На ръба на нервна криза: Николай Денков проси мир от Румен Радев

0 15 517

Изнервен, премиерът Николай Денков заяви пред журналисти, че не търси война с никого, а правителството се нуждае от спокойствие в политическия смисъл на думата, за да изпълнява програмата си, така че хората да започнат да живеят по-добре.

Не е тайна, че аморалната сглобка е под постоянния прицел от страна на президента Румен Радев, който не пести критиките си за постоянните провали на правителството. Очевидно е, че просбата на премиера на конци е именно към държавния глава.

При посещение в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (INSAIT) Денков беше попитан дали новата червена линия между институциите е смяната на датата на националния празник, а повод за въпроса е обявяването днес на инициатива за запазване на националния празник Трети март.

Реклама

В отговор на въпрос за или против е референдум за датата на националния празник Денков отговори, че тази политическа дискусия трябва да се проведе в Народното събрание, където депутати от „Продължаваме промяната – Демократична България“, ГЕРБ и ДПС са внесли проект за промяна в конституцията, предвиждащ за национален празник да бъде обявен 24 май. Премиерът каза, че подкрепя тази идея, защото 24 май символизира движението към бъдещето и към всичко, което ще направи България успешна.

„Виждате колко проблеми има в държавата. Тези, които пречат, без да обсъждаме в същината какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството“, коментира Денков.

По повод конфликта в спешната болница „Пирогов“, в който бе замесен съветникът в политическия кабинет на министъра на отбраната Мустафа Емин, премиерът каза, че трябва да се изчака проверката, която ще изясни фактите. „Не може на базата само на един фейсбук профил, едно съобщение, да се правят крайни заключения и да се уволняват хора. Ако е вярно това, което пише в този пост, според мен съветникът трябва да си отиде. Но ако се окаже, че това е прикрита атака, което има някакви други цели, бих оставил министъра сам да реши какво ще направи.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.