Три чужди служби търсят убиеца на Алексей Петров! Изплува хакерска нишка в атентата

3 22 027

Чужди служби са ангажирани с разкриването на убийството на Алексей Петров! Израел, САЩ и Великобритания са сред държавите, до които МВР и прокуратурата са изпратили молби за помощ, пише „Филтър“.

От тях ще се иска информация за връзките на бившата барета с международни престъпни групи, както и контактите му в бизнес среди заради евентуални нарушени финансови интереси.

Разследващите у нас са най-заинтересовани от огромните парични потоци, които преминават през близки до Алексей бизнесмени – чрез банки, както и криптовалути.

Освен МВР в разследването за убийството вече е ангажирана и Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), където Алексей Петров работеше до 2009 година. Според упорити слухове Трактора планира да се върне с българското ФБР на бял кон като шеф.

В последните години Алексей Петров упорито работел по киберсигурността и се интересувал от нови технологии. Връзките му е тази сфера остават встрани от общественото внимание заради реномето му на силов играч, застраховател и бивша барета.

Неслучайно Алексей Петров привлече на работа хакера Кристиян Бойков. През 2019-а той беше арестуван заедно с шефа на „ТАД Груп“ Иван Тодоров заради теча на личните данни на 5 милиона българи от системата на НАП. Бойков е един от най-добрите компютърни специалисти у нас. Не след дълго започна работа при Алексей Петров в свързаната с него „Лев корпорация“ заедно с бившия шеф на киберсигурността в ГДБОП и отявлен фен на ГЕРБ Явор Колев. Освен тях двамата на работа при Петров са били и други IT спецове.

Преди да стане известен, Кристиян Бойков е изпълнявал задачи по проникване в данни на фирми, за да бъдат убеждавани да сключват договори с бившите му работодатели от „ТАД Груп“. Дали е правил същото и при Алексей Петров, не е ясно, но кибервръзката е едно от направленията, по които разследващите работят.

Освен Явор Колев, Кристиян Бойков и останалите хакери като свидетели по досъдебното производство са разпитани всички мениджъри в бизнес мрежата на Алексей Петров, близките му приятели и роднините, както и стотици криминално проявени в цялата страна, включително и оцелели по времето на прехода знакови бизнесмени. Те не били заподозрени, а криминалистите търсели от тях информация и слухове в подземния свят за убийството на бившата барета.

Реклама

Кибервръзката и дейността на хакерската група на Алексей Петров също се следят внимателно и се търси информация за тази дейност. Специалистите, наети от Петров, обаче били далеч по-квалифицирани от тези в службите за сигурност, твърди запознат с информацията от щаба по разследването на убийството на Алексей Петров.

За конфликти на Петров в сферата на киберсигурността говори и хакерската атака срещу свързаната с него „Лев Инс“. Тя се случи само месец преди наемникът с пушката да го причака в гората и да го застреля с два куршума в главата.

На 12 юли хакер с псевдоним „Емил Кюлев“ изпрати писмо до медиите с линк към архив с лични данни на над 2 милиона души. Те са описани с ЕГН, адрес, номера на лични карти, а на 37 хиляди от тях има и телефони. „Емил Кюлев“ е изпратил и доказателства, че е откраднал данните чрез пробив в сайт на „Лев Инс“.

Освен това е подал и сигнал в Комисията за защита на личните данни на 3 юли тази година. Тогава от „Лев Инс“ отрекоха да има пробив в системата им. Самоличността на „Емил Кюлев“ е неизвестна, но на сайта си той е посочил, че платформата му е Държавната агенция по дигитално спокойствие – опит за аналогия с ДАНС, където до 2009 година работеше Алексей Петров.

„Мисията на агенцията е да следи стриктно плащанията на такса „дигитално спокойствие“. Същевременно с това ние се грижим за налагането на санкции върху некоректните платци“, пише в платформата „Емил Кюлев“. По подобна схема „ТАД Груп“ е действала и е набирала клиентите си в миналото. Предполага се, че „Лев Инс“ е една от изнудваните от „Емил Кюлев“ компании.

Въпреки изградените версии и хипотези за евентуални поръчители на покушението досега няма следа, която да доведе до арести и до събиране на доказателства, научи „филтър“. Една от линиите на работа е свързана със сложните му взаимоотношения с Васил Божков през годините и най-вече с обвинението към хазартния бос, че е поръчал атентата срещу Алексей Петров през 2015 година. Освен това материали от делото „Октопод“ показват свидетелски показания, че Петров също е искал Божков да бъде убит.

Хазартният бос кацна в България ден след погребението на бившата барета, което първо Narod.bg съобщи.

Според някои Божков е задействал процедурата по завръщането си още преди убийството му. Съвпадението във времето породи повече слухове и спекулации за връзка на Божков с покушението. Според други обаче царят на залозите е експулсиран от властите в Дубай по нареждане  ва американските служби.

3 Коментара
 1. калтабанчо казва

  едно не разбирам, уж някакъв грижовен родолюбец го изкараха тоя, дето разрева сума народ, пък го утрепаха, пък сега питаме чужди служби, все едно това ще промени нещо. напишете нещо за изборите, как едно лайно взе 200 000 от л.п. за билбордовете и не му свърши работа.

 2. Manfred Weber казва

  Черкезина Асан Омеров/Алексей Петров/ РАБОТЕШЕ за МОСАД и еврейте в КГБ .Беше БУШОН -ПЕРАЧ и им ПЕРЕШЕ парите
  “ТАД Груп“ СЪШО е част еврейските служби
  ТАДе еврейска дума ТАД на иврит ПРЕПУСКАМ,галопирам в тръст

  БЪЛГАРИЯ само е спечелила от загубата на АСАН ОМЕРОВ
  ако беше жив и оглавил БГслужби КГБ/МОСАД щяха яко да си разиграват коня като у тях си

 3. J.English MI6 казва

  TAD-ТАД-на иврит ДОКУМЕНТИРАМ,документ
  ТАДАР на иврит-Галопирам,препускам

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.