НАП удари Тодор Попов! Кметът на Пазарджик взима 3000 лв. на месец, харчи 15 бона в топ хотел – общинар пълнел сметката му! (СНИМКИ)

3 13 897

Тодор Попов най-сетне падна в лапите на НАП! Инспекторите от приходната агенция са установили драстични разминавания в парите на проваления кмет на Пазарджик – прибира официална заплата от 3000 лева на месец, а само за две нощувки в топ хотел е пръснал над 4000 лв. Какъв може да е произходът на парите на пещереца с афинитет към забавления от Колумбия, освен престъпен, пита Narod.bg?

Ето какво пише негов стар опонент в града край Марица Благо Солов:

НАП констатира укрити доходи от Тодор Попов? Харчел по 4 бона за нощувка в баровски хотел. За три посещения платил близо 15 000 лв.

Апартаментът, в който кметът с 3 бона заплата харчи 4000 лева само за 2 нощувки

Срещу кмета на Община Пазарджик Тодор Попов има издаден данъчен ревизионен акт за установено несъответствие между официално декларираните доходи и реално направените разходи.

За тази проверка и последвалото дело не се дава никаква публичност, защото пиарите на кмета се страхуват, че скандалната информация и констатациите, включени в ревизионния акт на инспекторите от приходната агенция, могат да се отразят негативно на обществения имидж на градоначалника точно преди местните избори.

Експертите от НАП, които са извършили задълбочена проверка на всички приходи и разходи на градоначалника, са съставили ревизионен акт с констатации, че Тодор Попов харчи повече отколкото получава. Актът е съставен на 22.05.2023 година.

Първата административна инстанция е отхвърлила жалбата на Попов срещу акта и сега той се гледа на втора инстанция в Пазарджишкия административен съд.

Някои от констатациите на НАП са много интересни и пораждат нови въпроси към градоначалника.

Ето само една част от тях:

Как при гласувана от Общинския съвет заплата за кмета от малко над 3000 лв. месечно, Тодор Попов си е позволил да плаща над 4000 лв. за престой в президентския апартамент на луксозния хотел „Кемпински гранд арена“ в Банско само за 2 нощувки ?

За да сме максимално коректни, кмета на Пазарджик и заплатил сумата от 4087,10 лв. за 2 нощувки на 12 и 13 януари 2021 година.

Луксозният V.I.P. апартамент в 5-звездния хотел предлага елегантна атмосфера, уют и уединение на площ от 240 кв.м.

Реклама

Апартаментът разполага с две спални, две бани, тоалетна за гости, обширна дневна стая луксозна мека мебел и камина, с допълнително помещение за хранене, бар, 50-инчов телевизор и конферентна зона за 10 човека. Банята е изработена от италиански камък и e обзаведена с мраморни мивки с екологични филтри, частна сауна и парна баня, джакузи и 32-инчов телевизор. Има и пряка връзка със SPA центъра на хотела.

Явно луксът е успокоявал изморения Попов след напрегнатото му кметско ежедневие, тъй като справката показва, че без да се притеснява от високата цена той е станал редовен клиент на хотела и няколко пъти е търсил уединение, ползвайки услугите му през 2021 година.

Кметът на Пазарджик и ползвал както президентския апартамент, който е включен в елитната класация „Топ 101 апартамента в света“ на списание „Еlite Traveler“ заедно с други супер луксозни имоти в целия свет, така и другото V.I.P. помещение в хотела – луксозния панорамен апартамент.

Според хотелските регистри при престоя си Попов винаги се регистрирал или сам или „с домашен любимец“.

За 3 посещения в хотела за по 2-3 дни през месеците януари, август и октомври 2021 година Тодор Попов е платил общо 14 876,31 лв.

Целият му деклариран доход за 2021 година обаче е около 35 000 лв.

Излиза, че само за 8 дни той е похарчил почти половината си декларирани доходи ?!?

При проверката са констатирани и други интересни данни.

Например как общински служител от най-близката обкръжение на кмета периодично е внасял суми с неизяснен произход и в голям размер по личната банкова сметка на Тодор Попов.

Очаквайте още данни за констатираните нарушения на данъчните закони.

За съжаление от доста време кметът се крие, не присъства на сесиите на местния парламент за да не отговаря на неудобните въпроси на общинските съветници, не дава пресконференции и не се среща с медиите.

Той няма приемен ден и не приема граждани.

Попов упорито отказва да обяви публично какви са личните му доходи,  преди началото на кампанията за кметските избори.

Това, както и констатациите на инспекторите от приходната агенция само засилват усещането за дълбока корупция в Община Пазарджик.

3 Коментара
 1. ТЕСТ 1-2-3 казва

  ОТ. ДНЕС СЪМ ФЕНКА НА ВЕНЗИ, УРОДИ..

  ЩОМ МАЙКЪЛ ДЖАКСЪН Е ЕКС – ИЛЮМИНАТ… ДАЛИ Е ЗАПРИЛИЧАЛ НА СРАЧКОВ, КАТО Е ОСТАРЯЛ…?!?

 2. трифонов казва

  Е защо чак сега? нали се пише отдавна за това лице!!!! Типично по нашенски! След събитията!!!!!!!!!!!!!Каквото и да пишете не ни учудва! Само се пише и нищо!

 3. Финч казва

  Кога, кога, кога най- накрая ще има разследван поне един крадлив и корумпиран политик и вкаран в затвора?????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.