Тошко Йорданов като Narod.bg: Кирил Петков и Божидар Божанов рекетирали министър за 640 млн. лева!

3 11 977

Министърът на електронното управление Александър Йоловски си призна, че му е оказван натиск, за да може през обществени поръчки 640 млн. лв. да стигнат до „едни хора“. Така Тошко Йорданов от ИТН в разговор с лидера на партията Слави Трифонов относно председателския съвет, който бе свикан по спешност в петък от Росен Желязков, потвърди новината на Narod.bg от вчера.

Именно на този съвет от доклад на ДАНС стана ясно, че зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е пипал хешкода на машините за гласуването, снимал се е с телефона си как го прави и си го е записал на флашка.

„Попитахме (б.р. министър Александър Йоловски) дали е имало политически натиск върху него и той каза: „Да. Върху мен е имало политически натиск. Беше ми обяснено как парите, които са 640 млн. за електронно управление в България, не може аз да направя обществени поръчки, а трябва да отидат в едни други хора“. Това беше въпросът: „Кой те накара, кой те заплашва? “Кирил Петков и същият този Божидар Божанов”. Даже каза, че е бил и заплашван от тях, бил е натискан“, уточни Йорданов пред Слави.

Освен това посочи още, че чул, че „министърът на електронното управление споделил на Мария Габриел, че Кирил Петков е заплашвал децата му, за да се направи това. Нашата парламентарна група подадохме два сигнала – един до КПОКНПИ, описахме това, което се случи, тъй като това е корупционна схема със заплахи, подадохме и сигнал до прокуратурата. Изпратихме такъв и до Европейската прокуратура“, коментира още Йорданов.

Реклама

„Вчера получих съобщение към 9 часа по вътрешния чат от председателя на Народното събрание Росен Желязков – пишеше, че свиква председателски съвет в 11:30 ч. – темата е много важна. И отидох. Бяхме ние (б.р. ИТН), „Възраждане“, ГЕРБ, ДПС и Росен Желязков. Не присъстваха БСП и ПП-ДБ“, започна разказа си Тошко Йорданов.

„Росен Желязков каза, че има получен доклад от ДАНС, изпратен до Народното събрание, до министър-председателя, до ЦИК и до президента и каза – аз няма да ви го преразказвам, а ще го ви го прочета.

И прочете как в официален доклад на ДАНС, след като кодовете за машините публично бяха генерирани пред представители на медиите и политическите партии, информацията била унищожена, а кодовете заключени в ЦИК. Това се случва в зала на Министерството на електронното управление, под техен контрол.

Зам.-министърът си пуснал заповед за повтаряне на цялата процедура, влязъл в стаята, стъпка по стъпка направил същото нещо, снимал през цялото време с телефона си и си е генерирал същия код и после цялата информация свалил на флашка, сложил си я в джоба и я изнесъл.

И е бил заснет от охранителните камери. Имало е и други хора там освен него (б.р. зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнов) – някакви от министерството. Някой даже май му образувал изречение, че това не е редно, а той казал, че щял да си поигра с кода“, посочва Йорданов и уточни, че това се е случило на 25-и октомври.

„Два дни ключът за машините – те са два, и двата ги има в този от ПП-ДБ, не е ясно къде ги е разпратил, и всеки един, който ги притежава, може – да отключи машината, да направи каквото иска със софтуера на машината, тя да изплюе каквото иска и да вади, че всичко е наред. Всички, които разбират от компютри, ще разберат какво значи. Няма да има следи, че е пипан софтуерът, защото притежаваш двата ключа“, обясни председателят на ПГ на ИТН.

3 Коментара
  1. ВЪПРОС казва

    Тошко как така ИЗВЕДНЪЖ ИЗВАДИХТЕ толкова много ПОДРОБНОСТИ-ГЛУПОСТИ,а за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,“БарселонаГейт“,ХАЗАРТА, „ДЖУДЖЕТАТА“,“Белене“,“Лукойл“,“Росенец“, „Камчия“,Капитан Андреево,ПАНАИРА,………………….за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ“герб“ и ЯТАЦИ,НИЩО,НИЩО,НИЩО !?!?!? ЗАЩО бе Тошко???? Това ли е „ПОРЪЧЕНИЕТО“ СПУСНАТО към ПАРАШУТНАТА „партия“ „итн“?!

  2. Незнайко казва

    Тошко Африкански – мунка малката маймунка – от глупав, по-глупав, най-глупав.

  3. Малкото ДПС казва

    7/8 TV – Всички кукли на “конци“ !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.