Мисленето забранено! Това е и Оруел не го е сънувал…

0 7 171

Гледам по една от нашенските „големи телевизии“ как някакъв „стажант“ от лондонската централа на BBC се прави на Гьобелс, Берия и Макарти едновременно, като ръси слюнки и пяна по повод „руската дезинформация“ и нейното влияние в България, Сърбия и въобще в Европа. Лайтмотивът на тирадата на мазния евро-атлантически талибан е банален до втръсване и обобщава актуалния медиен „Член първи“ за ембарго върху всяка информационна и аналитична гледна точка, различна от Генералната линия на „Американския консенсус“.

Ашколсун, машала, ама нали „Светая светих“ на Демокрацията бе плурализмът?! Блажени са вярващите преди да са се осъзнали като жертви на най-жестоката измама в Историята на човечеството. Аборигени доверчиви, така ви се пада…

Мисленето забранено!

Да, именно това е слоганът, разбирай лозунгът, на неолибералната Диктатура, поробила планетата след предателството на Горбачов на кораба „Максим Горки“ през есента на 1989-та в залива на малтийската цитадела Ла Валета. Каменната тераса над залива, където Белязания Юда от Кремъл и Буш-баща ревизираха Ялта-45, се нарича „Градината на рицарите“, но май трябва да се преименува в „Алея на Хаоса“!

Откакто някогашния съветски генсек продаде Идея и Родина срещу личната и фамилната си далавера, светът се оказа без фундамента на гео-политическото, двуполюсно равновесие и не случайно сега сме изправени пред кошмара на ядрен Апокалипсис. Осем десетилетия след като „готините момчета“ от САЩ пускат радиоактивната „гъба“ над японските градове Хирошима и Нагазаки. За Съда в Хага обаче това е като детска приказка за Баба Яга и Кашчей Безсмъртни.

Да се върнем обаче към присъдата под мотото „Мисленето забранено!“. Не само заради гузното замитане под килима на Историята на престъпленията срещу човечеството в Далечния изток и в по-близкия Дрезден, да не говорим за бомбардировките през зимата на 1943-44 г. срещу нещастна България и геноцида в особено големи размери в Индокитай, Ирак, Афганистан и т.н.

А спомня ли си някой за кървавия „майдан“ в Чили точно преди половин век?! Бомбардирането на Сърбия? Няма проблеми щом кървавата конспирация е от името на „националния интерес“ на САЩ. Точно тази шизофренична аксиома е кодът за разшифроване на съвременната човешка трагедия ала митичния италиански поет от Средновековието Данте Алигиери.

Със садистична упоритост, въоръжена с механизмите за натиск, контрол и репресия на Властта, неолибералният фашизъм/болшевизъм възпроизвежда най-мрачните сюжети на йезуитската Инквизиция, религиозните касапници от двете страни на Ламанша, революционния терор във Франция и Русия, практиката на ЧК и Гестапо, по-късно на КГБ, ЦРУ, ФБР и тайните служби на всевъзможни деспоти и сатрапи по света.

Може да се каже и така – в едно цяло пред очите ни, ако имаме морално и социално зрение, се преплитат тоталитарните практики от Лойола през Робеспиер и Дантон до Ленин, Сталин, Хитлер, Мусолини, Макарти, Хувър, Мобуту, Пиночет, африканските и азиатските сатрапи от операциите на ЦРУ против „комунизма“ до „Културната революция“ на Мао Дзедун и „червените кхмери“ в Камбоджа. Плюс гръцки полковници и турски генерали. А в основата на тази кървава пирамида винаги и навсякъде е едно и също, а именно – забраната на алтернативната мисъл. В наши дни – на Оливър Стоун и Ноам Чомски, Сеймур Хирш, Пиер дьо Гол и Виктор Орбан…

Вече нема лабаво

Или както гласи една кръвожадна нацистка максима, изписвана от дрогираните „свастики“ от шпицкомандата „София запад“ по фасадите на София – „Който не е с нас, е против нас…“. Точно така. Вече нема лабаво и демократична лиготия! В кръстопътни моменти никой не е измислил нищо по-добро за Властта от тоталния контрол, цензурата, репресията и агресията. И ето ни не в 1984, а в 2024 г. А мракобесието с днешна дата и Оруел не го е сънувал. В такива мега размери и при чудовищна демагогия.

Откакто Русия и Китай надигнаха глава преди 10-15 години, за да оспорят монополния „Американски ред“, установен в Малта от Буш-баща и подлогата Горбачов, Вашингтон и подизпълнителите от НАТО, ЕС, Канада, Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, започнаха поредния Кръстоносен поход за „святата вяра“ на глобалната олигархия.

А в този случай залогът е не християнски, ала бала, а цинично корпоративен и гео-политически. Целта е простосмъртната популация окончателно да коленичи пред „богоизбраната“ Секта на фамилиите Рокфелер, Ротшилд, Кенеди, Буш, Клинтън, Байдън, наред с „масоните“ от династията Уиндзор с примеси от Кобург-Гота…

А най-важната стъпка за тоталното подчинение на незрящото население е да му се отнеме правото на информирано и алтернативно мнение. Пробваха го чрез атентатите в Ню Йорк през 2001-ва, после му натресоха мантрата „Сигурност срещу права“, измислиха инвазията в Афганистан и Ирак, Финансовата криза 2008-2009, „Арабската пролет“, за да стигнат до неонацисткия преврат в Киев и Ковида в съчетание с миграцията и еко-джендъра. Очевидно обаче сметката нещо не излезе на 100 процента, за да сервират тоталната цензура и гражданската лустрация, използвани от Запада в наши дни.

Ленин трябва да се сниши

Реклама

И още как! Болшевишката директива за експроприация, тоест конфискация на „незаконните богатства“, 1:1 се прилага от съвременните неолиберални хунвейбини. На първо четене не е за вярване, но учениците на Айн Ранд и други либерални идеолози с атавистично настървение прилагат похватите на съветските комисари след 7 ноември 1917-та за отнемане на собствеността от „враговете на народа“.

Достатъчно е да се върнем към секвестирането на валутни резерви за над 300 милиарда долара на Русия, депозирани в Лондон, Цюрих и на други уж „тихи места“ за големите пари. Плюс национализацията на компании, фирми и бизнеси, анулирането на легитимни контракти в спорта, културата и науката и предоставянето на Украйна на стопроцентово чужди пари. Без абсолютно никаква банкова тайна или неприкосновеност на частните средства. Даже в пишман неутрална Швейцария, свалила гащи и отворила сейфове…

Наистина Владимир Илич Улянов (Ленин) трябва дълбоко да се сниши доземи, защото „класовият враг“ го настигна и даже надмина. И как иначе, след като повече от столетие по-късно „буржоазията“ повтаря на сто процента философията и практиката на болшевиките.

Тоест – шут в задника на Закона, извънредно, революционно правораздаване под дулото на оръжието, конфискация на „свещената собственост“, тотална цензура плюс репресия срещу всеки инакомислещ, етикиран като „враг на народа“. По определени точки съвременният „Американски ред“ дори надскочи „пролетарската диктатура“ от зората на XX век. Кой бе казал, че всичко ново е добре забравено старо?

Най-интересното обаче е, че модерните, политкоректни папагали хич не се смущават от органичното преливане между болшевизма и неолиберализма и продължават своята фалшива ария по нотите на Вашингтон и Сорос&Ко. Впрочем, нормално – нали за това им пълнят човките. Още повече, почти никой не познава Историята и не може да събере две и две.

Акаунт по ЗЗД?

Колкото и да не ми се иска, трябва да използвам отвратителната дума „акаунт“, от която ми се изправя косата, за да аргументирам позицията си. Защо ли? Ами, защото „политкоректната“ Инквизиция на новите йезуити вече използва и банкови механизми в преследването на „враговете на народа“. А „акаунт“ ми изглежда като адекватна метафора на финансовите услуги. Преценете сами какви реални и потенциални злини са надвиснали над главите ни. Няколко примера от извора…

В Австралия вече е в действие норматив, според който банките могат да конфискуват парите на „еретиците“, дръзнали да оспорват Генералната линия вътре и навън. В същото време в центъра на Британската империя – Лондон, финансовите институции правят кредитни досиета за лоялност на своите клиенти според изявите в социалните мрежи, записите от видеокамери по пътища, градове и търговски центрове, медицинските картони и т.н.

Тоест, установява се стандарт за допустимо и виновно поведение, от което зависят социалният и гражданският статус на съответната личност. Е, както искате, но подобен акаунт по ЗЗД (б.а. – Закон за защита на държавата в България между 1924-та и 1944-та) е директен кръгом към най-мрачните страници от историята на Европа и света през XX  век.

Още малко и ще върнат жълтите звезди върху гърдите на евреите, този път обаче не шестолъчки, а петолъчки. Нищо чудно да реанимират и „Другарския съд“ с кварталните ОФ-квестори.

Всичко това вероятно звучи сюрреалистично? Но, само ако не сте чели един пресен закон на Вашингтон за Черно море като зона от „националния интерес“ на САЩ?! Там между другото има абзац за специална подкрепа на… „независимите медии“ срещу „дезинформацията“.

Всъщност – зависими срещу алтернативни, доколкото са останали. А най-често използваното понятие в този текст, както и в много други евро-атлантически директиви и скрижали по цялата територия на „Американския консенсус“, е „дезинформация“. Мръсната дума на нашето време…

Тоест, всяка контра на Генералната линия трябва да бъде неглижирана и поставена извън допустимите стандарти. От криминалния „майдан“ в Киев през 2014-та и зверствата на нацистите от „Азов“ срещу жени и деца в Донбас до корупционните далавери на хунтата в Киев, плащани от европейските данъкоплатци.

От фокуса на „дезинформацията“ трябва да бъдат изключени още лаптопът на Хънтър Байдън и дворецът за 5 милиона долара на Червено море на тъщата на Зеленски! Това да беше, защото бившата УССР днес е Клондайк за милионери, угоявани от такива като българските пенсионери. Сакън, недейте, за да не ви дръпнат шалтера на тока и парното…

ГЕОРГИ АТАНАСОВ, специално за „Уикенд“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.