ИЗВЪНРЕДНО: COVID се завръща – 445 пипнаха заразата

4 5 455

За пръв път тази година националният ковид портал отчита над 400 нови случая на COVID-19 наведнъж – регистрираните пациенти с коронавирусна инфекция за изминалото денонощие са 445 души.

Броят е по-голям заради допълнителния почивен ден в края на миналата седмица, т.е. вчера лекарите и болниците са отчели в системата и новите случаи от трите почивни дни. В такъв диапазон случаите не са били от миналия ноември, когато надхвърлят 460.

Реклама

При подобни ситуации с повече празници тази година, случаите са били по-малко – на 4 януари са 301, на 19 април след Великден са 295, на 3 май след дългия уикенд около 1 май са 300. Трябва да се отбележи обаче, че тогава през почивните дни в системата са постъпвали по-регулярно данни, докато сега за неделния ден потвърдените нови случаи са само 39, в събота са вписани още 80 души, а за празничния петък – 32.

За щастие, сега хората в болница са по-малко в сравнение с началото на годината. Хоспитализациите с COVID-19 в момента са 275, докато на 20 април например, след Великден, в болница са се лекували 351 души. За изминалото денонощие са регистрирани четири смъртни случая, но и те вероятно включват почивните дни.

Новите адаптирани ваксини на „Пфайзер“/“БионТех“ ще започнат да се прилагат от утре.

4 Коментара
 1. Хрх казва

  И МАЙМУНЕЦИТЕ ОТ „ЗДРАВЕЙ, БЪЛГАРИЯ!“ ДА СИ ГИ ДЪРЖИТЕ, ЕЙ.
  ДА ВИ НАПОМНЯТ ОТКЪДЕ СТЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ…

 2. ГмО интернешънъл прадъкшън казва

  Е ДА СЕ ГРИП! КАКТО СИ ЗНАЕХ ОТ САМОТО НАЧАЛО.
  А ГРИПЪТ, „ЛЕКУВАН“ С ФАЛШИВИ ЛЕКАРСТВА ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО И НИКАКВО МЕДИЦИНСКО ВНИМАНИЕ И КОМПЕТЕНТНОСТ ПРЕДИЗВИКВА КАКВО? СМЪРТ

 3. Галина Колева казва

  Тези, които не се ваксинирам май ще ги бъде… Ми

 4. Аха казва

  Наскоро СЗО изплю камъчето, но малцина четоха: Ваксината сама по себе си не нс=оси зараза, НО СРИВА ИМУННАТА система и оттам активира скрити заболявания, за които човек не знае. ЗАЩО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА този факт? Естествено всеки нормален човек интуитивно го знае. Да му мислят ваксинираните.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.