ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ! Рена Стефанова напира за кмет на Русе с крадени кодове за машинния вот (ДОКЛАД на ДАНС)

1 4 549

Измамата с машинния вот лъсна! Кандидатът за кмет на Русе от ПП-ДБ Рена Стефанова се надява с крадените кодове за машинния вот да успее да издрапа от незавидното 4-о място до върха.

Грандиозният скандал лъсна два дни преди изборите, след като от българското ФБР – ДАНС, обвиниха зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнов от квотата на ПП-ДБ в манипулация на машините за гласуване.

По време на спешно свикан председателски съвет днес бе разгледан доклад на спецкслужбата, на който се вижда как два дни, след като ЦИК генерира ключа за защита на машините за изборите, Стойнов заснел процедурата с телефон и я е свалил на флашка.

Така излиза, че наглед невъзможната кандидатура на Рена Стефанова, добутана от нейния работодател – олигарха Николай Събев – Дедо Еконтий, може и да се прокрадне към балотаж с цената на колосална измама.

Реклама

Заради абсурда председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов директно поиска ареста на заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнев, защото, по думите му, „записал хеш кодовете на машините за гласуване“.

„Изборите, ако не се намери решение да няма машини, ще бъдат опорочени. Това е нечувано като история досега“, настоя в кулоарите на НС и Делян Пеевски, след като по-рано от „Има такъв народ“ съобщиха, че от доклад на ДАНС става ясно, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините.

„ПП-ДБ фалшифицира изборите, крадат машини. Има запис от охранителни камери. Има доклад на ДАНС, изпратен до Народното събрание, президента и Министерския съвет“.

„Има такъв народ“ настояват да се отмени машинното гласуване и искат външния министър Мария Габриел да дойде в парламента.

„Софтуерът се манипулира с 2 кода и този зам.-министър има и двата кода и може да се манипулира машинния вот“, подчерта каза Тошко Йорданов.

1 Коментар
 1. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  Проектът „Възраждане“?
  В последната седмица на предизборната кампания в страната едно нещо стана безпощадно и болезнено ясно. „Възраждане“ превърна навсякъде в свой основен противник не кандидатите на Сглобката, не носителите на примитивното политическо лакейство и лъжа, а кандидатите на БСП.

  Привържениците на тази партия не просто изостриха тона и започнаха да сипят простотия след простотия по отношение на социалистите. Цялата им кампания се съсредоточи върху това. За капак на всичко „Възраждане“ потъна в политическия мрак, и започна да мотае за подписите за нов вот на недоверие към правителството, този път за провала в политиката по сигурност.

  Подобно шизофренно поведение е подозрително и странно. „Възраждане“ шумно се обявява като алтернатива на цялото статукво, като антисистемната партия, която ще разтърси България, а по същество всичките й действия в кампанията са в полза на Сглобката.

  Да спасиш правителството от дебати по вот на недоверие е хвърляне на спасителна жилетка на статуквото. И точно тук се появява тежкото подозрение, че „Възраждане“ не е никаква алтернатива. А поредният инженерен проект, чиято цел е да обезсили и маргинализира протестния вот.

  Знам, че мнозина фенове ще подскочат ужилено и ужасено, но е много важно да се изолираме от емоциите и да погледнам фактите право в очите.

  За какво им трябва на „Възраждане“ да превръщат БСП в свой основен противник?

  Очевидно е – голямата идея е на балотажите из страната да няма консолидация на протестния вот. Защото персоналните атаки, обидите, истеричността са най-добрият инструмент за разделяне на хора, които иначе имат сходно желание за промяна, а и възгледи за света. А без обединение на гласовете ГЕРБ ще останат непоклатими, както и техните присъдружни партийки. Това ли искат феновете на „Възраждане“, а?

  От самото начало във „Възраждане“ има нещо странно и нелогично. Не е нормално в една разпарчетосана политическа система партия да заяви, че ще управлява само ако получи мнозинството от гласовете. Така формацията на Костадинов се превръща в политически капан. Гласовете на недоволните се събират в нея, но дотам. Реализация на идеи – нулева. Участие в политиката – несъществуващо. Едно безкрайно викане в парламента, което не води след себе си абсолютно нищо.

  Иска ми се да вярвам, че описаното от мен не е така. Че тези грешки са продукт на политическа неопитност, а не на зловещ план за маргинализация на недоволните части от обществото. Но последиците от тези грешки вече са налице – виждаме достатъчен брой фенове на „Възраждане“, които са придобили манталитета на сектата на умните и красивите. А България няма нужда от това. България има нужда от политическо единство на партиите срещу статуквото, защото всичко останало осигурява на Сглобката политическо време, което те използват по най-мрачния и отвратителен начин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.