Рекорд! Наш град с 22% невалидни бюлетини, в София едва 1,6 процента

1 12 187

Най-голям процент недействителни бюлетини за общински съветници има в Монтана – над 22. Там за пореден мандат за кмет беше избран Златко Живков, който беше подкрепен и от ГЕРБ. Коалицията, която издигна Живков, печели и изборите за общинския съвет с над 53 на сто от гласовете. Този процент се равнява на 7707 гласа.

За сравнение недействителните бюлетини за общинари, подадени в Монтана, са 4187. Втората политическа сила в съвета в Монтана – коалицията между ДПС и “Български гласъ”, събира 2060 гласа или 14.36%. Недействителните бюлетини за кмет в Монтана са едва 2.65% или около 500.

На второ място в тази негативна класация е Сливен с над 21% недействителни бюлетини за общински съвет или общо 7574. Първата политическа сила в местния общински съвет – ГЕРБ, е събрала 8555 гласа. Кметът на Сливен ще стане ясен след балотаж между Стефан Радев от ГЕРБ и Пламен Стоянов от “Пряка демокрация”. На първия тур недействителните бюлетини в избора за кмет в Сливен са 4.46%.

Реклама

Около една пета са недействителните бюлетини за избор на общински съвет и във Видин и Кюстендил, показва проверката на Mediapool. Тези за избор на кмета са едва 3-4 на сто.

Голям е делът на недействителния вот и в Разград, Добрич и Хасково – над 18 на сто. Отново данните се отнасят за избора на общинари.

Под 10 на сто са недействителните бюлетини за общински съвет само в Пловдив, Варна и Благоевград.

Най-малко са недействителните гласове в София – 4.8% за съветници и 1.6 на сто за кмет.

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    Я ги Оставете тези проценти, а кажете колко процента от целокупното оФчо стадо е гласувало.
    Аз за човек по необразован и по прост от мен не гласувам да ме управлява.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.