След вота на 29 октомври: ПП-ДБ искат предсрочни избори

3 11 977

Ако на балотажа на местните избори в София спечели кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев, а дясното обединение постигне добри резултати в провинцията, ще има основание да поиска предсрочни избори и да търси своето ново лице. Особено, ако се постигнат промените в Конституцията, с които президентът няма да има право да назначава служебни кабинети. Около тази теза се обединиха в предаването „(О)позиция“ зам.-главният редактор на „Сега“ Петьо Цеков и политическият анализатор в „Сега“ Людмил Илиев.

„Всички видяхме колко доволни бяха лидерите на ПП-ДБ в изборната нощ. Това ще им даде нов тласък на самочувствието и ще им даде шанс да предявят политически претенции към сглобката. Да намерят начин да се отърсят от това съжителство“, смята Илиев.

Според него ситуацията с машините изглежда е част от предизборна кампания. „Склонен съм да мисля, че това беше решаващият стимул за редица хора в София, за да дадат гласа си за кандидата на ПП-ДБ. Това бе една неволна погрешна стъпка на политическите сили, които инспирираха цялото това нещо. Те мислеха, че то ще изиграе роля за техните собствени избиратели, но се оказа обратното“, заяви Илиев.

Реклама

И допълни, че е възможно скандалът да не бъде разнищен и да се използва като причина да се зачеркне окончателно машинното гласуване. А Петьо Цеков допълни, че „ЦИК изпълни политическо решение. ЦИК, независим орган, послушно козирува и направи това, което Пеевски очакваше да направи“.

Що се отнася до резултата от местните избори, той не е чак толкова катастрофален за ГЕРБ в по-широк план, макар че герберите изгубиха София за първи път от 18 години.

„Там, където ГЕРБ има силни и харесвани кандидати или където припозна чужди кандидати, които на миналите избори не бяха техни, те спечелиха доста. Там градската десница я няма – нито в Бургас, нито в Стара Загора, нито в Монатана. Ситуацията е нова за Варна, София, Пловдив, но не и там, където ГЕРБ заложи на добрите стари кандидати“, смята Цеков.

3 Коментара
 1. яеф казва

  Ха ха ха първото правителство, което ще си поиска вот на недоверие само на себе си

 2. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  В неделя ще изтрезнеете шарлатани – чака ви истинско цунами и то не само в София
  Кога най-сетне някой журналист от казионните медии, гравитиращи около посолството, ще попита Кирил Петков и Христо Иванов на база на коя точно легитимност и електорална подкрепа искат да продължават да управляват България, след като на изборите в неделя коалицията мандатоносител не е спечелила изборите в нито едно село в страната, с изключение на Хитрино в област Шумен! Каква ирония на съдбата само, дори името на населеното място е показателно….. Изключително важен и актуален въпрос, който съзнателно и целенасочено се замита от всички. Доста неудобен, нали?
  Тези са кръгла нула, истинска холограма. Най-обикновенно продуктово позициониране. Има ги тук там на балотажите и то навсякъде изостават и аз поне не виждам никакъв шанс да се преборят и за едно кметство. Единственото място, където излизат напред в балотаж е София и в неделя предстои да бъдат пометени и от там.
  Повече от очевидно е, че тези шарлатани няма да имат нито един кмет като изключим тематичното Хитрино. При това положение най-логичният въпрос е, те от чие име управляват? На какво основание Денков би останал на премиерския пост ако в неделя падне и София, в което съм напълно убеден?
  От къде на къде Василев, който се оказа без параво на глас, защото няма адресна регистрация или иначе казано е най-обикновен бездомник, ще остане министър на финансите на Родината ми? Ето още един интересен въпрос, на който трябва да се търси настоятелно отговор, а именно – къде живее Асен? Все пак е министър и е важно утре Сарафов да знае от къде да мине да го забере! Най-вероятно поменува у спецови или на тавана в министерството, но адрес си няма…. И такъв тип безхаберници са застанали начело на държавата ни. За тях България е плячка и както те сами казаха в „програмния“ запис, са тук за малко – да вземат каквото могат и дим да ги няма.
  Най-обикновенни компрадори с изострен апетит, които никога и по никакъв повод не казват истината, а както е видно от изборните резултати, не само аз съм стигнал до подобни изводи!
  В неделя ще изтрезнеете шарлатани – чака ви истинско цунами и то не само в София, а навсякъде където все още мъждукате и този път любимите ви машинки няма да помогнат.
  Сбогом бездомни ало измамници, скоро всичките ще се съберете в Хитрино!
  Страхил Ангелов

 3. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! казва

  Следващата неделя ще избираме между Държавна сигурност (Васко Педалчето) и Държавна собственост (Хубавата Ваня).
  https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/bomba-eto-go-lyubovnikat-na-vasil-terziev-zaradi-kogoto-toy-napusna-zhena-si-i-decata/119682

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.