ПРЕДИЗБОРНО: Багери захапват летния сарай на Ахмед Доган

3 113 899

Областният управител на Бургаска област Пламен Янев е отправил покани към три общински и две частни дружества за събарянето на незаконните сгради в парка Росенец. Те са част от комплекса на нос Бутамята, известен като „летния сарай“ на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Янев предприема тази стъпка след като и във втората процедура за възлагане на обществена поръчка за събаряне на сградите, обявена от държавата преди месец, отново не се яви нито един кандидат.

След провала на първата процедура сумата за събарянето бе значително увеличена. „По тази причина администрацията следва процедурата по закон, а именно чрез отправяне на директни покани към строителни фирми“, съобщават от областната администрация в Бургас.

Реклама

Писмо-покана за сключване на договор е изпратено до три общински дружества, чийто основен предмет на дейност е строителство – „Чистота“, „Бургасинвест и „Благоустройствени строежи“. Покана е изпратена и до две частни строителни компании, които са проявили интерес към изпълнението на обществената поръчка, но не са подали документи за участие в процедурата по възлагането й.

В първата процедура за възлагане на обществена поръчка през 2021 г. не бе подадена нито една оферта. Ситуацията се повтори и при обявяването на втория търг. Сега сумата за извършване на дейностите по събарянето е увеличена от 68 200 лв. на 166 422,80 с ДДС, съобщават от бургаската Областна администрация.

Според Пламен Янев три от поканите са отправени към общински дружества, тъй като незаконното строителство е извършено на територията на Община Бургас и именно тя е отговорна за премахването, ако собственикът на имота не го направи.

Предмет и на третата процедура по възлагане на обществената поръчка е премахване на триетажна масивна сграда и преместваем обект за охрана, обявени за незаконни със заповеди на кмета на Бургас Димитър Николов Те се намират на плажа в местността Отманли и към момента не се използват.

3 Коментара
 1. ЕКСПЕРТ казва

  Досегашните правителства ще бъдат детска градина в сравнение със сегашното.

  12 МИЛИАРДА ЕВРО по европейски програми предназначени за България трябва да бъдат откраднати по следната схема:
  – 20% се връщат в партийната каса на Европейската народна партия;
  – 10% се траншират по сметката на Джордж Сорос (от тях Сорос присвоява 30%, а останалите ги разпределя по НПО-та);
  – 20% за партийните каси на ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС (от тях 70% остават за „партийни мероприятия“, а останалите 30% се усвояват от ръководството на тези партии);
  – остатъка от 50% са за изпълнение на еверопроекти, които се усвояват от избрани от тези партии мафиотски фирми.
  Може по изчисленията на процентите да се види за какви мащабни кражби става дума.
  Под словосъчетанието „партийни мероприятия“ се разбира:
  – комисионни за членове на висшите съдебни органи;
  – комисионни за ръководството на профсъюзите КНСБ и „Подкрепа“;
  – комисионни за подбрани адвокати;
  – комисионни за ръководството на телевизиите БНТ, БТВ и Нова ТВ;
  – комисионни за определени новинарски сайтове.
  ТОВА Е!

 2. Мей казва

  ТОЧНО ОБОБЩЕНО. ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА С БРЮКСЕЛ. НАРОДА ДА МУ ТЕГЛИ СИКТИР НА ТОЗИ „абсолютно корумпиран евро парламент“ ТАМ ДОРИ НЕ СА „АЛИ БАБА И 40 РАЗБОЙНИКА“ ТАМ СА БЕЗБРОЙ КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ НА, КОЙТО ОТ КАКВА КЛАСА МУ ПОЗВОЛЯТ ДА СЕ ИЗЯВИ.

 3. Красимир казва

  В тази сбъркана държава освен да рушите нещо друго можете ли да правите,че и пари за събарянето ще давате, просто е конфискуваш,национализираш,узаконяваш,продаваш,ето ти пари за общината или пак искаме да крадем…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.