Кметът Валери Ролански докара рекордна глоба от 800 000 лева, община Роман потъна в дългове

0 14 269

773 789 лв. и 89 ст. е финансовата корекция, която община Роман, управлявана от кмета Валери Ролански, който драпа за трети мандат, трябва да плати на Държавен фонд „Земеделие“. Корекцията е наложена заради незаконосъобразно избран изпълнител на договора за ремонт на пътя Роман-Стояновци.

Цялата сума, отпусната безвъзмездно от ДФЗ, е на стойност 3 821 275 лв., съобщи zovnews.com.

За да може да изплати наложените й финансови корекции от проект по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен между Държавен фонд “Земеделие” и Община Роман по подмярка 7.2 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2004-2020 г. , общината потъна в дълг.

Реклама

Наложените финансови корекции са заради открита дискриминация в обявената обществена поръчка.

Интересното в случая е, че финансовата корекция не е обжалвана от страна на доскорошния кмет и неговия екип, като не са предприети никакви административни мерки.

Мълчаливото съгласие на местната администрация с финансовата корекция не само доказва грешката им, но и струва на жителите на общината точно 773 789 лв. и 89 ст.

Проверката на Narod.bg показа, че въпреки издънката, смърдяща на корупция, Валери Георгиев Ролански се кандидатира за трети мандат като кмет на Роман от местна коалиция ВМРО-БНД,Левицата, ДБГ, Алтернатива на гражданите, СДС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.