МЪЛНИЯ: Арестуваха кмета на Белгун! Благомир Станев купувал гласове за Цонко Кметъла

0 5 215

Кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев е арестуван за купуване на гласове, научи ексклузивно електронното издание rns.bg. С това се слага край на измишльотините, че Станев е голям любимец на съселяните си.

Срещу Благомир Станев е образувано досъдебно производство за купуване на гласове. Според наша информация – не само за кмет в Белгун, а и за Цонко Кметъла, който пак се натиска да яхне Каварна. Така излиза, че петият мандат на Благомир Станев ще приключи преди заклеването му и встъпването му в длъжност.

Реклама

Задържането му е въз основа на събрани доказателство и след отпадналия му функционален имунният като кандидат за кмет по време на предизборната кампания. ОИК-Каварна вече го обяви за спечелил единствен кандидат за кмет на селото.

Казусът с купувача на гласове Благомир Станев е предаден на Софийска градска прокуратура, която е компетентна по извършители на престъпления – представители на местна, законодателна и изпълнителна власт.

Според хора в Каварна Благомир Станев работи за избирането на екс-кмета три мандата на морската община, като активно агитирал Кметъла да се върне на власт.

Същият стана национално известен след изборите през 2019 г., когато се оплака, че е пребит от хора на ГЕРБ в Каварна в нощта след изборите. За това му твърдение все още няма събрани доказателства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.