Само в Narod.bg: Цонко Кметъла затъна със 700 бона (ДОКУМЕНТИ)

0 133 621

Фирмата на Цонко Цонев, с която смяташе да прави рок-концерти в цялата страна, след като не стана кмет, е натрупала загуби от 412 000 лв. плюс задължения от 280 000 лв., т.е., 692 хиляди лева, при това само за 2018 г. Това показва справка в Търговския регистър. Сумите и към днешна дата „висят“, докладва източник на Narod.bg от Каварна.

Финансовия провал на „Мега рок“ ЕООД е показателен за това, че извън ресурсите на общината Цонето на успя да направи нито един успешен рок-концерт и затъна до уши в задължения.

Реклама

Всъщност, той имаше успех докато разпродаваше собствеността на морската община. Включително и с разпродажба на общинско имущество с по 100 търга на ден. С парите сбъдваше детските си мечти – да види истински звезди от световен мащаб, да си купи магазини в Полша, да си издържа незаконния син и т.н. Нито стотинка от тези концерти не бе върната по какъвто и да е начин към каварненци или общината като цяло.

През далечната 2018 г. Цонев успява да убеди спонсори от Варна, че ще ги направи известни и богати с рок-фест на пристанищната зона. Получава купища пари за това, но се оказва, че освен пари, трябва акъл и опит. Всички концерти, с които Каварна се прочу, реално бяха организирани от сериозни продуцентски и музикални къщи, а Цонев само трупаше пачки и актив.

За това никой не е учуден от провала на мероприятието във Варна. Освен спонсорите му. Тогава Цонев изчезва за дни. Твърди се, че е бил „приютен“ от спонсорите си и е пуснат да се прибере вкъщи, след като им е върнал парите. По същото време бащата на Кметъла продава семейните земи, вероятно, за да покрие задълженията на сина си към варненска групировка.

Тези дни в предизборната кампания Цонето не спря да обещава, че като го изберат за кмет, ще възроди рок-концертите. Това предизвика бурна ярост у каварненци, които си спомнят само шума и мръсотията от онези „славни и печеливши“ за него дни. Редно е Кметъла да обясни какво още ще разпродава, за да финансира фантазиите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.