Първо в Narod.bg: Борислав Сарафов официално главен прокурор, ето кога

2 9 139

„Избори за редовен главен прокурор може да има най-рано в началото на лятото. Единственият вариант това да се случи по-скоро е Законът за съдебната власт да се приеме в рамките на месец след конституционните промени“. Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов пред БНТ.

Това означава, че дотогава на поста обвинител №1 остава Борислав Боби Сарафов, който дотогава ще е изпълняващ функциите, а след това планът е той да оглави за постоянно държавното обвинение, коментира източник на Narod.bg от Темида.

„Това е реалистичното с оглед на преструктурирането на ВСС и това, че ще имаме отделен прокурорски съвет, който ще избере главен прокурор. Затова реалистично избор на нов главен прокурор преди лятото няма как да се случи, тоест процесът ще започне според мен лятото на другата година“, подчерта Славов.

Реклама

Министърът на правосъдието съобщи, че е поговорил неформално с ръководителя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши, която вчера беше на посещения в България.

„Казах й: „Госпожо Кьовеши, вие сте като рок звезда – всеки иска да се докосне до вас! и има защо“, посочи Славов, като даде пример със заслугите й в борбата с корупцията по високите етажи на властта в Румъния.

„Обсъдихме как България и българското правителство как може да подкрепя работата на Европейската прокуратура, най-вече във връзка със законодателни изменения, които трябва да се случат“, каза още Славов.

2 Коментара
  1. xicllqgjzkqftz казва

    Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами–– https://min.lc/diabexin

  2. ИСТИНАТА казва

    А,ЗАЩО Кьовеши НЕ направи СРЕЩА с него ?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.