Румен Радев заповяда: Властта на спешна среща за новата война

3 5 329

Президентът Румен Радев свиква днес, сряда, консултативна среща с премиера, председателя на парламента, силовите министри и шефовете на службите, заради рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти. Началото е в 18 ч., ще се обсъдят мерки за минимизиране на опасностите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава във вторник вечерта.

Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

Поканени за участие в консултативната среща са председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Служба „Военно разузнаване“.

Реклама

Не са поканени партийните лидери като случайника Кирил Петков…

Още преди ден държавният глава заяви, че е готов да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради войната между групировката „Хамас“ и Израел, ако е необходимо.

Засега е насрочена само консултативната среща

Конфликтът в Ивицата Газа междувременно взе над 1800 жертви и от двете страни. Около хиляда от загиналите са израелци, останалите са палестинци, твърди се, че още около 1500 бойци на „Хамас“ са били убити. Жертви на бойните действия и бомбардировки са станали и десетки чуждестранни граждани. Междувременно Израел си върна контрола над Газа и изглежда, че смята да го засили, коментират световните агенции. Има обаче взети израелци за заложници.

3 Коментара
 1. Ivanov казва

  Румен Радев с оперативен псевдоним „Мойсей“. От началото на войната в Украйна. Отказва да свика Консултативния съвет за национална сигурност, за да не лъсне скандала, че България подарява на Зеленски, оръжие и боеприпаси за над 5 млрд. евро. (Плюс два нови руски ядрени реактора)

  Обаче, за Израел, моментално свика консултативна среща с премиерът, председателят на парламента, силовите министри и шефовете на службите Ето това е Мойсей, който така и не го поканиха в Москва, а от три години не му вдигат и телефона. Макар да е президент на масонска колония.

 2. ИСТИНАТА казва

  А,КОГА Г-ПРЕЗИДЕНТА ще СВИКА СРЕЩА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,“ДЖУДЖЕТАТА“,“,Белене“, „Лукойл“,“Росенец“,“Камчия“,Капитан Андреево,ПАНАИРА,………………………,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ“герб“ и ЯТАЦИ ???? ТОВА НЕ е ли НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ????

 3. Триморец казва

  Агинт Мойсей разкъкван като протрит зелун чарап от три страни
  Не маже да угоди на всичките си господари от Россия Израел и Сащ
  НЕ знае коя страна да вземе и да застанечб

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.