НАГЛОСТ: Осъдената Рена Стефанова иска да върти 250 млн. лв., ами ако влезе в затвора?

0 6 277

Скандална ексдепутатка Рена Стефанова – личен слуга на олигарха Николай Събев, драпа със зъби и нокти да върти бюджет от 250 милиона лева като кмет на Русе, въпреки факта, че е с условна присъда и е в изпитателен срок. Да върви в миманса, където й е мястото, настоя източник на Narod.bg от крайдунавския град.

„Представете си, че протежето на Дедо Еконтий стане кмет и докато разхожда кучето си, то ухапе някой минувач или друго куче? Юристката на „Еконт“ директно влиза в хипотезата на активиране на присъдата и тя отива в Сливенския затвор! Стефанова е с условната й присъда до 2025-а, излиза, че тя може да стане първият кмет, вкаран в пандиза“, смее се информаторът на Narod.bg.

„Добре, че Рена Стефанова няма никакъв шанс, защото подкрепата й се движи около 8-те процента, т.е., три до четири пъти назад от фаворитите Пламен Стоилов, Пенчо Милков и Елеонора Николова.

Реклама

В края на юни 2022-а като депутатка юристката на Дедо Еконтий се призна за виновна в това, че е извършила нарушение на Закона за движение по пътищата и в резултат на това е причинила ПТП.

Инцидентът стана през декември 2021-а на кръстовището на улица „Одрин“ и бул. „Тодор Александров“, където помете възрастна жена на пешеходна пътека. В резултат на удара пострадалата получила фрактура на 12-и гръден прешлен.

Обвинението спрямо Рена Стефанова бе повдигнато след като главният прокурор тогава Иван Гешев поиска от 47-ото Народно събрание имунитета на Стефанова, за да стане подсъдима.

Пред съда обвиняемата заяви, че се признава за виновна в извършване на престъплението. С определение от 22.06.2022 г. Софийски градски съд (СГС) одобри споразумение между Софийска градска прокуратура и защитата на подсъдимата.

Съдът счете, че определеното на обвиняемата наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от 3 години и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 3 месеца, е съответно на обществената опасност на деянието и дееца и е в съответствие със закона и морала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.