Новина на Narod.bg: Васил Божков лети за САЩ

2 27 943

Най-богатият българин – Васил Божков, другата седмица лети за Съединените американски щати, въпреки че според решение на българския съд бизнесменът е под домашен арест, научи ексклузивно Narod.bg от свой човек в МВР.

На 5 септември състав на Софийския апелативен съд пусна хазартния бос от килията и го прати вкъщи, като в ръцете на МВР е оставен контролът върху обвиняемия, който ще се извършва с електронна гривна. Решението на съда за мярката за неотклонение по делото за неплатени такси за близо 700 милиона лева е окончателно.

Въпреки това, обаче, идната сряда или четвъртък – 27-28 IX, милиардерът заминава с чартърен полет за САЩ, където е привикан за пореден път да даде показания по делото за рекет.

Реклама

Източникът на Narod.bg твърди, че през американското посолство е дошла заповед Васил Божков да бъде пуснат да лети до Вашингтон, която нашите власти, естествено, са уважили без много приказки.

На 25 август Васил Божков се върна от Дубай, за което първо Narod.bg съобщи два дни по-рано – на 23-и.

В емирството баровецът пребиваваше в последните три години и половина, но след кацането си в София беше задържан още на летището. На следващия ден Софийският градски съд го прати в ареста.

На 26 август СГС постанови „задържане под стража“ за хазартния бос. Преди това прокуратурата поиска постоянния му арест, защото имало опасност да се укрие. На 5 септември магистратите по пратиха в къщата му на „Московска“ 43 с електронна гривна.

2 Коментара
  1. Бай Ставри казва

    Добре де,а НАШИТЕ СВЪРШИХА ли си РАБОТАТА с него-РАЗПИТАХА ли го ???? Какво НАУЧИХА ???? ЗАЩО „Другарят“Борисов още НЕ е с ГРИВНА ???? А,“Другарят“Горанов???? А,Менда???? А,……..????

  2. Веселин казва

    Ха ха, това дори не е колония с местно самоуправление, предвид наличието на избори, а ГЕТО, в което прокуратура и съд, функционират на принципа на мешерето, МВР е най-добре организираното ОПГ, ГДБОП е реалният наркобос, ДАНС отговарят за това – в гетото да не влизат никакви капитали, за да продължава да функционира като гето, а метрополията съобщава на мешерето с SMS, какви решения да взема.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.