ФИНАЛ: Ваня Григорова губи София с 4500 гласа, феодалът Тодор Попов аут от Пазарджик

1 7 237

Издигнатият от “Продължаваме промяната – Демократична България“ Васил Терзиев води пред Ваня Григорова от „БСП за България“ с 1.25 % на балотажа за местните избори в София Това показват данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) на база обработени 99.78 на сто от протоколите от СИК в OИК.

Васил Терзиев печели 48.17 на сто, а Ваня Григорова – 46.92 на сто от вота. Разликата е около 4500 гласа.

4.92% са гласували с „Не подкрепям никого“.

ГЕРБ печели изборите в 11 областни града, а коалицията ПП-ДБ – в четири, докато БСП ще има кметове в три града.

ГЕРБ спечели кметската надпревара в Бургас (още на първия тур), Велико Търново, Враца (на първия тур), Габрово, Перник (на първия тур), Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора (още на първия тур) и Хасково.

Коалицията ПП-ДБ печели в Благоевград, Варна и Пазарджик, както и в София при близо 100% от обработените протоколи и

БСП за България печели кметската надпревара в Монтана (на първи тур), Русе и Шумен.

ПП-ДБ печели изборите във Варна и Благоевград

Във Варна, при обработени 100% протоколи, кандидатът на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – длъжникът с фалшива диплома Благомир Коцев, получава 53.06% от гласовете. На втора позиция е кандидатът на ГЕРБ Иван Портних с 41.52% от гласовете.

В Благоевград, при обработени 100% протоколи от секционните избирателни комисии (СИК), Методи Байкушев, издигнат от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, получава 50.21 на сто от гласовете. На второ място е Илко Стоянов, издигнат от инициативен комитет, с 47.24%.

Кметът на Пловдив отново ще е на ГЕРБ

В Пловдив, при обработени 100% от протоколите от СИК в OИК, с 54.15 на сто от бюлетините води Костадин Димитров (ГЕРБ), следван от Ивайло Старибратов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 41.68 на сто.

Във Велико Търново при обработени 100 процента протоколи в Oбщинската избирателна комисия (ОИК) Даниел Панов (ГЕРБ) има 53.20 на сто от вота, а Йордан Терзийски от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – 42.30 на сто.

В Габрово, при обработена 100-процентова извадка от протоколи от СИК в OИК, Таня Христова от ГЕРБ получава 66.58 на сто от вота на хората, следвана от Даниел Петров („Възраждане“) с 28.86 на сто от гласовете.

Реклама

В Добрич, при обработени сто процента от протоколите на СИК в OИК, Йордан Йорданов от местната коалиця ДБГ взема 50.72 на сто от гласовете. На второ място е Красимир Николов (ГЕРБ) с 45.04 на сто от вота.

Вечният кмет Петър Паунов загуби

В Кюстендил, при обработени сто на сто от протоколите на СИК в OИК, пръв е Огнян Атанасов („Партия на Зелените“), с 68.63 на сто от гласовете, следван от дългогодишния кмат Петър Паунов (местна коалиция ГЕРБ) с 29.61 на сто от бюлетините.

В Ловеч, при обработена 100-процентова извадка на протоколите от СИК в OИК, води Страцимир Петков от „Има такъв народ“ (Партия „Български възход“) с 51.76 на сто, следван от Валентина Недялкова (ГЕРБ-СДС) с 45.60 на сто от бюлетините.

В Пазарджик, при обработени 100% протоколи на СИК в OИК, пръв е Петър Куленски от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 53.94 на сто, следван от феодала Тодор Попов от местна коалиция „Новото време“ с 43.95 на сто от гласовете. Така вероятността Тодор Попов да бъде предаден на прокуратурата за безброй далавери през последните 16 години като кмет става все по-реална.

В Плевен, при обработени на сто процента от протоколите в OИК, Валентин Христов (ГЕРБ) води с 63.62 на сто от гласовете, следван от Георг Спартански от инициативен комитет с 33.51 на сто от вота.

Русе е за БСП

В Русе, при обработени 100% протоколи в OИК, пръв е Пенчо Милков от местна коалиция „БСП за България“, с 63.00 на сто от гласовете, следван от Иван Иванов (ГЕРБ) с 31.58 на сто от вота.

В Силистра, при обработени сто процента от протоколите на СИК в ОИК, пръв е Александър Сабанов, независим, с 56.21 на сто от вота, следван от Ивелин Иванов (ГЕРБ) с 41.27 на сто от гласовете.

В Сливен, при обработени 100% от протоколите от СИК в OИК, води Стефан Радев (ГЕРБ) с 59.33 на сто от вота, следван от Пламен Стоянов партия „Пряка Демокрация“ с 37.89 на сто.

В Смолян, при обработена 100-процентова извадка на протоколи от СИК в OИК, води Николай Мелемов (ГЕРБ) с 48.63 на сто от гласовете, следван от Стефан Сабрутев от Движение „Нашият град“ с 47.47 на сто.

В Хасково, при обработена 100-процентова извадка от протоколите на СИК в OИК, пръв е Станислав Дечев с 60.37 на сто от гласовете, а на второ място е Николай Ставрев, независим, с 37.37 на сто от вота.

В Шумен при обработени 100 процента протоколи от СИК в OИК води Христо Христов от „БСП за България“ с 71.38 на сто от гласовете, а втори е Георги Колев (ГЕРБ) с 25.88 на сто.

*Очаквайте подробности

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    Ваня,ех Ваня, ЗАГУБИ ЗАЩОТО МНОГО БЪЛГАРИ РАЗБРАХА,че „БСП“=“бсп“+“дпс“+ОПГ“герб“ е КОАЛИЦИЯ „РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ“!!! КОАЛИЦИЯ,която ПРОДЪЛЖАВА да КРАДЕ ДЪРЖАВАТА ни !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.