Тъжно в Narod.bg: Кметът Мирослав Янчев профука 50 000 лв. за Папи Ханс и „Кикимора“, болницата проси пари за храна (ДОКУМЕНТ)

0 8 857

Кметът на Златоград Мирослав Янчев очевидно се е предал – вместо да трупа актив преди изборите, управникът от квотата на ГЕРБ пръсна близо 50 000 лева за Празника на кафето, докато местната болница тъне в мизерия и има отчайваща нужда от пари, докладва пред Narod.bg източник от родопския град.

По искане на общинари в Златоград кметът Янчев отчете какви ги е свършил за поредното излишно празненство, проведено в периода 30 юни – 1 юли 2023-а.

– От документа разбираме, че 5 053,60 лв. от бюджета, събран от туристичесикя данък, са отишли за разпространение на… рекламни спотове за Празника на кафето.

– 28 095,72 лв. са пръснати за привличането на рок групите „Тангра“, „Кикимора“ и симфоничен оркестър.

– 10 464 лв. са похарчени за участието на Папи Ханс.

Реклама

Общата сума, с която олекнал бюджета на Златоград, е 43 613,32 лева.

Коментарите във фейсбук на златоградчани са показателни:

То затова сме на тоя хал, болницата проси пари за продукти, пари са веят на вятър

Харчат пари за глупости, няма да направят някоя улица

Луди пари за едни празник, на който никой не отиде, та се наложи да привикват хора в социалните мрежи

Общинският съвет на Златоград има 17 общински съветници – 6 от ГЕРБ, 4 от БСП, 2 от „Демократична България“ и 5 от местна коалиция. На изборите през 2019 г. един от кандидат-кметовете – бизнесменът Величко Сидеров, подкрепи местната коалиция и „Демократична България“, които през целия мандат бяха в опозиция, а ГЕРБ и БСП съставиха управленска коалиция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.