СХЕМА в РОЗОВО: Кандидат-кмет от „Спаси София” се оказа измамник – Зарко Клинков преметнал бизнесмен със строеж на цех (ЖАЛБА)

0 16 615

Кандидат за районен кмет в София от розовата партия на Борис Бонев „Спаси София” се оказа измамник! Става дума за Зарко Клинков, мераклията да яхне район „Витоша”. През 2017 година Иван Бързанов – управител и собственик на фирма „Си Би Си“ ЕООД, печели проект за финансиране по програмите на ЕС за изграждане на нов сладкарски цех.

За зла участ Бързанов сключва договор с дружеството „Мирай Проджект Солюшън“ ЕООД за изграждане на цеха. Управител и собственик на въпросната фирма е именно Зарко Клинков. Към настоящия момент кандидат за кмет за район „Витоша“ от ПП/ДБ/“Спаси София“, като официално е обявено, че Клинков е кадър на розовата партия на Борис Бонев „Спаси София“.

След сключването на договора фирмата на Клинков прибира солиден аванс и започва строителството, като обаче го зарязва до никъде и изчезва с парите. Повече от година Клинков не отговаря на обажданията на възложителя, укрива се и отказва да изпълни договора и да върне получените суми.

Ето какво пише измаменият бизнесмен:

Уважаеми господа,

Пише Ви Иван Николов Бързанов. Искам да Ви запозная със случай, в който аз в качеството ми на управител и собственик на фирма „Би Си Си“ ЕООД, съм потърпевш от взаимоотношенията с фирма „Мирай Проджект Солюшнс“ ЕООД с управител Зарко Калинов Клинков.

Ще Ви запозная малко по-подробно с това кой съм и с какво се занимавам, за да добиете представа защо това е проблем с висока обществена значимост. От 16 години се занимавам с производство на вафли „Нелис“ и Ви уверявам, че не е лесен процес. Стараем се да сме адекватни с норми и стандарти, отговарящи на високите изискванията на пазара.

Реклама

Нова производствена база се оказа ключова стъпка в развитието ни. През 2017 г. предприеме действия в тази посока, като кандидатствахме по мярка 641 за неземеделски дейности в земеделски райони и бяхме одобрени. Сключих договор с фирма „Мирай Проджект Солюшнс“ ЕООД с управител Зарко Калинов Клинков за изграждане на нова производствена база: Цех за производство на сладкарски изделия“, находящ се в ПИ с идентификатор 58548.267.23 по кадастрална карта на с. Продановци, община Самоков.

Икономическите ми планове бяха премазани благодарение на фирма „Мирай Проджект Солюшън“ ЕООД с управител Зарко Калинов Клинков и към настоящия момент на лице е недостроена сграда, която не отговаря параметрите заложени в сключения договор и заплатените по него суми. Некоректността на фирмата и в частност нейният управител, умишлена или не, проваля години труд, проваля бизнес стратегия, която имаше за цел в новопостроената база да бъдат разкрити нови работни места и чрез бизнеса си да подпомогна жителите в региона.

Всички планове и бизнес стратегии останаха неизпълнени, защото станахме жертва на измама, измама с хора, които не оценяват усилията да поддържаш малък и среден бизнес, да осигуряваш работни места, да предлагаш продукт произведен в България.

Относно нанесените морални и финансови щети не смятам да говоря, но и те не са малко. Последваха всякакви опити за връзка с г-н Клинков, но това се оказа невъзможно вече повече от година. Наскоро изпратих покана по куриер за доброволно уреждане на отношенията ни, която той тактично отклони като препрати в офис на същия куриер и не получи.

За мен действията на г-н Клинков са съзнателни и умишлени, което ме накара да подам жалба в прокуратурата. С изненада разбирам, че г-н Зарко Клинков се е кандидатирал за кмет на район „Витоша“, София.

Аз съм човек, който няма широки политически познания. Имам си занаят, но е крайно недопустимо и недостойно човек, който не изпълнява ангажиментите си в професионален план, да заема обществена длъжност от такъв ранг.

Считам, че ние, хората от бизнеса, сме основния икономически двигател в държавата и е в общ интерес на всички да имаме спокойствие и условия за развитие. Да не бъдем лъгани и мамени, защото постигаме резултатите си трудно и на немалка цена.

Моля ръководството на партията, излъчила г-н Клинков за кандидат-кмет, да се разграничи от него!“, завършва текстът на отвореното писмо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.