БРАВО! ВАС поряза криминален паркинг на топ длъжника Благомир Коцев (СНИМКА)

0 4 135

Върховният административен съд (ВАС) разреши предварително изпълнение на заповедта за премахване на незаконния паркинг на комплекс „Хоризонт“ в Морската градина на Варна, узурпирана от топ длъжника от ПП-ДБ Благомир Коцев, по зла случайност кандидат за кмет.

Магистратите са разпоредили поставените в противоречие със закона будка и бариера, играещи роля на КПП към терен за платено паркиране, да бъдат премахнати, а отпадъците да бъдат извозени до съответни депа за смет.

Криминалният паркинг на тариката Благомир Коцев ще бъде заличен

Площта под паркингите – която като нищо може да окаже отново наследство на Коцеви от времето на социализма, да бъде върната в първоначалния си вид – ливада. Така мечтата на Благомир Коцев – кандидат за кмет на Варна от ПП+ДБ, да прави паркове из цялата морска столица, е на път да се сбъдне в имота, който най-вероятно отново ползва „по наследство“.

На 26 септември т.г. Второ отделение на Върховен административен съд се произнася с решение № 8865 по частна жалба на „Комплекс Хоризонт“ АД, срещу определение № 2226 от 08.08.2023 г., постановено по адм. дело № 1752/2023 г. по описа на Варна, с което е отхвърлено искането на дружеството за спиране на допуснатото по силата на изпълнение на заповед № 1991/19.06.2023 г. на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ при Община Варна.

В частната жалба се излагат доводи за неправилност и необоснованост на определението и се твърди, че паркингите са нужни, за да регулират движението в Морската градина, не да пълнят джобовете на схемаджията Благомир Коцев.

Реклама

Съдебният състав припомня, че с организацията и регулирането на движението, както и сигурността на гражданите, се занимава компетентен орган, а не комплекс „Хоризонт“ и допуска предварителното изпълнение на заповедта за премахването на съоръженията, които ограничават паркингите.

Магистратите са категорични, че от предварителното изпълнение на заповедта за премахване на поставените незаконосъобразно обекти няма да последва съществена вреда за „Хоризонт“.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване. То на практика сбъдва обещанието на Благомир Коцев, че ако стане кмет, ще направи много паркове из Варна.

В случая – има възможност да започне от терен, ползван от семейството му и от фирма, в чието ръководство беше до скоро. Друг е въпросът как радетелят за зелени площи всъщност е направил паркинг върху такава и защо, афиширайки се против движението в Морската градина, е обжалвал заповедта за спирането на колите в парка.

Повече от интересно е каква подкрепа ще получи топ длъжникът Благомир Коцев като кандидат кмет от ДБ и зелените, след като роднините и бизнес партньорите му работят против каузата на Морската градина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.