Narod.bg до КПКОНПИ: Кметът на Перник Станислав Владимиров даде пътните ремонти на „наша фирма“ – далаверата върти пастрокът на Денислав Захариев (ДОКУМЕНТИ)

5 89 281

Поредна криминална схема в Перник с участието на кмета Станислав Владимиров, която трябва да влезе в обектива на КПКОНПИ. С подписа на гладоначалника, който е и възложител на източването на парите, пътните ремонти в областта са дадени на доведения баща на шефа на ОбС-Перник Денислав Захариев, разкри източник от общината само пред Narod.bg.

Проверката не личи подсказва, че получава солидни пари от обществени поръчки. В социалната мрежа се посочва че фирмата се занимава с недвижими имоти. Историята обаче е далеч по-криминална. „АБЦ инженеринг“ е собственост на Атанас Додунчев – доведен баща на председателя на общинския  съвет от ГЕРБ в Перник Денислав Захариев.

Денислав Захариев е основен играч в схемите в Перник

Макар да нямат кръвна връзка, Додунчев е женен за майката на Захариев. А справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че фирмата далеч не се занимава само с продажба на имоти. През последните години тя активно печели поръчки и за.. пътна поддръжка. Само един от договорите е на стойност близо 250 000 лева без ДДС.

Кратка справка  във финансовото състояние на фирмата показва, че престоят на доведения син в местната власт се отразява доста добре на бизнеса на бащата. През 2015 и 2016 година фирмата търпи доста сериозни спадове на оборотите. Това обаче се променя през 2018 и 2019 – първите две години от мандата на Захариев като общинар. През първата ръстът е с над 7 на сто, а през втората вече с над 10.

Реклама

Това обаче не е първият проблем на Захариев с конфликт на интереси.

КПКОНПИ е погнало председателя на групата на общинарите на ГЕРБ. В качеството си на общински съветник пробитият Денислав Захариев предлага еднолично и най-безцеремонно своята леля – Валентина Страхилова (сестра на неговата майка) да заеме длъжността „финансов контрольор“ на градското дружество „Общински гори“ – Перник.

Принципал на същото дружество е Общинският съвет Перник, тоест той я предлага, назначава и същевременно контролира. Валентина Страхилова заема тази длъжност до ден днешен, а Захариев от повече от половин година е и председател на ОБС-Перник.

По правилник за длъжността, която заема се полагат три минимални заплати – или около 2400 лева. Така лелята на практика получава повече от членовете на Общинския съвет в града, разказват наши източници. Както вече ви разказахме обаче тази длъжност и заплаха по-висока от средната работна дори за София, а да не говорим за перник, не са достатъчни за лелята. „Властелина на Перник“ сега се опитва да помогне на леля си да заеме длъжността заместник-областен управител на Перник.

5 Коментара
 1. Татяна казва

  Предизборна помия върху най-достойния кмет! Като няма с какво да го съборим ще си пишем глупости,на които никой не вярва!

 2. Димитрина казва

  Крадец Крадец и с гъзо си крадец…….

 3. Антоанета Ваклинова казва

  Най – достойния кмет на Перник, пресече пътя на мафията и пак ще гласуваме за него!

 4. Поръчител казва

  Искам да поръчам едно очерняне на един скапан жълт сайт. Колко ще ми струва

 5. Павлина казва

  Е нали ГЕРБ подкрепя Владимиров,та може и да е истина!
  Ако е вярно това,ще пропадна,та Дуди имаше здраво семейство,а и не е в първа младост,все пак е на 77!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.