Скандално в Narod.bg: Умно-красив чиновник върти 3 млрд. за влакове зад гърба на Георги Гвоздейков, ето го Виктор Чаушев (ПЪРВА ЧАСТ)

2 12 091

Разпасал се чиновник от умнокрасивитета върти 3 млрд. лева за БДЖ зад гърба на министъра на транспорта Георги Гвоздейков и въпреки доказани експерти по железопътен транспорт, разкри пред Narod.bg източник от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС).

Въпреки, че заема поста вече почти 6 месеца, министър Георги Гвоздейков продължава да бъде страничен наблюдател на случващото се в железопътния сектор. Не спират публичните му изяви, в които той се представя буквално като редови пътник, а не като глава на министерството, принципал на БДЖ. В кулоарите на МТС пък се коментират пословичните му страх и отказ от поемане на най-малка отговорност при вземане на решения.

Верен на принципите си „покорна главица, сабя не я сече“, министър Гвоздейков сътвори невероятен скандал с дългоочакваните процедури за подмяна на железопътния състав на БДЖ. Ако БДЖ въобще му е приоритет, или се интересува повече за печалбите на частните оператори, на които услужливо широко отвори вратата след „пропуска“ да поиска отлагане либерализацията на пазара на ЖП услугите.

Предвидените повече от 3 милиарда лева по Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС чакат да бъдат похарчени вече почти 2 години. За целта по времето на партийния му другар министър Николай Събев в МТС се сформират комисии за изготвяне на процедурите до закупуване на електрически мотриси, пуш-пул влакове и маневрени локомотиви.

Реклама

Като истински представител на умнокрасивитета нежният Виктор е с украинското знаме на профилната си снимка във фейсбук

Водещ във всяка една от комисиите е представящият се за експерт Виктор Чаушев – странна симбиоза между „Спаси София“, „Да България“ и „Продължаваме промяната“. Само можем да предполагаме какво свързва трите формации точно в този 36-годишен „експерт“ с нежна визия.

За времето, в което е водещ член на комисиите, Чаушев не само налага мнението си, но и открито игнорира предложенията на водещи експерти в ЖП транспорта в България.

Резултатите са видими – оплаквания на световни производители, множество жалби и прекратени процедури! Какво обаче държи свещената крава Виктор Чаушев на непоклатимата позиция при трима министри на МТС?!? Защо не е освободен въпреки видимото бламиране на работата му, е въпрос, чийто отговор вероятно се крие в специалните му отношения с приятелския кръг на министър Асен Василев. Приятелство обаче, което води към пълно отстъпление от националния интерес с очевиден корупционен привкус.

ОЧАКВАЙТЕ въпроси за БДЖ и разпасалия се умно-красив Виктор Чаушев до Европейската прокуратура само в Narod.bg

2 Коментара
  1. Олеся Зеленска казва

    Този Викторчо и без да пия водка ми харесва. Абе „жива Виктория „си е този- фурия ще излезе в секса от него. Малеее- какъв поглед. Ти го онождаш, й той със замрежен поглед мълви:“ Слава ОСРАИНЕ, славааа!

  2. Олеся Зеленска казва

    Този Викторчо и без да пия водка ми харесва. Абе „жива Виктория „си е този- фурия ще излезе в секса с… него. Малеее- какъв поглед.
    Ти го онождаш, й той със замрежен поглед мълви:“ Слава ОСРАИНЕ, славааа!“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.