Подарък от Вълка? Бабичката посегна на мерцедеса за 300 бона на Радостин Василев (СНИМКИ)

1 15 289

Столични автокрадци, действащи в района на ж.к. „Младост“, са направили неуспешен опит да откраднат баровския джип „Мерцедес“ GLS, собственост на независимия депутат и ренегат от 2 партии Радостин Василев, научи „Уикенд“ от свой полицейски източник. Инцидентът с лъскавото возило на Руди Гела станал преди около месец, в средата на месец август, но не фигурира в официалната сводка на СДВР, вероятно защото на практика няма реализирано престъпление.

Наглото посегателство над джипа на Радостин Василев се е състояло посред бял ден около района на „Резиденшъл парк“ в „Младост“ 1А, малко след като народния избраник паркирал возилото си на обществен паркинг, бързайки по свои дела. Час по-късно, когато Руди Гела се върнал при джипа, установил, че предната шофьорска врата е открехната и че някой опитал неуспешно да подкара мерцедеса чрез разбиване на софтуера на автомобила и извличане данните от ключа. За щастие, неизвестните до този момент автоапаши не са успели да се справят с допълнителните защитни устройства и да изведат на собствен ход депутатския джип.

Според източник на „Уикенд“, Радостин Василев веднага е повикал свой приятел полицай от СДВР, а впоследствие е закарал джипа си на скенер поради опасения, че целта на джамбазите е била не да откраднат мерцедеса му, а да му поставят проследяващи и записващи устройства. Страховете на Руди Гела обаче са се оказали неоправдани, а след като станало ясно, че возилото му е „чисто“ от проследяваща техника и записващи устройства, той не е подал официален сигнал в полицията, че е имало опит за кражба на автомобила му.

Ченгета от 7-мо РПУ в София предполагат, че автокрадците са прихванали чрез скъпоструващо техническо устройство сигнала от ключа Радостин Василев, докато той се е отдалечавал от мерцедеса си и впоследствие са проникнали във возилото, опитвайки се да го запалят без ключ. Софтуерната защита на мерцедеса обаче е сработила и апашите са си тръгнали без плячката, оставайки открехната предната шофьорска врата, може би за да не активират устройството срещу кражба Signal amplification relay attack.

Ченгетата подозират за неуспешната кражба групата около Илиян Димитров – Бабичката, към която гравитират Владо Македонеца, Ивайло Фаската и Георги Воденичаров – Кико. Твърди се, че тази банда джамбази единствена разполага със софтуерна джаджа, нужна за кражбата на нови модели „Мерцедес“. Машината струва близо 50 000 евро на черния пазар, но за щастие на Руди Гела не винаги е ефикасна и понякога дава бъгове.

Реклама

Илиян Бабичката се прочу в края на 2021 г., след като беше арестуван заради кражбата на джипа на съпругата на Росен Плевнелиев – Десислава, задигнат пред очите на някогашната синоптичка от подземния паркинг на „Ринг мол“. Плевнелиеви повече не видяха джипа си, а за капак задържаният за кражбата Илиян Бабичката беше пуснат от ареста поради липса на доказателства, че той е сред извършителите. Съучастниците му Македонеца и Фаската пък дори не бяха задържани, тъй като се укриха от органите на реда, докато бурята утихне.

Същевременно „Уикенд“ научи от близки до Радостин Василев, че той планира да продаде баровския „Мерцедес“ GLS заради негативите, които му носи тузарското возило, чиято заводска цена започва 300 000 лв.

След като миналата есен Руди Гела яхна най-луксозния джип на „Мерцедес“ и му постави ВИП регистрационна табела с еднакви номера, негов съгражданин от Плевен сезира КПКОНПИ заради несъответствие с доходите му. Според сигнала на Христо Аврамчев до Антикорупционната комисия, Радостин Василев не е вписал коректно в задължителната си имуществена декларация реалната цена на джипа, която надхвърля 300 бона.

Независимият депутат е декларирал, че притежава 150 000 лв. и 39 000 евро в наличност, като сметките не излизат. В сигнала се твърди, че Руди Гела е реален собственик на мерцедеса, макар джипа да се води на лизинговото дружество „ВИП Лизинг“ – елегантен начин да се прикрие видимия белег на депутатското замогване.

„Радостин търси купувач на джипа, който боде очите и на софиянци, и на плевенчани. Освен всичко друго из Плевен масово се мълви, че джипът е подарък от Румен Вълка“, разкрива запознат с драмата на Руди Гела. Съмненията за обвързаност между Василев и Румен Гайтански идват от обстоятелството, че първоначално „Мерцедес“-ът GLS 400 с регистрационен номер СВ 5555 РВ се водел собственост на фирмата „Кристална вода” – дружество, свързано с мастития бизнесмен от обръчите на Доган.

1 Коментар
  1. Отврат казва

    Ha- ha ha!
    ГОРКИЯТ. ДЕГЕНЕРАТ ОТ ОБРЪЧИТЕ. НА МАСТИТИТЕ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.