Горива по 5 лв. за литър?! Сглобката реши за „Лукойл“

6 14 035

Със 122 гласа „за“ и 43-ма „против“ Народното събрание одобри възможността държавата да назначи свой особен представител в рафинерията „Лукойл Нефтохим“, ако е застрашена националната сигурност.

Законопроектът е изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Вносители са Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Мустафа Карадайъ и Ивайло Мирчев.

Критично към проекта се изказаха депутати от БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Трите групи гласуваха единно против проекта.

Румен Гечев от БСП каза, че преминаването на нефтопреработвателното предприятие на неруски петрол ще оскъпи твърде много крайния продукт, според някои анализатори – до 5 лева за литър гориво. Той изрази и съмнение, че алтернативни на руските доставки въобще са възможни заради ограничената пропускателна способност на Босфора.

Петър Кънев от БСП изрази учудване как Народното събрание би контролирало особения представител на държавата, както се предвижда в законопроекта.

Реклама

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ подчерта, че „ние с руски петрол подкрепяме украинските въоръжени сили“ – нещо, което „Лукойл“ отрича в родината си. Напомни, че „дерогацията ни е разрешена от ЕС“ , тоест компанията има право да внася руски петрол до края на 2024 г. „Всички от този бизнес обясняват, че ако това се случи, горивата ще бъдат по-скъпи“, предупреди той.

Деян Николов от „Възраждане“ разви от парламентарната трибуна версията, за която научил от „злите езици“ и според която лидери на партиите вносители имали план да одържавят рафинерията, след което да я продадат на руски инвеститор чрез Азербайджан, а американското посолство „май се е усетило“. Всичко това изпъстрено с думата „хипотетично“, вмятана във всяко изречение.

Хамид Хамид от ДПС каза на Гечев, че чрез него говори г-жа Митрофанова, и припомни, че в годините назад „Лукойл Нефтохим“ се е случвало да работи с до 50% неруски петрол. Явор Божанков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ добави: „Г-н Гечев буквално срути прогнилия западен империализъм като банка от 90-те години. Стане ли дума за петрол, газ и ядрено гориво, позицията е една и съща и на БСП, и на „Възраждане“ и на други ръководни хора в държавата.“

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ заяви, че целта е компанията да внася адекватно в българския бюджет, вместо да изнася печалбата си навън.

Според него за 2021 и 2022 г. България е пропуснала 2.1 млрд. лв. от рафинерията, а обещаните от нея на служебното правителство 700 млн. лв. още не са влезли в бюджета.

6 Коментара
 1. Гърневски казва

  Лапайте баура тъпи българи

 2. ✞❤️Пeшo Пeтeлa от Бaндитckа Bиeнa❤️ tiny.cc/a5w0vz казва

  ⚠️❌✡️Програма за унищожаването на българския народ приета на московския ционистки конгрес 1988 г.✡️❌⚠️

  ❌I. Удържане на властта
  1. Заграбване на средствата за масова информация.
  2. Всички, които участват пряко във властта трябва да имат местни имена и външност.
  3. Директорът може да бъде гой, но поне един от неговите заместници трябва да бъде от нашите.
  4. ⚠️Да не се допускат до властта трудещите се❗❗❗
  5. Да се поддържа репресивен апарат за пълен контрол❗❗❗
  6. Масон, които в оставил следи при провеждане на акция или използване на специални средства, завършва живота си със самоубийство или го ликвидират.
  7. ⚠️Да бъдат създадени и поддържани структури за ЧИСТКА в обществото❗❗❗
  Обезглавяването на гоите да се провежда по план, независимо от степента на активност.

  ❌II. Идеология
  1. Тотален контрол и строга цензура на Средствата за Масова Информация, литературата и изкуството.
  2. За репресиране на гоите (неевреите) може да се използва митът за антисемитизма.
  3. Да се разоръжи езичеството и да се внедрява религия, промиваща мозъците, на робски принципи. Поробването и асимилацията на българите трябва да продължава с нарастващи темпове.
  4. Да се действа само от името на народа и за народа, само с добри намерения – може да се говори всичко.
  5. Да не се допуска разпространение на антиеврейски лозунги сред обществото.
  6. Да не се допуска разпространение на листовки, обращения, вьзвания и заявления на гоите, нито призиви за справедливост и възмездие.

  ❌III. Денационализация
  1. Да продължи смесването на расите под вида на интернационализъм.
  2. Да се използват всякакви средства за пълно национално обезличаване на българите❗❗❗
  3. Под претекст за борба с национализма и шовинизма да се унищожава всичко национално.
  4. Да се осигури повсеместно организация и управление на българофобията (да се унищожава всичко българско с всички възможни средства).
  5. Да не се допуска разпространение на българската предхристиянска религия, тази религия да бъде обявена за фашистка.
  6. Да се приобщят българите към робските религии, а в православието да не се допускат никакви инициативи и свободомислие.
  7. ⚠️Да не се допуска в паспортите на гоите графа „расова принадлежност“ и да се ликвидира графата „националност“ ❗❗❗
  8. Да не се допуска статут на коренно българското население и други подобни ереси, които позволяват възраждане на нацията и културата.
  9. Да не се допуска създаването на Центрове на българска национална култура.

  ❌IV. Отнемане на свободите и възможностите за инициатива на българите
  1. ⚠️Своевременно да се попълват психиатричните лечебници, местата за лишаване от свобода, болниците, трудововъзпитателните училища, дисциплинарните батальони и др. ❗❗❗
  2. Да не се допуска гоите да създават свои разузнавателни школи; стадото трябва да бъде под пълен наш контрол, да не се допускат никакви организирани съвместни действия, които биха им осигурили непобедимо положение и идейно оръжие; науките за управление да се създават само от юдеи; никакви координационни и консултативни съвети, начини за бърз обмен на информация и оповестяване; да не се допускат национални организации, фашизъм или национализъм, в каквато и да е форма; да не се позволява на гоите да събират адреси и телефони на юдеи, нито да създават методи за борба с ционизма.
  3. Да се отвлича вниманието на гоите, с каквото и да е, да се използват разнообразни средства за борба. Всички наши действия трябва да бъдат гъвкави и неотразими. Противниците трябва да бъдат дискредитирани и разединени, да бъдат принудени да се съобразяват с нас и да търсят съюз с нас, да бъдат обезглавени, да се атакуват щабовете им, а нашите хора да ги дезорганизират.
  4. Да се пречи на издаването на трудове, насочени срещу нас- “Какво да се прави“, „Как да действаме“, „Схеми за действия по направления“, „Славянски лидери“, „Методи за привличане на хората и борба за аудитория“.
  5. ⚠️ Прокуратурата не трябва да отчита дейността на членовете на тайни общества – нито ционисти, нито юдеи, нито полуевреи, нищо, което е свързано с нас. Да не се търсят причините за самоубийствата❗❗❗

  ❌V. Забавяне развитието на гоите
  1. ⚠️Необходимо е гойското стадо да се държи в нищета и безправие❗❗❗
  2. Нашето обкръжение трябва да осигурява забавеното развитие на гоите и управление насоките на тяхното развитие.
  3. По-често да се пуска музика с наркотично действие, да се промиват мозъците, да се използват труднооткриваеми музикални тонове, които изтриват паметта в дълбочина.
  4. У гоите всичко трябва да бъде робско – храната, религията, идеологията, науката, отношението им към нас, оръжията и средствата за защита, начинът на живот, средствата за информация, образованието, професиите, положението в обществото, жилището, културата.
  5. ⚠️Посредством вредни и непълноценни храни гоите да бъдат превърнати в безпросветно стадо, в безинициативни, бездейни и затлъстели свини. Кръвта им трябва да бъде кисела, а не алкална❗❗❗
  6. Да създадем и да удържим превъзходство над гойското стадо, да бием постоянно по слабите точки и ключовите центрове на гоите, по-бьрзо да преминем към решаващия стадий в овладяването на света и пълното подчиняване на гоите на нашето международно правителство.

  ❌VI. Да унищожаваме противника чрез асимилация, като хуманна форма на геноцид
  1. ⚠️ Юдаизмьт, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на български семейства. Затова е необходимо да се погрижим в най-кратки срокове да асимилираме максимален брой български момичета сред другите народи❗❗❗
  2. ⚠️Разбира се, не бива да се използват сексуалните контакти по предназначение и за създаване на семейства, а само за развращаване на младежта, за насаждане на полови извращения, за увеличаване броя на конфликтите и разводите, а в крайна сметка за намаляване числеността на българите❗❗❗
  3. ⚠️В никакъв случай да не се допускат насърчения или помощи за създаване на деца от български съпружески двойки с висока степен на национална чистота❗❗❗
  4. За засилване на асимилацията не бива да се отказваме и от старата идея за кастрация на гоите❗❗❗

  ❌VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие
  1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки❗❗❗
  2. ⚠️Масовата бедност трябва да поражда масова безпросветност и глупост, а те на свой ред – масова престъпност❗❗❗
  3. Да не се допуска българите да си възвърнат равенството, независимостта, свободата и националните богатства.

  ❌VIII. Масова дебилизация на гоите
  1. Врагът в максимална степен се деморализира, когато вижда, че всичко, което става около него, е лъжа, разруха и грабеж.
  2. Образованието за гоите трябва да създава морални уроди.
  3. Схемата за действия трябва да бъде съгласувана с Единния план, разработен от Световното правителство.
  4. Засега няма по-разрушително нещо от алкохолизма. Да не се допуска намаляване градуса на спиртните напитки.

  ❌IX. ⚠️Употреба на бойни психотропни вещества, променящи човешката психика
  1. ⚠️Предизвикващи отслабване на паметта за продължително време❗❗❗
  2. С чисто наркотично действие.
  3. Убиващи интереса към определени видове занимания и умствена дейност.
  4. Увеличаващи влечението към спиртни напитки.
  5. ⚠️Програмиращи личността за убийство или самоубийство❗❗❗
  6. Възбудители на половата дейност у мъжете и жените, което води до полови извращения.

  ❌Х. ⚠️Методи за масово отравяне на гоите
  1. ⚠️По пода да се разлива живак, например, когато се напуска жилище❗❗❗
  2. ⚠️Средства за масово поразяване да се прилагат в общите кухни, столове или на обществени места, където се събират гои❗❗❗
  3. ⚠️Да се превърне България в технологична боклукчийница на развитите страни❗❗❗

  ❌XI. Съкращаване числеността на гоите до разумни граници чрез скрити форми на геноцид в нашата тайна едностранна война
  1. Да продължи изтребването на гоите по метода на „своеобразното демографско съкращаване“.
  2. Да се продължи демографското съкращаване на българите до 3 пъти за едно поколение чрез юдомасонския похват „помощи за самотни майки“.
  3. В обществото зле се възприема идеята за „остаряване на нацията“, като се оставят да живеят само неспособните на съпротива.
  4. Ако се работи умно, с българите можем да приключим бързо.

  ❌XII. Съкращаване числеността на гоите чрез други форми на геноцид
  1. ⚠️Да се направи невъзможно създаването на многодетни български семейства❗❗❗
  2. Да се поддържа високо равнище на детска смъртност у българите и да не се допуска такава при юдеите.
  3. Да се поддържа висока смъртност сред българската младеж.
  4. ⚠️Да се завишава възрастта, при която се разрешава встъпване в брак❗❗❗
  5. По всякакви начини да се влошават отношенията между гойските мъже и жени и да се разрушават семействата им❗❗❗
  6. ⚠️Да се разработват нови закони (екодемографски войни) за ликвидиране на гойските маси без военни действия, без материални загуби, чрез глад и обедняване❗❗❗
  7. Да се предизвикват безпорядъци и масови вълнения и да се използва армията, силите на закона и правосъдието за възстановяване на реда, което да води до съкращения на гоите в ограничени количества.

  ❌XIII. Унищожаване на противника със средствата на медицината
  1. ⚠️Да се увеличат забременяванията и абортите сред малолетните момичета, водещи до стерилност, „случайни“ помятания, преждевременни раждания, мъртвородени деца и усложнения след раждането❗❗❗
  2. Необходимо е да се саботират грижите за бременните, новородените и родилките и да не се допускат реални мерки за защита на майчинството.
  3. ⚠️Да се спъва профилактиката и да се прави всичко за намаляване средната продължителност на живота на гоите❗❗❗
  4. ⚠️По време на лечение или зъболечение, в раната да се поставят зарази или отровни вещества❗❗❗
  5. ⚠️При всяка операция да се присаждат на пациента ракови клетки от онкологично болни❗❗❗
  6. ⚠️Да се употребяват лекарства с променен химичен състав и лекарства, лишени от лечебни свойства, чрез предварително облъчване, замразяване и т. н. от лекарите❗❗❗
  7. ⚠️Класическо бавно отравяне с малки дози отрова❗❗❗
  8. ⚠️При рентгенови снимки и прегледи да се увеличава силата и продължителността на облъчването❗❗❗

  ❌XIV. Действия чрез контролираните средства за масова информация
  1. Да се поддържа стабилна тенденция към българофобия и национален нихилизъм.
  2. Да се обявяват всички патриотични и национални движения на гоите за фашистки, националистически, шовинистки, терористични и консервативни, да бъдат оклеветени, очернени и да им се лепват етикети❗❗❗

  ❌XV. ⚠️Повсеместна и постоянна гавра с врага
  1. ⚠️Над българите може да издевателства, който си иска и Както пожелае❗❗❗
  При изкуствено създадената пълна безотговорност имената на нашите ще бъдат винаги засекретени❗❗❗
  2. ⚠️Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои❗❗❗
  3. Необходимо е с българския народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.

  ☞☠️☣️☢️♦️⚠️✡️Cпиcъk нa Жидo-Macoни-Koмyниcти и тepopиcти paбoтили пpoтив Бългapия❗❗❗☢️✡️♦️: tiny.cc/l3mzuz

  ➤▶️☣️♦️⚡✅Cвoбoдa нa cлoвoтo НЯМA нитo нa зaпaд, нитo нa изтok, оcтaнaxa caмo «narod.bg» и «novini.bg» kъдeтo вce oщe мoжe дa ce пишe cвoбoднo, eтo вижтe нaпaдeниeтo нaд д-p Aндpaac Hoak-2020г., koйтo мaлkо пo-kъcнo бeшe YБИТ oт циoниcтитe, пoнeжe paзkpи oнлaин cтpaшнaтa иcтинa зa koвид-вakcинaтa❗✅⚡☮️☢️♦️: tiny.cc/6h0bvz

  ➤▶️☠️☣️☢️♦️⚠️✡️Жидo-Macoнитe-Caтaниcти иckaт дa пpeвъpнaт cвeтa в oгpoмeн eлekтpoнeн koнцлaгep❗❗❗☢️✡️♦️: tiny.cc/9sv4vz

  ➤▶️♦️⚡Бремя цыган❗❗❗⚡: tiny.cc/pa4zuz

  ➤▶️♦️☀️☮️Ckaжи-ka дядя❗❗❗☮️☀️: tiny.cc/5h2zuz

  ➤▶️♦️☀️☮️Бей жидов❗❗❗☮️☀️: tiny.cc/edayuz

  ➤▶️☀️❤️☀️❤️☀️❤️✅БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE✅❗❗❗❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 3. New Scotland Yard казва

  ЕВРЕЙСКте управници във България
  1.цар САМУИЛ/по баща Комит Никола от Словенски произход племето БЕРЗАНИ,заселили се в РИЛА района окло Костенец,Белчин,Самоков,майка АРМЕНСКА горска ЕВРЕЙКА Рипсимие,всичките братя на Самуил носят ЕВРЕЙСКИ библейски имена Аарон,Давид,Мосйсей/ЕВРЕЙСТВОсе предава по МАЙЧИНА линия халпогрупа У
  САМУЕЛ/на иврит САМУ/ШЕМУ-ЧУВА и ЕЛ-БОГ,/
  2.цар ШИШМАН по майка венецианска ЕВРЕЙКА САРА/на иврит СИЛНА,Властоимаща/.Шишман на еврейски ШЕМЕШМАН /ШЕМЕШ-на иврит ПОДХОДЯЩ,Слънчев/ и МАН-на иврит ШАНСза сбъдване
  3.БКП Премиера АНДРЕЙ КАРЛО ЛУКАНов внук на кримския ЕВРЕИН хазар караим МОШЕ ЛУКАН /известен с бг име МАРИН ПОПЛУКАНОВ-съдържателя на КЪКРИНСКОТО Ханче
  МОШЕ ЛУКАН и сестра му ВЕНЕЦИЯ ХАШЕНО/известна като Величка Хашнова/ са ИСТИНСКИТЕ предатели на ВАСИЛ ЛЕВСКИ
  ЛЕВСКИ взел 2 торби с алтъни и пендари от КАСАТА на Къкринския ЕВРЕЙски хан и за това бил ПРЕДАДЕН от Величка/Венеция/ и брат и МОШЕ/Марин/ на ОСМАНСКИТЕ ТУРЦИ
  ЛУКАНов-на иврит и староарабски ЛУКАН-СТАЯ,клетка,ЗАТВОРЕНО място,ХАН,Староприемница
  В ТУРСКИЯ език думата ЛУКАН навлиза като ЧЕРВО в което се ЗАТВАРЯ месо колбас .Тоес нещо затворено,покрито
  ХАШНОва-на иврит ОЗЪБЕНА с остри зъбки/характерни антропологични белези на жените хазарки имат ОСТРИ черти остри носове и остри зъби/
  4.ФИЛИП ДИМИТРОВ-класиеска хазаро-ЕВРЕЙСКА физономия 2ник на ЗИГМУНД ФРОЙД.Половината рода на Филип живее в ТЕЛ АВИВ
  6.Премиера ИВАН КОСТОВ-НЕзаконо роден син на бг студентка и АЛЖИРСКИ мавър циганин студент по Медицина.ИВАН КОСТОВ-МАВЪРА отгледан от приемно ДСсемейство от гр.Станке Димитров-Дупница където се намирал координационен център на ВКР /ПГУ ДС други 2 такива центрове на ВКР и ПГУ ДС са били Гоце Делев и САМОКОВ
  ИВАН КОСТОВ-МАВЪРА отгледан и отхранен от ДС с целда свърши мръсни НЕпопулярни поръчки срещу БГ НАРОД поръчани на ДС и БКП от РУСКИТЕ ЕВРЕИ и Руски ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС Москва и хазарите от КГБ/ФСБ/долни подчовеци АНТИхристи/
  МАВЪРА Костов е пратен от ВКР и ДС на школовка в ГРУ школа гр.КРЕМЕНЧУГ СССР Украйна КЪДЕТО Е ШОКЛОВАН в ГРУ с псевдоним “САНКИН/ШАНКИН КАК ДА разори ,унищожи и РАЗБИЕ БГ ИКОНОМИКА и да РАЗПРОДАДЕ АКТИВИ на БГ Държава на стойност 200 МИЛИАРДА за жълти стотинки около 2 МИЛИРДА лева
  Водещ ГРУ офицер на МАВЪРА Костов е Арменския горски ЕВРЕИН ГРУ полковник КИРИЯСТИЯДЖЯН КОЙТО НАУЧИЛ Костов КАК ДА ПРОВЕДЕ престъпната приватизация и да ВОДИ БОРБА С ГОИМ/робите/ и как успешно да проведе Плана “РАН-Ът“ -план за Унищожение на БГ Икономика и Държава
  агент “САНКИН“ агентурното ГРУ./ВКР име на КОСТОВ съшо НЕ е случайно
  На еврейски иврит САН/ШАН-значи ЗЪБ,остър рог,рог на ВИЛИЦА,Набучквам
  и КИН-на арамейски старо иврит НАГРАДИ,ОБЛАГИ,финансови МАТЕРИАЛНИ ОБЛАГИ
  ГРУ полковник КИРИЯстияджян с ЕВРЕЙска фамилия КИРИЯ-на иврит и арабски КИРИЯ-БЕЗплатен БАНКЕТ с жени ядене пиене ,ФИЕСТА за който БАНКЕТ НЯКОЙ ДРУГ ПЛАЩА
  И СТИЯДЖ-на иврит САМОПОКАНИЛ се

  6.Премиера СИМИЕОН САКСКОБУРГОТСКИ /известен с еврейското сииме ШИМОН КОХАРИ/
  Сакскобургите са ЕВРЕЙ хазари от рода КОХАРИ/на иврит ГОРСКИ,ПЛАНИНски слезли от планината/ дошли от КАВКАЗ Дагестан,Абхазия мигрирали в Австро-УНГАРИЯ там с помоща на черни кабалистини магии натрупали СЪСТОЯНИЕ БОГАТСВА от Лихварство и и с ПАРИТЕ си купили благороднически ТИТЛИ директно давайки мноого злато о пари на Австрийския император

  7.Премиера СЕРГЕЙ ЯКОВ СТАНИШЕВ -баща македеноц потомствен МАСОН и майка ЕВРЕЙКА ХАЗАРКА ДИНА МуКХЕНА -родена в Руско ЕАО-Руско-ЕВРЕЙСКА-Автономна Област пратена от ХАЗАРСКИЯ Соц.Комитерн в МОСКВА във България за да РАЗЕДИНЯВА БГ /Македонски братя славяни и да ПОДЪРЖА и разпалва КГБейските планове на МОСКВА за МАКЕДОНСКА НАЦИЯ която да разединява и отслабва БГ НАРОД.По стар КГБ обичай еврейката МуКХЕНА е омъжена за ВИСШ БКП Партиен функционер за да го КОНТРОЛИРА и подържа плановете на ХАЗАРИТЕ от КГБ за пълен контрол и нищетата над БГ НАРОД
  ДИНА/на ирвит СЪДийка,Отсъждаща,раздаваща ПРИСЪДИ/
  ДААН-на иврит СЪДия
  МуКХЕНА-на иврит ЧАРОВНА,кокетна,секси
  СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ БЕЗнито един работен ден тридов стаж СТАВА премиер на БЪЛГАРИЯ в съшия ден на ВЛАСТ в ИЗРАЕЛ идва генерал ЕМИР ДОГАН който встъпва като ШЕФ на службите МОСАД.Генерал ЕМИР ДОГАН и Сергей Станищев са РОДЕНИ в гр.КХЕРСОН СССР Украйна
  СТАНИШЕВ дължи ПРЕМИЕРския си пост благодарение на факта че майка му еврейката комунистка Дина МуКХЕНА е рода с генерал ЕМИР ДОГАН шеф МОСАД
  В деня в който генерал ДОГАН сдава поста шеф МОСАД от поста БГ Премиер си ТРЪГВА и СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

  СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ е бил поставен от СВЕТОВНОТО ЕВРеЙСТВВО на ПОСТА БГ ПРЕМИЕР.Малко известен факт е че 1999 год СЕРГЕЙ Станишев завършва бакалавър в LSE London с ПАРИ на унгарския ЕВРЕЙ СОРОС и неговата фондация“ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО“/партийна школа за ЕВРЕЙско зависими управници/
  С пари на СОРОС само че в Пемброук Колидж Оксфорд завършва БЕЗплатно и унгареца ВИКТОР ОРБАН който сега го играе УЖким враг на СОРОС
  ОРБАН-женен за ЕВРЕЙКАТА Анка ЛЕВИ/LEVI-НАЙ-еверейската фамилия ЛЕВИ и КОЕН са 2те фамилии които носят само еврейски ПЪРВОсвещеници които са най уважавани сред евреите ЛЕВИ-на иврит СЪРЦЕВИНА,душа,същност/
  Всичките деца на “унгареца“ лъжекатолик ОРБАН носят традиционни еврейски имена САРА,Роза,Ракхел,Гаашпар
  ОРБАН не е фамилия а МАСОНО-Талмудистки псевдоним
  ОР-на иврит ИЛЮМИНАЦИЯ,Проблясък ,силна озареност
  и БАН/БЕН-на иврит СИН,Момче,малко момче
  ОРБАН-СИНа на ИЛЮМИНАТИТЕ

  8.Премиера БОЙКО БОРИСОВ дедото на БОКО БОРИС /БАРУКХ / е от стар ЕВРЕЙСКИ хазарско-румънски род БЕКХАР.Сестрата на БОЙКО СТРАНО но много прилича на ПИАР експерта Максим БЕХАР има съшите черти тъмна кожа ГОЛЯМ НОС остри зъбки и тъмни очи

  8.премиера КИРИЛ ПЕТКОВ изучен в ХАРВАРД Университи от ментора си “духовен наставник в бизнеса“ професор СТИЙВ ЙАРДЛИНГ -ЩАТЕН АГЕНТ на Израелските служба “ТЕВЕЛ“ стояща НАД “МОСАД“
  ИЗРАЕЛ ските Службите ТЕВЕЛ и ТЦОМЕТ са НАЙ-мошните Израелски служби стоящи НАД МОСАД .Централите им са в Канари Враф-ЛОНДОНско сити/глобална финансова столица на СВЕТА/ и другатаа централа в РИМ/Сапиенца ди Рома Университет -духовно МАСОНО-Илюминатско средище/
  ТЕВЕЛ/на иврит КОСМОС,ВСЕЛЕНА,Галактика/
  ТЦОМЕТ-на иврит КРЪСТОПЪТ,място където се ПРЕСИЧАТ интереси,ВЪЗЕЛ.възлово място,възел за черни египетски магии
  Службите ТЕВЕЛ и ТЦОМЕТ контролират контактите на МОСАД свсики Партньорски слъби по СВЕТА и ВЛИЯТ в ГЛОБАЛЕН ПЛАН в планове за ВОЙНИ,Военни операц,БОРСОВИ ИНДЕКСИ,цени на стокови борси,Гигантски инфраструктурни обекти с иконмическо значение като ГАЗови тръбопроводи и трасета,АЕЦпроекти ,ЗЕЛЕНИ ПОЛИТИКИ,,Отпускане на фин,средства по ЕС и кохезиони проекти минаващи през ЛОНДОН сити

  БЪЛГАРИЯ е под РУСКО-ХАЗАРСКИ контрол и трудно се измъква от него както малък дребен елен който се отскубва трудно от хватката на ОГРОМЕН ХИЩЕН ПИТОН/ЗМЕЙя-хазарите от КГБ от Москва/

 4. Мanfred Weber казва

  Разбира се НЕ само БГ ДЪРЖАВА е задушена под хватката на ХАЗАРИТЕ юдеи от ФСБ Москва и други народи са превзети на НАЙ-висок ниво т други еврейски кръгове
  ГЪРЦИЯ-NBG-Naational Bank of Greece–собственост на Inter Alpha Group of Banks собственост на РОТШИЛД и сие
  Kлана УПРАВЛЯВАЩ Гърция -МИЦОТАКИС
  МИЦОТАКИС -Венециански ЕВРЕИ заселили се през 17 век на гръцкия о-в КРИТ кйто е бил 300 год ПОД ВЕНИЦИАНСКИ контрол на Веницианската република.КРИТ е бил важн-възлово място за турговията на ВЕНЕЦИЯ и КОНСТАНТИНОПОЛ
  МИЦОТАКИС-еврейска фамилия на иврит МИЦО/МИЦВО-ОМЕСЕН ,ЗАМЕСЕН,ЗАБЪРКАН в……
  ТАКИС-на иврит ИМИТИТАТОР,Папагал,лицемер,ЛЪЖЕЦ,двуличник,преструваш се

  бИВШИЯ ГРЪЦКИ ПРЕМИЕР Алексис ЦИПРАС-баща тесалийски еврей романьот/древни евреи от римски времена останали в Гърция/и майка турска ЕВРЕЙКА от Кърклаери днешно Лозенград Турция
  ЦИПРАС-на иврит тЦИП-ПОКРИВАМ,закривам
  и РАС/РАШ-на иврит ПРЕСТУПЛЕНИЕ,Разбойничество
  ЦИПРАС-Покриваш Разбоничества
  Бащата на Алексис ЦИПРАС е банкер перял парите на NBG и РОТШИЛД в сгради и имоти в Гърция
  Алексис ЦИПРАС е ОТЛЪЧЕН от Гръцката ПРАВОСЛАВНА Църква и му е ЗАБРАНЕНО да СТЪВА на монашески АТОН заради факта че НЕкръстен евреи и работи за Ротшилд с-у ПРАВОСЛАВИЕТО

  Српската премиерка лгбт АНА БЪРНАБИЧ
  Дъшеря на югославски полковник от српското ВКР-произход от стар род БЪРНАБИЧ/на иврит БАР-ЛЕСНА и НАБИЧ-на иврит РЕКОЛТА/ на ВЕНИЦИАНСКИ ЕВРЕИ от хърватския о-в КРКА
  О-в КРКА съшо като КРИТ столетия е бил ПОД ВЕНИЦИАНСКИ контрол на Веницианската република
  Венеция е била нещо като СВЕТОВНА БАНКОВА столица /както е ЛОНДОН сега./и там са се подвизавали Световните ЕВРЕИ банкери през средновековието които са въртели трафика и търговията с КОРАБИ за и от Константинопол и Близкия Изток а по късно и корабите на ХРИСТОФОР КОЛУМБ/покръстен ЕВРЕЙ служител на СИДЕРИОНА във Венеция ,спонсорiран от Сидериона да отиде с търговска флота да открие нови пазарии колони за стоки и ЗЛАТО /
  КОЛУМБАх-на иврит КОЛУМ- Преднамерено
  и МБАХ-на иврит СТРОИТЕЛСТВО

 5. J.English MI5 казва

  Има ли някъде поставен ЕВРЕИН за УПРВАНИК на някой НАРОД следва само БЕДНОСТ,мизериии,мъки и страдания за този народ
  1,ФИДЕЛ КАСТРО които УЖ го играе антикаиталист всъшност е супер капиталист
  Ето какво пише в СЕИ-Светона ЕВРЕЙСКА Енциклопедия на руски език
  ФИДЕЛ КАСТРО син на БОГАТ ПЛАНТАТОР с много земи испански ЕВРЕЙ СЕФРАД от Северна Испания
  КАСТРО се наричали Етиопски и северноафрикански ЕВРЕИски свещеници които се заселили в средните векове в Южна Испания
  ФИДЕЛ КАСТРО довел до супер мизерия и нищета богатия о-в КУБА давал по 5 $ заплати на месец на бедните роби-негри и 20 $ изкупна цена за 1качествен 1 ТОН ТЮТЮН за ПУРИ
  20$ НЕ за 1 килограм а за 1 ТОН =1000 КГ или2 цента за 1 кг супер тютун/в същото време бг турци взимат по 5 ЛВ за 1 кг тщтщн или 5000 лв=2900$ за 1 ТОН/
  В същото време КАСТРО продавал на “гнилия Запад“ 1 ПУРА/5гр/ КОХИБА за 20;50,100 $ за 1 пура от 1 ТОН можете да направите 20.000 ПУРИ по 100$ бизнес с такива огромни % печалби НЯМА дори и НАРКОТИЦИ,КОКАИН и ЛЕКАРСТВА НЕмогат да направят 20000 ПЪТИ ПЕЧАЛБА

  2,ЗЕЛЕНСКИ няма кво да коментираме ДОВЕЛ до КЪРВАВА ВОЙНА РАЗОРЕНИЕ УКРАЙНА и ОТРАВЯНЕ на едни от НАЙ-плодородните чернозем земи на СВЕТА ,хиледи трупове ранени и инвалиди прогонени жени станали проститутки и стресирани деца християни-славяни

  2,ВЛАДИМИР ПУТИН/по майка ЕВРЕЙ ШАЛОМович внук на грузински горски евреи рави ШЛОМО/ довел РОССИЯ до СВЕТОВНА изолация .прогонил МЪЖЕТЕ и Мозъчен елит на Россия в Чужбина,оставил рускините на космати козоебите от Дагестан,Кавказ и Таджикистан,подарил РЕСУРСИТЕ на ЕВРЕИЙСКИТЕ хазарски олиграси

  3.Момер КАДДАФИ майка либийка баща не известен равин ЕВРЕИЙН сефарад /
  КАДДАФИ-на иврит КАДД-ПЛАМТЯЩ,Огнен
  и АФИ-на иврит ГНЯВ,Гневен,разгневен
  Моамер КАДДАФИ-изучен и отхранен в ЛОНДОН от английските служби MI5/MI6 и световното еврейско банково лоби с ЦЕЛ контрол на огромните запаси на нефт и газ от страна на Английски,САШ и Италиански фирми
  СЛЕД заграбването на ресурсите на Либия КАДДАФИ не бил вече нужен и смъртта му е инсценирана а ЛИБИЯ е хвърлена в ХАОС на войни,убийства нищета несигурност въпреки че мрга БОГАТА

 6. J.English MI6 казва

  Още примери за ЛОШОНЕкаествено управление на народи с ЕВРЕЙски управници
  Президента на ВЕНЕЦУЕЛА -НИКОЛАС МАДУРО по майка и баща МАРОКАНСКИ ЕВРЕИ сефаради от рода МОРОШ/на иврит Носители на БЕДНОСТ ,МИЗЕРИЯ/ма кво “прелестно име за фамилия“
  МАДУРО подържащ изкуствено в супер БЕДНОСТ и МИЗЕРИЯ свръх БOГАТА на ПЕТРОЛ ВЕНЕЦУЕЛА /4а по запаси ПЕТРОЛ в света/ с цел демографски срив и превземане БЕЗпари ресурсите на страната от сащ-еврейски фирми
  Венецуела Райска градина пълна с екзотична флора и фауна но без ВНОС или фабрика за на тоалетна хартия

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.