ИЗВЪНРЕДНО: Съдът пусна Васил Терзиев да стане кмет на София

3 4 033

Избраният за кмет на София Васил Терзиев от жълтопаветните „Продължаваме промяната – Демократична България“ – „Спаси София“ може да встъпи в длъжност като кмет на София, въпреки че през това време ще върви дело за машинациите покрай избирането му.

Административен съд – София-град (АССГ) е отхвърлил жалбата на останалата втора на местните избори в столицата Ваня Григорова и Иван Таков, председател на БСП – София в частта, която искаше да спре встъпването на Терзиев преди окончателното произнасяне на магистратите. Пресцентърът на Васил Терзиев обяви, че той ще започне работа в понеделник.

Реклама

Решението, което позволява на Терзиев да встъпи в длъжност като кмет на София, може да бъде обжалвано, гласи още прессъобщението. Открито заседание по делото ще бъде насрочено през следващата седмица, съобщава съдът.

Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова обясни наскоро пред БНР, че решението на съда по жалбата на Ваня Григорова може да отнеме времето до края на годината, макар посочените в закона срокове да са препоръчителни, а не задължителни.

3 Коментара
 1. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  10 ноември – датата на която разменихме атомна енергия за банани…
  https://www.youtube.com/watch?v=_Z0EyfU3hbs

 2. Арни казва

  Ало, розовият сайт сега ще се извини ли за грешната информация от вчера, че Григорова спряла терзиев за кмет. Аз ви написах, че това е лъжа и подадената жалба не спира процедурата. Но журналистите на розовия сайт от къде да ги знаят тези работи, като са си купили дипломите?

 3. Lucid & Ferrous казва

  Тези се подмиват, Арни, с калиев перманганат за акари и гъгрица, за това са розови, с нюанс на пардесюто на рУмен пЕтков, мъ не им помага. Иначе, ху ли ми ти кеърс кой ще е шериф на обора София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.