НОВИНАТА: Партията на Румен Радев се ражда през ноември

2 9 919

Партията на президента Румен Радев стартира през ноември! Новият политически субект все още няма име, но се работи по изграждането на местните структури. Неслучайно президентските хора видимо се ангажират с предстоящите кметски избори – нещо, против което възропта публично и Корнелия Нинова.

Нейните притеснения са свързани с факта, че част от опитните бесепари по места директно си минават под крилото на Радев, без да го крият. Цели организации се откъсвали от Столетницата и работели за бъдещия президентски проект, пише в. „Галерия“.

Реклама

Притесненията на Нинова обаче, макар и да са видими, би трябвало да са по-слаби от тези на „Продължаваме промяната“, защото именно активистите на ПП по места са стожери на новия субект. Той щял да се комуникира като центристки, но с лек ляв уклон, твърдят запознати с хода на действията, които започнаха още през пролетта. Тогава реагира дори Христо Иванов, който веднъж вече се опари при пръкването на „Промяната“, която отмъкна с лекота част от избирателите на ДБ.

„Президентът сформира една нерегистрирана партия на властта. Не е тайна, че се очаква много сериозно участие на президентския отбор на местни избори“, ожали се напролет пишман политикът Христо Иванов.

В доста градове вече има кандидат-кметове, приближени до Радев. Част от тях са бивши бесепари, а други се лансират като независими. Те вървят ръка за ръка с местни бизнесмени, които са най-заинтересовани от стабилна местна власт. Очаква се именно на думата „стабилност“ да заложат и президентските кандидати за кметове в започващата след два дни кампания, по което лесно ще могат да бъдат и разпознати.

2 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    КЪДЕ е ЮМРУКЪТ Г-н ПРЕЗИДЕНТ ???? КОИ са МУТРИТЕ Г-н ПРЕЗИДЕНТ ????

  2. Lucid & Ferrous казва

    Партии и политици бол, държавници нямаме.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.