ФИНАЛ: Ники Еконта с нулев шанс да пробута Рена Стефанова за кмет на Русе (СОЦИОЛОГИЯ)

0 2 701

Поредна прогноза на Narod.bg се сбъдва пред очите ни – галеникът на ПП Николай Събев – Ники Еконта, няма никакъв шанс да пробута своята юристка Рена Стефанова за кмет на Русе! И ако до момента това бяха подозрения, вече има и социология, която потвърждава, че парашутистката, разцепила вота за „Промяната“ и всяла раздори в местната структура, няма как да яхне местната власт в услуга на своя патрон.

Около 60 хиляди души ще гласуват на местния вот в Русе, битката за кмет ще се реши на балотаж. Най-голяма подкрепа има настоящият кмет на града и кандидат за нов мандат Пенчо Милков от БСП.

Реклама

Това показва експресно проучване на „Алфа Рисърч“, проведено между 16 – 20 октомври по поръчка на bTV.

Данните сочат, че Пенчо Милков получава 29,8%, втори е Иван Иванов от ГЕРБ с 16,5%, а на трето място – Искрен Веселинов от МК „България за регионите“ с 14,4%. Следва злополучната Рена Стефанова – ПП-ДБ с 13,2%, Борислав Българинов – Съюз на свободните демократи с 6,7%. Златан Златанов от „Възраждане“ е с 3,4% и накрая – Анатоли Станев от ИТН – 3,1%.

Простата сметка показва, че за да успее да се промуши в балотажа, Рена Стефанова трябва да си осигури купен вот от поне 12 000 гласа. Както първи съобщихме, за идеята вече са впрегнати местни лихвари. Колко ще струва криминалното упражнение, очаквате продължение само в Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.