След сватба:  Просто Наско подкара „Промяната” в Хасково (ШОКИРАНО ВИДЕО)

0 14 815

След година в нелегалност комичният бивш министър на културата от „Продължаваме промяната” Атанас Атанасов, по известен като „Просто Наско”, отново е налазил в дълбоките води на политиката, показа проверка на „Уикенд”. Въпреки купищата скандали през краткия му министерски мандат фамозният читалищен деец, представян като нов „народен будител“, продължава да се радва на огромното доверие от своите съпартийци.

Неслучайно от коалицията ПП-ДБ са го поставили като водач на своята листа за общински съветници в Хасково. Да отбележим за изпадналите в потрес, че мястото му се полага по право. Просто Наско е общински лидер на „Продължаваме промяната” в града.

„В листата няма пълнеж, а стойностно съдържание. Тя е цветна откъм възраст, опит и професионални умения”, коментира развеселено в типичният си стил нежният Наско след внасянето на документите за регистрация.

Ексминистърът побърза да се похвали, че подредбата е одобрена от всички коалиционни партньори, които единодушно се съгласили той да е водач. Наши източници от града имат друга версия предвид предишните му изяви като политик. Атанас Атанасов остави популярност с не един и два нелепи гафа в мандата си като министър, но черешката на тортата бе прочутото му видеоселфи от министерския кабинет на рождения му ден през април, когато навърши 32.

Тогава, с вид на здраво напушен с трева, Просто Наско си направи селфи и запис, в който в неадекватно състояние и забавен говор благодари на всички, поздравили го за рождения му ден.

Месеци след това бурните реакции и споровете дали е бил под въздействието на наркотици не спираха, а опозицията използва случая да се подиграва на кадрите на „Промяната” нонстоп.

Реклама

За да тушира скандала министърът заяви, че си направил експеримент – искал да види колко хора ще коментират странното му видео и отсега нататък всеки петък щял да прави други клипове, в които ще говори за култура. Разбира се, не последва нито един клип.

След падането на кабинета на Кирил Петков Атанас Атанасов набързо бе изпратен в заслужена почивка. Тя явно е била доста кратка, щом година по-късно от ПП отново опряха до него, за да довършат борбата си с политическата мафия.

Твърди се, че представителите на останалите партии в коалицията далеч не били очаровани от новината, че разсмелият цяла България бивш културен министър ще е начело на листата за общински съветници.

Анализите им показали, че Атанасов е последния човек, който може да убеди хората в Хасково, че „Промяната”, прегърнала статуквото, има въобще идея да разбие олигархичния модел, владеещ общината от десетилетия. Нямало обаче как да пречупят волята на съпредседателя на партията Асен Василев, който е отколешен ментор на Просто Наско по нежна линия.

След като под силен натиск миналата година Василев бе принуден да извади Атанасов от кандидат-депутатските листи, този път бил непреклонен. Преди да атакува общинската власт, Просто Наско побърза да опровергае пикантни слухове за себе си. От негови публикации в социалните мрежи стана ясно, че се е бракувал с дългогодишната си приятелка Яна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.