ПОТРЕС! Двама доктори умориха старица заради 2 апартамента в центъра на София (СНИМКИ)

4 7 669

Софийската районна прокуратура (СРП) проверява скандалния казус с дарените от болна жена 2 апартамента  в центъра на София на двама софийски лекари.

Говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Христо Кръстев официално потвърди, че обвинението се самосезирало след разследване в петък на Нова телевизия и последвали материали по казуса в различни медии.

Д-р Лидия Чакърова, която преди да почине приписва апартаментите си на лекарите

Историята с починалата на 1 септември Лидия Чакърова, която приписала два апартамента в столицата – на бул. „Мария Луиза“ и в кв. „Лозенец“, на началника на клиниката по хирургия в „Александровска болница” доц. д-р Манол Соколов и на дерматолога д-р Евгения Божикова срещу грижи, провокира стотици негативни коментари в социалните мрежи.

Ето го доктора с апартаментите Манол Соколов

Близки на Лидия Чакърова твърдят, че двамата лекари са я оставили да умре – не са й давали храна и вода, а цялото тяло на възрастната жена е било посинено, съобщи Нова телевизия.

Тя била кремирана два дни след смъртта си в Пловдив, където декларация за съгласие от наследник не е задължителна, а никой от близките не е уведомен.

Реклама

Според информацията на Нова тв смъртта на Лидия е констатирана от общопрактикуващия лекар д-р Иван Минков, с когото д-р Божикова живее на семейни начала.

На въпрос на “24 часа” за подробности около започналото още в уикенда разследване, говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев обясни, че колегите му от столичното районно обвинение ще проверяват дали не става дума за изнудване на болната жена, дали лекарите са полагали някакви грижи, след като са подписали договорите са издръжка и са получили собствеността на Лидия Чакърова.

Евгения Божикова вече е горда собственичка на имот в топ локация…

Ако се докаже измама от страна на д-р Манол Соколов и на д-р Евгения Божикова, те могат да бъдат осъдени според Наказателния кодекс от 2 до 8 години затвор.

Пред Нова телевизия дерматоложката д-р Божикова обясни, че когато Лидия Чакърова й предложила да й дари петстаен апартамент на столичния булевард „Мария Луиза”, мислила дълго, но адвокатка я посъветвала да не отказва.

На 20 април 2023 г. Лидия дарила втори апартамент в квартал “Лозенец” на завеждащия клиниката по хирургия в „Александровска” болница доц. Манол Соколов, на когото преди години е била пациент, твърди Нова тв.

В писмо до медията адвокат на доц. Соколов твърди, че той и Лидия се познават от 2003-2004 г. Освен медицински грижи, доцентът оказвал помощ и съдействие с битови нужди на жената, посещавал я ежеседмично преди да почине.

4 Коментара
 1. Финч казва

  В качеството си на какви тези лекари, или по-точно търгаши, вземат апартаментите на старата жена??? Че и много мислили!!! Тя си има наследници! Разбирам да са мутри- изнудвачи, но лекари!… Позорно е. Алоооо! Прокуратурата!

 2. Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист казва

  Като стана дума за доктори:
  ДОЦ.МАНГЪРОВ И ЛЕКАРИ: НАСАЖДАТ СТРАХ ОТНОВО ОТ КОВИД АБСОЛЮТНО НЕОБОСНОВАНО! ЦЕЛТА Е ДА ВИ НАБОДАТ, ЗА ДА ОПРАВДАЯТ РАЗХОДИТЕ СИ И ДА ИЗБЕГНАТ СЪДЕБНО НАКАЗАНИЕ! НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА УМИШЛЕНАТА МАНИПУЛАЦИЯ!

  До Министерство на Здравеопазването

  До Медиите в Република България

  Декларация от УС на Българския Алианс за достоен живот

  относно зачестилите медийни необосновани твърдения за повишена заболевемост и болестност от Ковид в страната.

  Уважаеми съграждани, представители на медиите,

  Ние, Лекарите от управителния съвет на БАДЖ с тревога наблюдаваме отново, поведението на бившите главни участници, (с медицинско образование, за съжаление) в насаждането на страх както при предишната “епидемична“ обстановка в България: А. Кунчев, Р. Аргирова, И. Христова, Х. Бацелова.

  От 10 дни се всява и натрапва, че отново идва в обществото зараза, пак от Ковид 19, вариант на Омикрона, нов!!!

  Категорично заявяваме, че в страната няма никаква опасност за населението и за общественото здраве от дихателни инфекции! Обстоятелството, че децата се върнаха в училищата и в детските градини, а хората от отпуски, винаги е водило по това време на годината до ръст на дихателните инфекции – това е статистически факт! Болниците, в частта им откъм дихателни инфекции са празни! Всичко това е въпреки подновените опити да се превърнат в клинични пътеки, с покани за хоспитализация и за участие във „експеримент/клинично изпитание” с т.н. „ваксини” срещу ковид.

  Десетки години, този статистически факт не е бил новина! Сега обаче с помощта на медиите се опитват да го направят „гореща новина”. И затова си има причина: България е дала досега над 570 милиона лева за тестове и ваксини. След април 2022 множество от тези тестове, особено по училищата отидоха в кофата за боклук! Т.н. „ваксини”, (все още в експериментален период, между другото), станаха складова безполезна наличност в РЗИ, а над 11 милиона от тях са, частично дарени, друга малка част – продадени, а голямата част поеха към боклука.

  Именно това е причината чиновниците, довели до уплахата хората през 2020 – 2022, организирали „ваксинационни пунктове” в …метро-станциите, отново да са по студията в опит да защитят /меко казано/ „грешната си преценка” преди време. В същото време решението на техните политически поръчители е отново да похарчат обществените пари пак за „ваксини”, вместо за 120 детски градини, за медицински и социални дейности или за пълната акредитация на лабораториите осигуряващи проверка на качеството на пътищата, храните, въздуха, медицината.

  Опитаха се да ни уплашат с маймунски шарки, марбургски трески. Номерът им обаче не мина и затова се върнаха пак към старата тема. Отново с медийни инструменти, а не с научна обосновка.

  Целта е ясна, да ви НАБОДАТ, колкото се може повече, за да оправдаят разходите си и да избегнат съдебното наказание. Чиновниците и слугите на СЗО в България няма да успеят! Освен ако се уплашим и ги послушаме.

  Заявяваме, че БАДЖ внимателно наблюдаваме процесите в обществото и настоятелно призоваваме този процес на плашене с безобидни ситуации да бъде прекратен веднага!

  Очакваме прокуратурата на Република България да се самосезира за предполагаемо насаждане на страх и да постъпи по закон.

  Настоятелно призоваваме родителите да не позволяват децата им да се върнат он лайн заради, страховете на някого, когато и да е и където и да в училищата.

  Обръщаме се към медиите да дават правото и на „различното” /всъщност – научно-обосновано/ медицинско мнение, особено след като е видно, че няма нищо необичайно, камо ли опасно сред народа ни.

  д-р Георги Тодоров

  доц. Атанас Мангъров

  д-р Пламен Пасков

  адв. Нина Ламбова председател на УС на БАДЖ

 3. По тироида ще ги разпознаете казва

  В качеството си на лекари с изобилни гени от ЧАНДАЛА, Финч! Неграмотните човекоподобни убиват за 5 лева, образовани – за повечко.

 4. Калина казва

  Аз съм пациент на доц. Соколов и съм абсолютно убедена, че този човек не е способен на неморилани действия спрямо човек в беда. Твърдя го от личен опит. Според мен става дума за лични отношения между двама колеги, които са се познавали от години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.