Гадост в Narod.bg: Кметът Станислав Владимиров щави перничани с по-скъпа такса „смет”, за да вдигне печалбата на „Титан”

0 6 451

Пореден криминален нюанс от „Перникгейт” под управата на Станислав Владимиров – кметът на миньорския град чрез своето лоби в Общинския съвет увеличил такса „битови отпадъци” (ТБО) на хората в общината, за да вдигне печалбата на сметопочистваща „Титан” на Димитър Борисов – Митко Гърнето и Иво Иванов – Праховеца.

Скандалът разкри източник на Narod.bg от миньорския град, провокиран от новината ни, че кметът Станислав Владимиров е изгонил пернишка филча за чистота, за да се намърда софийската „Титан”. Причината е повече от скандална – за Праховеца и Гърнето работи неговият чичо – Първан Първанов – Перо.

Реклама

Нещо повече, макар и да има решение на Окръжен съд – Перник, както и на Върховния административен съд, кметът Станислав Владимиров въпреки всичко подписва договор с „Титан” в полза на чичо му Първан.

Впечатление прави, че няколко месеца след като Община Перник незаконно подписва договор за сметосъбиране и сметоизвозване, кметът Владимиров предлага със своя докладна до Общинския съвет десеткратно увеличение на такса „битови отпадъци” (ТБО) за всички кметства на територията на Община Перник, за да увеличи потенциално финансовите постъпления към „Титан”.

Далаверата му, обаче, е наказана – решението на ОбС е обявено за нищожно и увеличената ТБО е върната в предишния й размер, но само за определени населени места и то с 3-годишно закъснение (т.е. след като парите на данъкоплатците са прибрани вече в първия мандат на кмета). 

Информацията за решенията на ВАС и по двата гореизложени казуса са публично достъпни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.