Narod.bg пита Кирил Вътев: Има ли ОПГ за рекет в Министерството на земеделието? (ВЪПРОСИ)

2 11 515

Има ли организирана престъпна група за рекет в Министерството на земеделието и храните (МЗХ), която по криминален начин заработва „комисионни“ от бизнеса? Дали министър Кирил Вътев е наясно с безобразията, които творят негови подчинени и дали управникът е поредният рекетьор, облечен с власт?

Това са част от въпросите, които Narod.bg зададе официално до министъра на земеделието Кирил Вътев чрез пресцентъра на МЗХ. Питанията са заверени и ще бъдат на бюрото на министъра за отговори.

Въпросите са на база на наши разследвания за съществуването на криминални практики в МЗХ, което е най-големият разпределител на европейски средства, които директно удрят по бизнеса на кандидат-кмета на Пазарджик Иван Папазов, един от най-големите месопроизводители в региона.

За щастие министър Кирил Вътев идва точно от този сектор като съсобственик на месопреработващата компания „Тандем“ и е наясно с тежките проблеми пред фермерите и без рекетьорските номера на корумпираните чиновници в МЗХ.

Ето какво попитахме министър Вътев, чиито отговори ще оповестим публично:

Реклама

1. Каква е причината за недопустимото забавяне на заплащането на обезщетението в размер на 5 370 000 лева за избитите 13 000 прасета от свинефермата на ЕТ „Томи-Веселка Папазова“ в с. Априлци, общ. Пазарджик?

2. Защо 2 години след умъртвяването на животните заради африканска чума, доказателства за която така и не бяха представени, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Пазарджик не издава новия акт за обезщетение съгласно решение на Административния съд №908/07.12.2022?

3. Ще се ангажира ли Министерството на земеделието и храните с намирането на работа на над 200 служители на ЕТ „Томи-Веселка Папазова“, които са заплашени от съкращения заради безобразната работа на чиновниците в повереното ви ведомство?

4. Целенасочено ли не се изплаща и сумата от 1 387 988,94 лв., която ОДБХ-Пазарджик дължи на „Свиком“ АД (ЕИК 122046115) на базата на Акт за обезщетение, влязъл в сила на 30.06. 2023 г., чийто срок изтече на 30.07.2023-а? Чия е вината за поредното погазване на закона от страна на регионалната дирекция на БАБХ, която е на ваше директно подчинение?

Очакваме министър Кирил Вътев да отговори на въпросите ни в спешен порядък, за да стане ясно на цялата общественост какви са реалните условия, при които работи бизнесът в държава-членка на Европейския съюз.

2 Коментара
 1. ЕКСПЕРТ казва

  Досегашните правителства ще бъдат детска градина в сравнение със сегашното.

  12 МИЛИАРДА ЕВРО по европейски програми предназначени за България трябва да бъдат откраднати по следната схема:
  – 20% се връщат в партийната каса на Европейската народна партия;
  – 10% се траншират по сметката на Джордж Сорос (от тях Сорос присвоява 30%, а останалите ги разпределя по НПО-та);
  – 20% за партийните каси на ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС (от тях 70% остават за „партийни мероприятия“, а останалите 30% се усвояват от ръководството на тези партии);
  – остатъка от 50% са за изпълнение на еверопроекти, които се усвояват от избрани от тези партии мафиотски фирми.
  Може по изчисленията на процентите да се види за какви мащабни кражби става дума.
  Под словосъчетанието „партийни мероприятия“ се разбира:
  – комисионни за членове на висшите съдебни органи;
  – комисионни за ръководството на профсъюзите КНСБ и „Подкрепа“;
  – комисионни за подбрани адвокати;
  – комисионни за ръководството на телевизиите БНТ, БТВ и Нова ТВ;
  – комисионни за определени новинарски сайтове.
  ТОВА Е!

 2. Велика казва

  Горко му на този човек, тежко е да носиш отговорност за служителите. Защо не си плащате мутри бе?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.