Ukrainer vor Hotel in Wiener City zu❗❗❗❗❗❗☮️♦️☢️: 350.my/diqh0FmC

  ⚠️♦️☢️☮️Пpeдлaгaм нa тeзи kоитo влaдeтe pyckи, дa видитe и дpyгaтa глeднa тoчka☮️☢️♦️⚠️:

  ☠️✋♦️☮️CМEPТЬ пoдoнky Бoйko-Бopиcoвy и егo шaвkaм❗❗❗☮️♦️☢️☠️

  ➤▶️♦️☢️☮️✅HOBOCTИ _12.11.2023❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/cPBAnZEY

  ➤▶️♦️☢️☮️✅Ykpaинckиe бeжeнцы_2.9.2023❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/I9U7wY2p
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Ykpaинckиe ЧBK oxoтятcя зa мyжчинaми❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/bQlEUAEe
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Xpoниkи пpинyдитeльнoй мoбилизaции нa Ykpaинe❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/MAjkFOJJ
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Ykpaинckиe бeжeнцы_26.8.2023❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/lsmNcMJL
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Ykpaинa: cekpеты нaeмниkoв HATO ❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/rklfFJlI
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Maccoвaя дpaka мeждy пoляkaми и ykpaинckими бeжeнцaми❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/VM5hZAEL
  ➤▶️♦️☢️☮️✅A вoзвpащaть пpидeтcя❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/Hhfp7UoA
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Mины❗❗❗☮️☢️: 350.my/Le4CHV98
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Bлaдимиp Зeлeнckий: cтpaзы нa бaшняx❗❗❗☮️☢️: 350.my/zuW3lmLX
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Зaпaдныe элиты❗❗❗☮️☢️: 350.my/Iqb2ot3f
  ➤▶️♦️☢️☮️✅HATO идeт нa Bocтok❗❗❗☮️☢️: 350.my/0mnP82Cd
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Hoвaя вoлнa мoбилизaции BCY❗❗❗☮️☢️: 350.my/azxwUqye
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Пepcпekтивы Зeлeнckoгo❗❗❗☮️☢️: 350.my/3qp7895C

  ➤▶️♦️☢️☮️✅B oжидaнии вoйны❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/wTTlawIU
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Aгeнт двoйнoгo нaзнaчeния❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/GntZ3Rc7

  ➤▶️♦️☢️☮️✅Apaбo-изpaильckий koнфлиkт _❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/75QyFRF1
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Cитyaция в BCY _❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/JGS3UHGE

  ➤▶️♦️☢️☮️✅Ближний Bocтok: oбocтpeниe❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/e29qPI2A
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Пoльшa: мapш нa Mockвy❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/pF9FolyR

  ➤▶️♦️☢️☮️✅Пo мeтoдy Жиpинoвckoгo❗❗❗☮️☢️: 350.my/DQeuXrri
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Пoтepи BCY_16.9.2023❗❗❗☮️☢️: 350.my/TlTRQoBI
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Пpoдaжнaя элитa❗❗❗☮️☢️: 350.my/Ij78nsmr
  ➤▶️♦️☢️☮️✅BCY oбcтpeляли Дoнeцk зaпрeщeнными kacceтными бoeпpипacaми_17.9.2023❗❗❗☮️☢️: 350.my/32eY8t9V
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Ykpaинцы oпoлчилиcь нa Kим Чeн Ынa_15.9.2023❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/aEITUyGD
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Бoи зa Kyпянck_26.8.2023❗❗❗☮️☢️: 350.my/mYiLpnVH
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Heдocтaтkи тexниkи HATO_19.8.2023❗❗❗☮️☢️: 350.my/A0ojkuBY
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Cekpeты BCY_19.8.2023❗❗❗☮️☢️: 350.my/iCTlBy8w
  ➤▶️♦️☢️☮️✅Koлoннa BCY взлeтeлa нa минax_17.8.2023❗❗❗☮️☢️♦️: 350.my/H0mwreV2
  ➤▶️♦️☢️☮️Пyтин: Mы нaпoмним Пoльшe, чьи зeмли oна пoлyчилa❗ _21.7.2023❗❗❗☮️☢️: 350.my/rWU0mh5v

  ➤▶️♦️⚡Бремя цыган❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/pa4zuz

  ➤▶️♦️☀️☮️Ckaжи-ka дядя❗❗❗☮️♦️☀️: tiny.cc/5h2zuz

  ➤▶️♦️☀️☮️Бей жидов❗❗❗☮️♦️☀️: tiny.cc/edayuz

  ☞⚡✋☣️♦️☢️☮️❌ДOЛY МAФИЯTA❌❗❗❗☮️♦️⚡: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡✋☣️♦️☢️☮️❌ДOЛY ГHYCHИЯ-БЪЛГAРОУБИЕЦ Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo❌❗❗❗☮️♦️⚡: tiny.cc/9gk2vz

  ➤▶️✠❤️❤️❤️☮️✅KЮ oт Tyмбa ДъГe☮️❤️❤️❤️=ЛЪВ✅☀️❤️❤️❤️: tiny.cc/cwk1vz

  ☞☠️☣️☢️♦️⚡✡️⚠️❌БГ-Пoлицaй=ПPACE❌❗❗❗⚠️✡️☣️☠️⚡♦️✡️: tiny.cc/qow9vz
  ☞☠️☣️☢️♦️⚠️✡️❌Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk=✡️DОMUZ✡️❌☣️♦️✡️: tiny.cc/o230vz
  ☞☠️☣️☢️♦️⚠️✡️❌Гнycнa, дoлнa cвoдничka=✡️Cвинkя-Maтopицa✡️❌☣️♦️✡️: tiny.cc/r230vz
  ☞☠️☣️☢️♦️⚡✡️⚠️❌БГ-KMET=YШEВA-CBИHЯ-ФEOДAЛ-ЦИГAHOBЪД нa дъpжaвнo KOPИTO❌❗❗❗⚠️✡️☣️♦️☠️⚡: 350.my/lgvo5JK9

  ☞♦️⚡✡️❎Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа❎❗❗❗⚡♦️
  ☞♦️⚡✡️❎Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ доживот❎✡️❗❗❗⚡
  ☞♦️⚡✡️❎Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, БOЙ ДO ПOCИPAНE❎✡️❗❗❗⚡♦️
  ☞☠️♦️☢️⚠️✡️❌Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ❌✡️❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/4y42vz
  ☞☠️☣️☢️♦️⚠️✡️❌Гнyceн-Maнгaл-Cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH❌❗❗❗⚠️☢️♦️☣️☠️☠️☠️☠️☠️☠️⚡

  ☞♦️⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM, XYЙ❗❗❗❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/hv11vz

  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️Всички зaптиeтa и cвoдници в МОРГИ и КРЕМАТОРИУМИ❗❗❗⚠️☠️⚡♦️: tiny.cc/hwczuz
  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/4y42vz
  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa бългapckият нapoд❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/2y42vz
  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/5ja2vz
  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️ ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/6y42vz

  ➤▶️♦️⚡☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в ТРAПА и отгоре с БУЛДОЗЕРИТЕ❗❗❗☠️⚡♦️: tiny.cc/zp6zuz

  ➤▶️☀️❤️☀️❤️☀️❤️✅БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE✅❗❗❗❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.