КРИМИ СХЕМА: Как се перат пари в Разлог?

1 7 327

Всякакви чудновати сделки се вадят на бял свят преди избори, но Разлог е на път да оглави класациите по наглост. Там Иван Герчев, чийто баща Красимир Герчев е бивш кмет, а сега е отново кандидат за поста, е купил 50% от огромен вилен комплекс, върху който са изградени и 6 сгради в атрактивното село Баня. Той е станал собственик на половината от този скъп имот за невероятните 10 лева! Иначе пазарната цена на това съкровище е 3 млн. лева, пише „Уикенд“.

Сделката е отразена в регистъра и от договора се вижда, че е сключен преди година – на 16 ноември 2022 г. Тогава Иван Герчев плаща въпросните 10 лева, с които придобива 50% от дяловете на фирма „Фина Холидей” ООД. Само че, както е фиксирано в Имотния регистър, въпросната компания притежава вилното селище. С други думи – Иван Герчев взема половината от привлекателния имот буквално за цената на половин кило сирене или пакетче истинско краве масло от 250 грама. Ето това се казва сделка!

„Фина Холидей” е купила 2689 кв. м. в местността „Гладно поле” през 2020 г. от частни лица. След това е вдигнала къщичките.

Две години по-късно собственикът на фирмата Славчо Фарфаров прави този жест към кметския син. Оказва се, не съвсем случайно. Преди това обаче друга компания на Фарфаров – „Фариемс” е получили от общината в Разлог, докато тя се ръководи от кмета Красимир Герчев, баща на бъдещия му съдружник, договори за различни обществени поръчки за 2, 7 млн. лв.

Реклама

И още един интересен детайл – когато са сключвани тези договори, Фиданка Цирова – съпругата на Славчо Фарфаров, е общински съветник в Разлог. Наши източници от кметството си припомнят, че госпожата винаги вдигала ръка „ЗА” предложенията, внесени от Красимир Герчев.

На тези избори обаче самият Славчо Фарфаров се впеска в надпреварата като кандидат за общински съветник от ГЕРБ – партията, която лансира за кмет и Красимир Герчев.

Любители на конспиративни теории в Разлог коментират сделката между кметския син и бизнесмена Фарфаров като чиста проба пране на пари.

От една страна бизнесменът е получил обществени поръчки за 2,7 млн. лева, а наследникът на кмета купува за 10 кинта имот, който струва 3 млн. лв. Какъв по-чист начин за узаконяване на едни пари? Ами далеч по-трудно е да се вадят, например, фишове с печелившите числа на джакпота от тотото. Виждали сме и такива примери с кметски роднини!

Да припомним, че бившия кмет на Разлог Красимир Герчев беше отстранен от поста от КПКОНПИ за конфликт за интереси. Сега срещу него в Окръжното следствие в Благоевград се водят 4 разследвания за злоупотреби със служебно положение и с пари в особено големи размери. 

1 Коментар
 1. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР! ИЗВЪРШЕТЕ СПЕШНА ПРОВЕРКА НА ЛИЦЕТО АСЕН ВАСИЛЕВ ДАЛИ ИМА ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО И АКО ИМА – НЕЗАБАВЕН АРЕСТ ЗА РЕЦИДИВ И ИЗМАМА НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ!

  ГРАЖДАНСКИ ПУБЛИЧЕН СИГНАЛ

  ‼️ До ВЪРХОВНА ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ДО Изпълняващият длъжността главен прокурор на Република България г-н Сарафов!

  ‼️ Г-н Сарафов Подавам публичен граждански сигнал срещу лицето Асен Василев.

  ‼️ Да бъде извършена спешна проверка на лицето Асен Василев дали има двойно гражданство и ако има – незабавен арест за рецидив и измама на държавни органи!

  ‼️ Основание за сигнала ми е днешния случай с недопускането му да гласува.

  ‼️ Също да се провери как лицето Асен Василев и на какво основание е гласувал предните избори в Република България и с каква адресна регистрация, представял ли е служебни бележки от ГРАО!

  ‼️ Имайки предвид и практиките на негови съпартийци смятам, че сигналът ми е напълно основателен!

  Тихомир Василев

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.