Прокурор №2 взриви: Всички партии купуваха гласове!

4 11 335

Всички политически партии купуваха или правеха опити да купуват гласове. Взривяващата новина съобщи зам.-главният прокурор Мария Павлова на пресконференция.

Тя посочи, че в прокуратурата са постъпили 3393 сигнала във връзка с проведените местни избори. Броят им е с 52% повече в сравнение с тези, получени при предходните местни избори през 2019 г., когато сигналите са били 1774. Има ръст и при образуваните досъдебни производства, като за 2023 г. до момента те са 231, а през 2019 г. са били 136.

Реклама

Главният секретар на МВР Живко Коцев обясни, че полицията е локализирала рисковите секции, а получените сигнали са 2767 – предимно за купуване на гласове, унищожаване и повреждане на предизборни материали и корпоративен вот. Най-много сигнали има от областите Бургас, Благоевград и Пазарджик. През седмицата на балотажа са постъпили над 1900 сигнала.

От МВР също отбелязват ръст на сигналите – през 2019 г. те са били 1656, като сега увеличението е с над 65%. Образуваните наказателни производства от МВР на отминалите местни избори са 221, докато през 2019 г. техният брой е бил 102.

Над 30 000 души са имали имунитет като кандидати за общински съветници и кметове. Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е поискал сваляне на имунитета на четирима души, това е било разрешено от ЦИК и те са привлечени към наказателна отговорност. 

4 Коментара
 1. Гневен казва

  Какво значи от всички партии били пазарували? По НК всеки носи индивидуална отговорност! И като физ.л. и като юр.л. и като каквото се е определил! Дайте конкретика и отчет пред народа, дето ви плаща да разследвате!
  Кажете бройките образувани ДП по партии!!!
  Кажете къде, в кои градове, села, кажете имена! Нали уж се борите с корупцията!
  30 г.ги криете и затова не спират!
  После сте имали много работа!

 2. Со керез казва

  ВсИчкИ, бате! Без изключение! И по села и паланки, и в по-големи селташки селища. Мъ явно, парата не е стигнала за всичкото популация, та са гласували къмту 30% от нея.
  Някъде очеИзвадно, някъде по партизански.

 3. xilijo9296 казва

  Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами–– https://min.lc/diabexin

 4. Д-р Менгеле казва

  Xilijo9296, диабет 1 е при Б+/- кръвна група, е разбира се не при всички и автоимунно заболяване. Диабет 2 също е автоимунен, но е следствие на климактериума и пониженото производство на хормони и ензими. Там са Б, АБ, А/б и по рядко 0/б. Ако е някой от горните, да върви да се тества.
  Диабетът никога не посещава индивиди като мен А+/а+/а+, подобните да не си хабят парите за тестове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.