Нагъл кмет-корумпе напъва за мандат в „Студентски град”, охранява го Чеченеца

1 8 953

Досегашният кмет на столичния район „Студентски” Петко Горанов изненадващо се оказа на балотаж, макар и с близо 1000 гласа по-малко от опонента му от коалиция „Обединени за София”. Управлението на Горанов през последните 4 години се свързва основно със скандали, заплахи, безобразен рекет над строители и редица съмнения за безогледна корупция, алармират хора от квартала пред „Уикенд“.

Продуцентът Виктор Димчев показва бодигарда с вид на мутра (на заден план) на кмета Петко Горанов. Прозвището на телохранителя е Чеченеца

Според запознати сигналите срещу него в КПКОНПИ са набъбнали сериозно, но не се предприемат действия, за да не се тълкуват като вмешателство в изборния процес. Всичко това е в основата на разлъката между него и ДСБ, от чиято квота преди 4 години Петко Горанов печели изборите. Той обаче бързо се извърта от партията, която го издига, и започва да работи за себе си.

Любопитен факт е, че за немалък период от време въпросният кмет се движи с въоръжен охранител, известен като Чеченеца. Той е с криминална регистрация и според хора от района изпълнява поръчки от всякакво естество на самозабравилия се кмет.

Реклама

Единият от публичните скандали е с продуцента Виктор Димчев. Последният разказва напоително във фейсбука си за срещите със скандалния кмет и заплахите, които е получил от типа „ще ти разкажа играта“, „ще ти отрежа главата“, „ще ликвидирам семейството ти“. Поводът – неуредени финансови отношение от страна на кмета от времето, в което работи в „Студентски общежития”. Стига се и до вадене на оръжие от бодигарда на Петко Горанов, но се появяват много свидетели и сагата приключва тихомълком и без последствия.

Непубличната част от скандалното поведение на кмета е свързана основно със строителните фирми, които твърдят, че и най-елементарния документ се прибира от кмета и докато не му се обадят лично за среща, движение не се предприема. За разрешителните пък мизата е стигала колосални размери от по няколко десетки хиляди лева, твърдят източниците.

Това всъщност е и причината Петко Горанов да се хвали в предизборната си кампания с намалени разрешителни за строеж. В същото време обаче срещу тези му незаконни действия са заведени множество дела, които районната община няма как да спечели, тъй като законът за собствеността е изключително ясен.

Който и да бъде избран на балотажа в неделя за районен кмет, едно е сигурно – чакат го тежки съдебни дела, блокирана администрация и купища корупционни схеми в ход.

1 Коментар
  1. Шансяо казва

    Купуването и продаването на гласове е престъпление 05 Ное 2023 13:38ч.
    Машините за гласуване са непроверени компютри, освен само 8 (осем) от тях. Всеки компютър може да бъде манипулиран в реално време, ако няма яка защита. Това важи и за машините за гласуване, които е възможно да бъдат манипулирани през интернет посредством смартфони и мобилните оператори, които поддържат интернет на смартфоните. Ето затова беше големият вой на Бойко Василев за грешките и манипулациите при хартиеното гласуване, за да се прикрие евентуалната голяма машинна манипулация-фалшификация на тези избори – на балотажа. И най-важното – на всички избори с машини, както минали така и бъдещи. Р. България е в ролята на опитното свинче в Европа. Мине ли номерът с машинните фалшификации на СмартМатик (САЩ) в България, защо да не го приложат и другаде в ЕС. Целта е тотален контрол и подчинение на ЕС на САЩ.
    ////////// ГЛАСУВАНЕТО С МАШИНИ Е ИЗМАМА!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.