600 трактора на входа на София: Ще прегазят ли земеделците сглобката?

1 5 671

За втори пореден ден земеделските производители излизат на протест срещу отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна. Очаква се около 600 трактора от цялата страна да се съберат на входа на София. Поне засега тежка техника няма да блокира центъра на града.

Протестиращите се събират с техниката си в района на Долни Богров. Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите ще бъдат на мястото.

От МВР съобщиха, че след среща с инициативния комитет на протестиращите е било постигнато съгласие за свободно изразяване на гражданска позиция, без нарушаване на обществения ред и затрудняване на свободното придвижване на гражданите. От МВР посочват, че през днешния ден техниката ще остане в района на Долни Богров.

Първоначално протестиращите земеделци обявиха, че дават срок на правителството до 15 ч., за да бъдат изпълнени исканията им. В противен случай вечерта тежката техника ще влезе в центъра на града пред Министерския съвет. Според съобщението на МВР обаче това не се очаква.

Реклама

В понеделник първият ден от протестите премина с десетки блокади, при които трактори и комбайни затвориха пътища и на места границата с Румъния.

Във вторник сутринта депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков каза, че „тези протести в голямата си част са инспирирани от политически мотиви и имат силна политическа окраска“.

Костурков подчерта, че страната ни произвежда два пъти по-малко слънчоглед от количествата, които са необходими на преработвателите. „Не е редно тези преработватели да остават без суровина“, каза той пред Нова и добави, че Украйна е впрегнала цялата си мощност да преработва слънчоглед, което означава, че нямат големи количества за износ.

По думите му производството на зърно у нас е четири пъти по-голямо от потреблението на страната. „Няма никаква опасност за нашите зърнопроизводители от внос от Украйна“, каза депутатът от ПП-ДБ. Той призна обаче, че действително съществува проблем с вноса на сухо мляко в България, както и на пчелни продукти. Там можело да се договорят квоти за внос.

Според зам.-председателя на Комисията по земеделие в Народното събрание държавата е взела правилната позиция като е премахнала забраната за внос. По думите му това показва, че в управлението няма разнобой.

1 Коментар
 1. Fondation ''US 4 BG'' казва

  Дебелия БОКЛУК МАФИОТ и престъпник БОЙКО БОРИСОВ КЛАТИ държавата през зърнари ,КТ Подкрепа и миньори от ТЕЦовете да се бунтуват и всяват смут
  Публична тайна че НАЙ-големите износители /търговци на БГ ЗЪРНО са 2ма братя арменци Артур и Армен Агопян КГБ служители на КГБ МОСКВА дошли от НИЩОТО в средата на 1994 год в НАЙ-мутренските години на изнудвания и рекет на СИК/ВИС2 във БЪЛГАРИЯ от Ереван Армения и ВЕДНАГА ЗАПОЧНАЛИ бизнес с един от НАй-ДОХОДНИТЕ БИЗНЕСИ ИЗНОС на ЗЪРНО
  КГБейците Армен и Артур и сестра им БЕЗ да знаят и грам български се настанили в МУТРЕНСКИЯ град БУРГАС и основали фирма“СЕВАН“ И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЗАПОЧНАЛИ ДА изкупуват ЗЪРНО БЕЗ да бъдат закачани ,РЕКЕТИРАНИ,даже и данъни проверки НЕ са им правени
  В същото време 1994 БОЙКО и другарите му от СИК и ВИС-2 са въртели БУХАЛКИ и са щавели с РЕКЕТ всяко малко магазинче и дюкан или кафенце но АРМЕНЦИТЕ странно никой НЕ закача .По съшото време във мутренски БУРГАС на власт в ПОЛИЦИЯТА и ДС шеф е АРМЕНЕЦА ДС служител и агент КГБ МОСКВА полоковник ОНИКХ КАЛУСТЯН /ликвидатор на ДЗУ Стара Загора/ и основател на ПЧМ-Първа Частна Милиция-бивщи БОПаджии
  НЕса ги закачали защото АРМЕНЦИТЕ от “СЕВАН“ са КГБ служители и РАБОТЯТ за дебели КГБ полковници от МОСКВА
  ТАКА ПОЧТИ 30 ГОДИНИ /29 години и месеци/ КГБейска фирма “СЕВАН“ ИЗНАСЯ всяка година по 2-3 МИЛИОНА ТОНА БЪЛГАРСКО ЗЪРНО ,ОВЕС и др в Близкия Изток,Далечния Изток,Испания,Северна Африка и е правила ВСЯКА ГОДИНА над 140 МИЛИОНА ЛЕВА ЧИСТА суха пара ПЕЧАЛБА
  Умножете го по 29 ГОДИНИ са над 2-3 МИЛИАРДА ЛЕВА които отиват в РУСКИ КГБфирми,руски БАНКИ и руски КГБейски сметки
  Така от БГ ЗЪРНО се облажват КГБейските крадци ворове мошеници
  По съща схема КГБ МОСКВА щави ,дере и краде БГ ГРАЖДАНИ и БГ ХАЗНА всяка година през Държавни поръчки в ЕБНЕРГЕТИКА,АЕЦ Козлодуй,ЛУКойл контрабанда горива

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.