Властва и до днес: ДС навлича „нов костюм“ 3 дни след 10 ноември

2 11 017

„Другари, и на мен ми е много тежко, искат ми оставката”, казва стратегът Александър Лилов пред партийния актив на МВР и дори уточнява, че е дошъл с лада, вместо с мерцедес. Той е в новото ръководство на БКП и на 6 януари 1990 г. е привикал ръководните кадри на МВР и ДС на национално съвещание за бруталните действия на органите по време на т.нар. „възродителен процес” – една от най-срамните страници на Живковия режим, свързана с насилствена смяна на имената българските турци., предаде „Уикенд”

Част от служителите са в киносалона, а други слушат речта му в малка зала на министерството. „Другарю Лилов, подайте си оставка, като ви е толкова тежко”, заявява младият комунист Колев, както е записано в секретния протокол от съвещанието, а в залата настъпва оживление. Преди него майор Савов скастря Лилов, като му припомня, че решение на Секретариата на ЦК на БКП, засягащо българите-мохамедани, има още от 1974 г. Лилов е шашнат, ДС показва мускули. Младият комунист е Петко Колев, служител на управление IV на ДС – научно-техническото разузнаване. Майорът пък е Александър Савов, баща на прочутия днес диджей Дамян. По това време Савов е отговорник на ДС в Смолян, а в последствие ще стане полковник и шеф на дирекцията на МВР в областта.

Стратегът се прибира в Партийния дом и заявява, че всички са хора на тогавашния вътрешен министър ген.-майор Георги Танев и незабавно трябва да бъдат уволнени. Само че не знае, че могъщата ДС има агенти и в партията и думите му мълниеносно стигат до генералите от МВР. Нещо повече, оказва се, че през януари 1990 г. Държавният съвет, чийто председател вече е новият генерален секретар на ЦК на БКП Петър Младенов, е решил да бъде фалшифициран поверителен указ № 1313 от 17. IV. 1986, подписан от Тодор Живков. С него са наградени 181 висши офицери и други служители от МВР с различни ордени и медали за насилствената смяна на имената на българските турци през 1985 г.

От указа обаче са заличени думите, че наградите са „за приноса им в осъществяване на възродителния процес”. Решението за „поправката” е съобщено на 17-те генерали, членове на колегиума на МВР, почти всички от тях отличени с най-големите награди.

Какво става с ДС на Десети ноември? „Уикенд” потърси отговор в архива на Комисията по досиетата, където са запазени около 50 секретни документа, съдържащи над 600 страници. Другите са унищожени. Наш репортер разговоря и с бивши офицери от тайните  служби.

Мненията им се разделиха на две – едните твърдят, че БКП в лицето на Петър Младенов, Андрей Луканов, Александър Лилов и генералите Атанас Семерджиев и Любен Гоцев е направила погром в ДС, а другите, че тайната служба си е облякла новия костюм още на 13 ноември – в понеделник, и е успяла да съхрани паралелната си задкулисна власт, като навлезе във фирмите, банките и приватизацията и сложи ръка на милионите долари, намиращи се в задграничните й дружества.

Фаталният понеделник дава старт на трансформацията. В управленията големите началници буквално са се снишили и командването е в ръцете на средния състав – най-вече от капитани и майори. Оперативните работници пият кафе и прочистват бюрата си. Там те държат работните дела на агентите. В Трето управление „Картотека и архив” са предали предимно личните дела – биографии, рапортите за вербовка, характеристиките на агентите, както и станалите нарицателни регистрационни картони. Повечето агенти са „приспани”, като дейността им е замразена. Водещите офицери звънят по телефоните за връзка със секретните си сътрудници или се срещат с тях в конспиративни квартири, за да им обещаят, че косъм няма да падне от главите им. Действащи са оставени най-ценните, които са инфилтрирани в зараждащите се нови неформални демократични движения.

Всичко това стига до ушите на министър Танев. Генералът на 16 ноември 1989 г. – в четвъртък, издава спешна секретна заповед, която „Уикенд” откри в архива. В нея пише, че са получени сигнали как се унищожават дела, документи и информация. Поради това Танев нарежда унищожаването на досиетата незабавно да спре. Нещо повече, ДС започва да се готви за трансформацията още в края на 1987 г.

Два дни преди новата 1988 г. шефът на инспектората на МВР ген.-майор Никола Черкезов изпраша до тогавашния вътрешен министър ген.-полковник Димитър Стоянов строго секретен анализ за резултатите от проведено изследване на агентурата.  Черкезов разкрива, че около три четвърти от агентите работят под минималните критерии. С други думи, могат да бъдат свалени от отчет и предлага заместването им с доверени връзки – лица, които не спадат към класическите категории секретни сътрудници, а и ДС няма практика да ги регистрира. Така агентурната мрежа остава дълбоко законспирирана.

Месец преди Десети ноември делегация на МВР вече начело с министър Танев е на посещение в Москва по покана на шефа на КГБ Владимир Крючков. Танев е един от зловещите изпълнители на мерките по „възродителния процес“ като първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Кърджали, а после и в Хасково. Той донася от Москва до Политбюро вестта, че Пето управление на КГБ – от борба с идеологическата диверсия е преустроено в защита на съветския конституционен строй. Другарите от Москва му внушават, че спешно трябва да се промени структурата на аналогичното у нас Управление VI на ДС по модела на КГБ, пише в секретна информация, която „Уикенд“ откри в архива на Комисията по досиетата.

На 9 ноември Тодор Живков подава оставка като генерален секретар на ЦК на БКП пред Политбюро. На следващия ден тя е приета от пленума и ЦК на БКП, който му изказва благодарност, а уговорката му със съветския посланик Виктор Шарапов е, че ще остане председател на Държавния съвет, но пленумът го освобождава и от този пост. На пръв поглед изглежда, че ДС няма никакво участие във вътрешнопартийния преврат, няма запазени документи по този въпрос.

Две свидетелства обаче повдигат завесата. Шефовете на разузнаването са били съпричастни към преврата. Този малко известен факт разкрива офицерът от Първо главно управление (ПГУ) на ДС – външното разузнаване на режима, полк. Атанас Кременлиев. Той е бил шеф на отдел 03 „Западни страни“, който е отговарял и за НАТО. Автор е на книги, включително и за Сергей Антонов.

„За подготовката разбрах няколко седмици по-рано. На тържеството по случай 50-ия рожден ден на един от шефовете на ПГУ, дойдоха членове на Политбюро, между които Начо Папазов, Петър Младенов, Йордан Йотов (главен редактор на официоза „Работническо дело”). Големците излизаха няколко пъти навън. Говореха си нещо около сградата. Предполагам, че тогава са уточнявали последните детайли около промените, които се очакваха”, спомня си разузнавачът.

Реклама

Нещата за Кременлиев и колегите му се изясняват сутринта на 10 ноември. Едва дошли на работа, всички шефове на отдели са събрани при началника на ПГУ ген.-лейтенант Владимир Тодоров. Той им казва: „Другари, днес се решават важни въпроси за съдбините на България. Никой няма право да напуска управлението. Информация може да се подава навън, включително и към Политбюро само през мен.” След кратката оперативка разузнавачите установяват, че сградата на управлението на ул. „Хайдушка поляна“ в столицата е в изолация. „Към 17 часа началникът отново ни събра и каза: „Заминавайте си вкъщи и гледайте новините в 8 вечерта”.

„За мен това е повече от доказателство, че разузнаването на високо ниво е било съпричастно към събитията”, казва Кременлиев.

Документ от 4 декември 1989 г., изготвен на бланка на БКП – Районен комитет при МВР, съдържа предложения, въпроси и мнения, направени на събранията на първичните партийни организации и съвещанията с актива на поделенията на МВР. По това време ДС все още е военизирана структура. Изказванията показват нежелание за поемане на политическата отговорност за сметка на БКП и партийците в ДС дори питат кой разпореди на министъра арестите и побоя над активистите на „Екогласност“ в градинката пред „Кристал“ на 26 октомври 1989 г.

В едно от изказванията е направено скандално описание на събитията от 10 ноември през погледа на курсант във Висшия институт на МВР „Георги Димитров“. Лейтенант Богданов казва, че на 10 ноември на курсантите, облечени в зелени униформи, им е заповядано да не мърдат. Всички гадаели дали има преврат. Наредено им било бойният резерв да е в разпореждане само на оперативния дежурен по МВР. Курсантите си направили извод, че нещата не са съвсем наред, но слава Богу, са се развили по демократичен път. Богданов пита какво щеше да стане, ако дежурният беше вдигнал телефона и им наредил да се натоварят на автобус и появят в съответната резиденция.

„Влизаме и там ни посреща – кой? Аз бих казал др. Милко Балев. Много е чаровен. Той така ни насочва и казва – ето тия тука Младенов и компания – съвсем бегъл инструктаж и ние ги прибираме. И вече въпрос на техника е – може така да ги застреляме някъде в задния двор“, критикува Богданов действията на върхушката на  МВР.

На 14 ноември – във вторник, Бай Тошо, отпочинал и бодър, се появява в кабинета си в Държавния съвет. По конституция председателят на съвета може да обяви военно или извънредно положение. По всичко личи, че Петър Младенов се е страхувал от контрапреврат, тъй като междувременно е барикадирал кабинета си – влиза се само от един вход със строга охрана. Събитията за Живков обаче се развиват мълниеносно.

На 17 ноември – ден преди големия опозиционен митинг, Народното събрание избира Петър Младенов за председател на Държавния съвет, а само месец по-късно правешкият хитрец е изключен от БКП (виж карето). Указът са свикване на Държавния съвет е подписан зад гърба на Тато от първия зам.-председател на съвета и шеф на казионното БЗНС Петър Танчев.

Едно от първите неща, които БКП прави след Десети ноември, е да разформирова политическата полиция – Шесто управление на ДС. Първоначално ръководството на МВР-ДС изобщо няма такова намерение.

Младенов обаче свиква тайната среща на 25 ноември 1989 г. с ръководния състав на министерството и си води подкрепа – ген. Владилен Фьодоров, ръководител на представителството на КГБ у нас. Новият генсек призовава да се действа „по-смело“ да се закрие управлението, като подканя началника му ген. Антон Мусаков, това да стане преди да се е увеличил натискът на улицата. Държи прочувствена реч, като заявява, че храни симпатии към др. Мусаков. Двамата са работили в ЦК на Комсомола, живели са в един и същи блок на ул. „Ярослав Вешин“, семействата им се познават от 30 г.

Разбира се, Петър Младенов успокоява генералите от МВР-ДС, че „ние никого няма да изгоним“ и служителите от Шесто управление ще бъдат преназначени на друго място на работа в системата. Така и става – голяма част от тях са назначени през февруари 1990 г. в новосъздадената контраразузнавателна структура – Национална служба за защита на конституцията (копирана е от същото название в КГБ), създадена на мястото на Второ главно управление на ДС. Също така немалък брой оперативни работници от Шесто са назначени в новообразуваната Централна служба за борба с организираната престъпност (днес Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“).

През декември 1989 г. започва и чистка. Пенсионирани са 14 генерали и двама полковници, издигнати по времето на Тодор Живков. Първи се пенсионира първият зам.-министър на вътрешните работи и смятан десетилетия наред за „дясната ръка“ на Живков в МВР и ДС – ген. Григор Шопов. Голямото съкращение в системата на МВР-ДС обаче се случва януари-февруари 1990 г., когато БКП е принудена да извърши чистка в силно раздутия щат на ДС, а тон на съкращенията дава новоназначеният министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев, подкрепян от първия зам.-министър ген. Любен Гоцев.

Семерджиев е дългогодишен началник на ГЩ на БНА и бил посрещнат изключително хладно в МВР, а ДС-генералите виждали в негово лице единствено ликвидатор. Комисията по досиетата обаче разкри, че Семерджиев се оказва секретен сътрудник на военното контраразузнаване – съдържател на явка с псевдоним Славейчето. Генералът докрай отказвал да назове точната цифра на работещите в МВР, боейки се данните да не стигнат до ушите на опозицията. Апаратът на ДС бил толкова раздут, че министърът определил без преувеличение системата като „държава в държавата”.

Черешката на тортата обаче безспорно е срещата през април 1990 г. на Гуруто на прехода Андрей Луканов и по това време премиер с ръководния състав на МВР. Луканов, който се оказа секретен сътрудник на комунистическото военно разузнаване – РУМНО, вече раздава куфарчетата с червени пари и уверява генералите, че всички освободени млади служители ще бъдат пратени в Митниците и данъчните служби, оплитайки държава с кадри на ДС.

2 Коментара
 1. ✞❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ tiny.cc/BIAB6Q казва

  ☞♦️☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/5ja2vz

  ➤▶️☣️♦️☢️☮️⚠️Ha yлицa Kepaмиk, в kвapтaл Mлaдocт, в блok 111-вxoд Г, в гpaд ПOПOBO, eтo тyk: 350.my/jOrtGAi6 и тyk: 350.my/VXkYsjTE ГНУCНИ, ДOЛHИ, ГAДHИ, ЦИГAНИ П•Р•Е•Б•И•B•A•T, ИЗHAСИЛBАT мнoгokpaтнo, и се ГABPЯT с млада жена, a KOПEЛETATA от мaфиотизираната МИЛИЦИЯ прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват ДА ПОТУЛЯТ СЛУЧАЯ, цигaнckaтa дъpжaвa мълчи❗❗❗☮️☢️☠️☣️♦️: 350.my/LV7HvmUw

  ☞✡️☣️♦️⚡Цигaни-Бългapoyбийци пo poждeниe гpaбят и тpепят нapoдa, a цигaнckaтa дъpжaвa мълчи ги пpиkpивa❗❗❗⚡✡️♦️☣️: tiny.cc/fsgvuz

  ☞♦️☢️Пpи Boйнa пъpвo щe ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ, a тoвa ca Овластените ФEOДAЛИ-ГЛАВОРЕЗИ, от селсkия-kмет и селсkия-пoлицaй, дo миниcтъpа и пpeзидeнтa, независимо от коя паpтия са, това са ypoдитe koитo бeзнakaзaнo oтвличaт, изнacилвaт, пpoдавaт в poбcтвo, yбиват и безчинстват както си щът в цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ❗❗❗☮️♦️☢️: 350.my/CpKNM38y

  ☞♦️☢️Фeoдaлизъм и poбcтвo цapят в цигaн-милициoнepckия Kлoзeт-БГ❗❗❗☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ☞♦️☢️Пpecтъпнитe БГ-пoлитици ce нaзнaчaвaт oт cвeтoвнoтo жидoвcko зaдkyлиcиe, зa дa yнищoжaт бългapckият нapoд и дa им пoднecaт бългapckaтa тepитopия нa тeпcия❗❗❗⚡: tiny.cc/gwfzuz

  ☞☠️♦️☣️☢️⚠️☮️Oт 78 гoдини България е под ЖИДO-МИЛИЦИОНЕРО-ЦИГАНСКО ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия❗❗❗❗❗❗☮️☣️☢️☠️♦️: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☠️♦️☣️☢️⚠️☮️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaля-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт ПOЛИЦAИ-БAНДИТИ и МAНГAЛИ-CВOДНИЦИ❗❗❗❗❗❗☮️☣️☢️☠️♦️: 350.my/qGB6qlE6

  ➤▶️♦️☢️☮️Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC❗❗❗☮️☢️: tiny.cc/wewyuz

  ☞♦️⚡Bcичkи oвлacтeни дo eдин cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/yrb3vz

  ☞♦️☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи❗❗❗☢️: 350.my/J1SkBGch

  ☞♦️☢️Mъpтъвци „пoдпиcвaт“ избopнитe kнижa нa пapтиитe в Koнцлaгep-Бългapия❗❗❗☢️♦️: 350.my/fV5tMvTi

  ☞☢️♦️☮️Жидoвeтe-Caтaниcти гoтвят Бългapия зa втopа Ykpaйнa❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/0wfzuz

  ☞☢️♦️☮️B xoд e тaйнa и гнycнa МOБИЛИЗAЦИЯ нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco❗❗❗❗❗❗☮️♦️☢️: 350.my/ld13KzoZ

  ☞☢️♦️☮️Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa❗❗❗⚡: 350.my/VqVhose4

  ☞☢️♦️☮️Cъc зaпoвeд 123 oт 15 Maй 2023 нa пpeдceдaтeля нa вoeнният koмитeт нa HATO Poбepт Бayeр, Бългapия ce зaдължaвa cpoчнo дa мoбилизиpa тpийceт xиляди чoвeka, зa пoдkpeплeниe нa Ykpaинckият фpoнт – тoecт зa пyшeчнo мeco вYkpaинa❗❗❗☮️♦️☢️: tiny.cc/6vh7vz

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e нaй-бeзoбиднaтa пpoявa нa oтвpaщeниe oт yпpaвлявaщaтa kлaca❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e oтнeмaнe нa лeгитимнocттa oт yпpaвлявaщитe пpeстъпници❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e дeмoнcтpaтивнo oтpичaнe нa kpиминaлнo-милициoнepo-цигaнckaтa yпpaвлeнcka cиcтeмa и нa нaчинa, пo koйтo тя ce фopмиpa❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Heглacyвaнeтo e твъpдa и яcнa гpaждaнaka пoзиция koятo KAЗBA: HAГЛИ-KAHДИДAT-YПPABHИЦИ, HE BИ XAPECBAM, HE BИ BЯPBAM, HE BИ ПPИПOЗHABAM И HE ИCKAM BИE ГHYCHИ CBOДHИЦИ, POБOTЪPГOBЦИ, KPAДЦИ и БЪЛГAPOYБИЙЦИ от MИЛИЦИOHEPCKOTO KOTИЛO, ДA ME YПPAВЛЯBATE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaнeтo зa пpecтъпници e пpecтъплeниe❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaйkи ти лeгитимиpaш влacттa нa бългapoyбийцитe и cвoдницитe oт милициoнepckoтo koтилo❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️TPЯБBA БOЙKOT HA ИЗБOPИТE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Hиkoй нe тpябвa дa xoди дo ypнитe❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Bcekи koйтo глacyвa зa тaя фeoдaлнa-cиcтeмa нa милициoнepckи-гeнoцид e биoлoгичeн oтпaдъk❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ❗❗❗⚠️☮️☠️♦️⚡: tiny.cc/gqe3vz

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Bcяko Пpaвитeлcтвo c пoд 51% избиpaтeлнa aктивнocт e Heлeгитимнo, a koгaтo нa BЛACT e пapтия c пo-мaлko oт 15% paaлни глacoвe, минaвa в ГPAФATA ДИKTAТYPA❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Koгaтo имaмe тaкaвa дъpжaвнo-yпpaвлeнcka CИCTEMA, тo тя тpябвa дa ce YHИЩOЖИ a HE дa ce ПOДMEHИ❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Bcяka Избиpaтeлнa Cekция Tpябвa дa Cтaнe Macoвa ГPOБНИЦA, Bмecтo Бюлeтини Tpябвa дa ce Бpoят милициoнepckи TPYПOBE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️☢️♦️⚠️☮️Иcтинckия БЪЛГAPИH xoди нa избopи в Зaдyнaйckaтa Гyбepния c OЛOBO, ДИHAMИT и TEHДЖEPИ ПOД HAЛЯГAHE❗❗❗⚠️☮️☠️⚡♦️

  ☞☠️♦️☢️⚠️✡️❌Kъщитe и koлитe нa cвoдницитe, милициoнepитe, пpokypopитe, cъдиитe и kмeтoвeтe, тpябвa ДA CE ИЗГAPЯТ зaeднo cъc coбcтвeницитe им❌✡️❗❗❗⚡♦️: tiny.cc/kwczuz

  ☞♦️⚡✡️❎Всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа❎❗❗❗⚡♦️
  ☞♦️⚡✡️❎Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ доживот❎✡️❗❗❗⚡

  ☞☠️♦️☢️⚠️☮️ПАЛИ милиционерски коли, изпепелявай милиционерски къщи с коктейл МОЛОТОВ, РЕЖИ милиционерски гърла, СЕЧИ милиционерски глави, ПРОБИВАЙ милиционерски черепи, ОСВОБОЖДАВАЙ майка България от ЖИДO-МИЛИЦИОНЕРО-ЦИГАНСКО ИГО❗❗❗☮️⚡♦️: tiny.cc/pcttuz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Kмeт-ФEOДAЛ – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Дeпyтaт – OБECBA CE нa жълтитe пaвeтa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Пoлицaй-ГAД и KPAДEЦ – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Cъceд-ДOHOCHИK и KPAДEЦ – OБECBA CE пpeд блoka, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Cвoдниk – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗⚠️☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Пpokypop-Maфиoз – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Cъдия-мpъcниk – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗☮️⚠️♦️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☢️♦️⚠️☮️Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – OБECBA CE пpeд блoka, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo❗❗❗⚠️☢️♦️: tiny.cc/98a4vz

  ☞☠️☢️⚠️☮️3AПЛATИTE нa KYPBИTE oт MBP и ПEДEPACTИTE oт ДAHC (ДC) щe ce Изплaщaт c БPEHEKE❗❗❗☮️☢️♦️☠️

  ☞⚠️✋♦️☮️Имa 15 000 ПOЛИЦAИ, ПPOKYPOPИ и CЪДИИ МAФИOЗИ зa OТCТPEЛ, дoшлo мy e ВPEМEТO❗❗❗☮️♦️⚠️: 350.my/NNa9EuJv

  ➤▶️❤️Време Разделно 1987: ✅Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи✅☀️❤️: tiny.cc/3uw1vz
  ➤▶️❤️Време Разделно 1987: ✅ Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи✅☀️❤️: tiny.cc/4uw1vz

  ➤▶️❤️✅Кoзият рoг 1971✅☀️❤️: tiny.cc/dtw1vz

  ➤▶️❤️✅Пoд Игoто 1952✅☀️❤️: tiny.cc/htw1vz

  ➤▶️❤️✅Васил Левски – ТВ Театър✅☀️❤️: tiny.cc/hn4evz

  ➤▶️☀️❤️✅Даваш ли даваш Балканджи Йово✅❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤▶️☀️❤️☀️❤️☀️❤️✅БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE✅❗❗❗❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 2. На всеки километър казва

  Крушката си има опашка
  Връзката на ДСс КГБ е нерзривна ТЯ е като въздуха и водата за всяко живо същество
  ДСгенерал ЛЮБЕН ГОЦЕВ изкарал цели 3год и половина на обучение в КГБ в МОСКВА и ПодМосковието .ГОЦЕВ е истински основател и спонсор на СИК,ВИС и мутрите от прехода
  Негови заповеди СВАЛЯТ и ВДИГАТ всеки доходен и обещаващ бизнес и банките във България
  Новия кмет Васил Терзиев ПЛЕМЕННИК на Петър Младенов
  Новия кмет на Варна Рубен Коцев-син на ДС служител
  КИРЧО от ПП син на секретен ДСсътрудник бай Петко-момче за всичко на ДС генерал БРИГО АСПАРУХОВ-капо ди тути капи на Престъпния преход спонсор и основател на МУТРЕНСКИ отряди групировки
  милиардера Васил Божков роднина на ДС ген.АТАНАС СЕМЕРДЖИЕВ/ликвидатора на ДСдосиетата и духовен баща основател на мутренските групировки СИК,ВИС-2 ,Аполо и Болкан/
  Лидера на НФСБ Валери Симеонов негови чичовци по бащина линия са БКП лидерите Милко Балев и Пенчо Кубадински
  Мартин Димитров от ДСБ женен за племенницата на БКП Андрей Луканов
  Ивайло Мирчев -малкото ПП Шиши син на последния БКП партиен секретар гр.Толбухин сега Добрич
  Червената снаха Миглена Кунева 1988 год лична секретарка на ДСген,Атанас Семерджиев
  КриСТАЛИНа Георгиева омъжена за ДС Кино Дулев чийто рода са потомствени БКП партизани от Ловешко брата на Дулев бил женен за 1та жена на ДСгенерал.Виктор Вълков/ПГУ ДС/
  ЦВь.ЦВЬ-БИВШ герб СИВ кардинал син на личния шофьор на ДС Григор Шопов/в който били всички данни и инфо на ДСслужби и отдели/
  Радан Кънев от ДБ-баба му Солчи Кордова била в един ПАРТИЗАНСКИ отряд с ДС ген.Атанас Семерджиев с партизанско име “Елка “,башата на Радан работил по СОЦа шеф на порт ВАРНА И ОТГОВАРЯЛ за ТРАФИКА на ОРЪЖИЯ и Каптагон които движел ДС генерал Атанас Семерджиев
  Президента Росен Плевнанлиев син на отговорник по Политическата ПИАР БКП СОЦ пропаганда във Благоевград
  Росен Плевнанлиев служил в НАЙ-секретния щаб на РУМНО и бил пратен от генерали от РУМНО и ВКР в школа на ГРУ в Новосибирск да работи с КИП АВТОМАТИКА за нуждите на ГЩ на СОЦ БНА
  БОЙКО БОРИСОВ-2ри братовчед с ИВАН СЛАВКОВ – ЗЕТЯ на БКПлидера бай ТОШО
  Външния ГЕРБ министър Николай Младенов осиновен от скрете ДС ПГУ сътрудник главния шифровчик на ДС във Близкия Изток/на него ДСе разчитала да върви безпроблемно алъш вериша с Кинтекс-оръжия и каптагон/
  ХРИСТО ИВАНОВ- ДБ 6 год и половина живял в МОСКВА във БГпосолство баща му би секретен сътрудник на ДСв Посолството в Москва,Иванов по майина линия от тъмночервения род Бойкикеви рода на БКПлидера Вълко Червенков
  Румен Радев син на нисш ДСслужител на ВКР ел.техник работил за ДС/ВКР под контрол на ГРУ цели 5 год и половина подслушвал квартири и хотелски стаи на вражески НАТОгенерали половковници дошли на конференции във щаб квартирата на НАТО във Брюксел,събраното инфо предавал на водещи ГРУ офицери началници на ВКР и ДС

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.