ИЗНЕНАДА: Роми напълниха листите на „Възраждане”

1 7 681

Партия „Възраждане”, за чийто лидер Костадин Костадинов недоброжелатели твърдят, че е от ромски произход, е напълнила листите си за местните избори с мургави кандидати за кметове и общински съветници, показа проверка на „Уикенд”. Копейкин никога не е опровергавал твърденията, че има роднини от малцинствата.

Преди години обаче, поне на думи, бе яростен враг на циганите, наричайки ги „подчовеци” и „паразити, които трябва да бъдат принудително изселени в Индия”. Днес, типично за българските политици, Костадинов е обърнал палачинката, вероятно осъзнавайки, че без ромските гласове няма как да сбъдне мечтата си да управлява, за да извади България от НАТО и ЕС.

Разбира се, новата политика на „Възраждане” към ромите може да е и само поредното доказателство, че кръвта вода не става. Няма как да знаем какви са истинските мотиви на Копейкин, но е факт, че ръководената от него политическа формация дава шанс на хора от малцинствата да се включат в управлението на общините където живеят след изборите на 29 октомври.

Бърз преглед в листите на „Възраждане” показва, че в десетки села с компактно ромско население, техния кандидат за кмет е от същия произход. Като Даниел Димитров от врачанското село Три кладенци. Димитров, който не крие, че е ром, явно отдавна е простил на Костадинов, че го смята за подчовек и днес е отявлен фен на „Възраждане”. От партията са му гласували доверие, издигайки го освен като техен кандидат за селски кмет, но и в листите за съветници на община Враца.

Както си му е реда Даниел Димитров води активна кампания сред своите съселяни. Няма ден, в който да не пусне видео в социалните мрежи. От посланията му към избирателите става ясно, че Димитров има и програма за управление на селото, но предпочита да я държи в тайна. Щял да я каже друг път.

Покрай агитацията „възрожденецът” не спира да си рекламира и магазина в селото, защото било важно бизнеса да върви. Очаквано Даниел Димитров не пропуска ежедневно да хвали Владимир Путин и неговата операция за „освобождение” на Украйна, призовавайки диктатора максимално бързо прати ордите си и в България. Мургавият фен на Копейкин дава личен пример за българо-ромско-руската вечна дружба. Съпругата му Ирина е рускиня и денонощно се изявява в социалните мрежи като разпространител на отровната путинова пропаганда.

Партията на Костя Копейкин е включила голяма група роми и в листите си за общински съветници. В община Сливен, където над 20% от хората на последното преброяване се самоопределят като цигани, на мургавите „възрожденци” са отделени няколко избираеми места. Шести в сливенската листа е Асен Ганчев, което му гарантира място в новия общински съвет. Поне до момента, Ганчев не е споделял в социалните мрежи какви идеи или каузи за развитието на града има.

От партията на Костадин Костадинов също не дават повече подробности за своя кандидат. Все пак, Асен лаконично е обяснил в своя профил, че работи в „BMW”. Какво разбира под това става ясно от негова снима, на която кандидат-общинаря гордо се е изпъчил пред раздрънкан 20-годишен баварец.

Реклама

Освен Асен Ганчев, в сливенската листа на „Възраждане” има и още няколко кандидати за съветници от ромски произход. Хора от града разказват, че повечето от тях са пастори от различни протестантски църкви, които активно проповядват в махалите. Твърди се, че тяхното влияние в общностите е огромно и могат да осигурят доста гласове на проруската партия. Повечето от пасторите са на заплата при мистериозни евангелски фондации от САЩ, твърдят хора от службите.

Подозренията са, че конците на тези анонимни сдружения се дърпат в Москва. Неслучайно, ромските пастори са едни от най-горещите борци срещу джендър идеологията и защитници на семейните ценности. Влиянието им лъсна още през 2019 г. След кампания в социалните мрежи роми от цялата страна масово изтеглиха децата си от училищата, уплашени, че държавата и злите норвежки джендъри ще им ги вземат. Подобни опорки по същото време масово се вървят и в руските пропагандни сайтове.

Според политолози, ромите отдавна припознават Костадин Костадинов като свой човек. Лидерът на „Възраждане” печели техните симпатии с посланията срещу задължителното ваксиниране срещу Ковид-19. Отрицатели на ваксините са и повечето пастори в махалите. В резултат на техните проповеди, от години ромите масово отказват да поставят на децата си задължителните ваксини. Като резултат, в гетата избухват локални епидемии от морбили и хепатит.

Таня Боева напира за съветник

Със силиконови гърди напред към победата на 29 октомври и връщането на българщината и националното самосъзнание. Така изглежда в Стара Загора номинацията на партия „Възраждане” за общински съветник в града на липите в лицето на чалга примата Таня Боева, прочула се с делата, които води с бившия си съпруг Мишо Бургуджиев.

Поправената с фотошоп до неузнаваемост на плаката си, кандидат-общинарка се състезава от партията на Костадин Костадинов, след като лично получила покана от варненския предводител да управлява старозагорци идните 4 години. Хубавицата се състезава под номер 11 в листата на „Възраждане” и предвид как е изкусурена на предизборните си постери, може да се очаква да кове бъднините старозагорски още дълго време, тъй като въпреки че е на 49 години, от снимката й електоратът може да се усъмни дали изобщо има възрастта да е кандидат-съветничка.

„Приятели, аз подкрепям „Възраждане“, като в тяхно лице виждам единствен шанс да запазим националната ни независимост и защита на българските интереси! С отговорност приех поканата да бъда кандидат за общински съветник в гр. Стара Загора. В този смисъл изразявам пълната си подкрепа за г-жа Искра Михайлова – кандидат за кмет на „Възраждане “ –  Стара Загора!“, написа в профила си в инстаграм певицата.

С тези думи примата на чалгата от далечното минало не само влезе в устите на избирателите като странен избор от страна на Костадинов, но и стана поредната звезда от лекия жанр с опит да се домогне до властта. Или някоя партия да се домогне до властта чрез нейната популярност, каквито случаи родният политически живот познава от години…

1 Коментар
  1. Lucid & Ferrous казва

    И къде е тук изненадата?!
    97% от популацията ни е с цигански гени – дали мангалите са интегрирани или не, по-избелени или по-мургави, все е тая – човекоподобни, с гени от макаци.
    Източен и Западен Рим са ни мразели у червата заради непокорните траки, готи и най-вече Балгар. И при всяка възможност, особено Византия (Османска империя) са ни натрисали човекоподобните за да ни заличат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.