Narod.bg пита Сарафов: Емо Фаса държи ли прокуратурата в Етрополе?

0 6 265

Злополучният бивш депутат Емил Делчев Димитров, познат като Емо Фаса, е реалният господар на прокуратурата в своя частен град Етрополе, алармира пред Narod.bg местен бизнесмен, пострадал от беззаконията на разпищолилия се милионер.

Както първи разкрихме, Емо Фаса е напуснал луксозното си обиталище в Халкидики, за да „организира“ изборите на 29 октомври в Ботевград и околията. Разбирай, да направи така, че неговата фамилия да яхне местната власт за още 4 години схеми, дажби и разпродажби.

Каквато и беля да се случи около Емо Фаса, Районната прокуратура в Ботевград и териториалното отделение в Етрополе са глухи и слепи, защото бившият депутат е истинският обвинител №1 тук, ядосва се информаторът ни, по разбираеми причини настоял за анонимност.

Държавното обвинение пуска покрай ушите си всички сигнали срещу сикаджията Емо Фаса и властната му рода. На местно ниво се твърди, че Фаса е в особено близки отношения с прокурор, чието име засега ще спестим.

Че и как иначе, нали кметът на Етрополе Димитър Димитров му е братовчед. Затова и целият бизнес в община Етрополе е в техните ръце, няма обществена поръчка, която да пропуснат, категоричен е информаторът ни.

Реклама

Феодалът, познат и с прякора Емо Ротманса от годините на цигарена контрабанда, дотам си е повярвал, че дори заплашва с прокурорско преследване всеки, надигнал глас срещу безобразията на фамилията, подчерта източникът на Narod.bg.

По-рано днес изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов призна, че държавното обвинение протича жестоко.

„Прокуратурата не може и не трябва да остане същата. Тя трябва да заработи добре, като оценката за това трябва да бъде дадена от обществото, а не от нас самите“, отсече Сарафов пред Висшия съдебен съвет по повод 70 сложени „на трупчета“ прокурорски разследвания за престъпления от общ характер, извършени от магистрати, лица с имунитет, членове на Министерски съвет, и за престъпления срещу Републиката.

Време е Борислав Сарафов да обърне специално внимание на Районната прокуратура в Ботевград и териториалното й отделение в Етрополе, откъдето идва чадърът над Емо Фаса.

Очаквайте продължение само в Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.